Annonce
Helsingør

Virtuelt Bedsteræs i Helsingør: Løb sammen med dit barnebarn

Kalder alle børnebørn og bedsteforældre! Nu er det op af lænestolen, væk med iPad’en og afsted på tur. Foto: Børneulykkesfonden
I weekenden d. 15. og 16. august er Børneulykkesfonden klar med et nyt koncept, Virtuelt Bedsteræs. Her kan bedsteforældre og børnebørn i hele landet sammen – hver for sig – løbe eller gå distancer på enten 1 km, 3 km eller 5 km til fordel for indlagte børn.
Annonce

Kalder alle børnebørn og bedsteforældre i Helsingør! Nu er det op af lænestolen, væk med iPad’en og afsted på tur.

I en tid, hvor netop mange børnebørn og bedsteforældre har været adskilte, inviterer Børneulykkesfonden til Virtuelt Bedsteræs. Her kan bedsteforældre og børnebørn over hele landet løbe eller gå sammen – hver for sig – også i Helsingør.

Annonce

Frisk luft og sved på panden

Til Virtuelt Bedsteræs er der rig mulighed for at have det sjovt, få sved på panden og stadig holde god afstand. Det er nemlig helt op til deltagerne selv at bestemme, hvor og hvornår distancen bliver gennemført.


I en tid som denne, hvor mange bedsteforældre og børnebørn savner at tilbringe tid sammen, er det oplagt at mødes og være aktiv ude i den friske luft

Henriette Madsen, generalsekretær hos Børneulykkesfonden


Måske en rask gåtur på stranden frister, eller hvad med en løbetur i skoven? Der er mange muligheder. Det vigtigste er, at børnebørn og bedsteforældre sammen får en hyggelig dag og skabt nogle gode minder.

Undervejs på ruten er der forskellige aktiviteter og øvelser, der skal udføres, som både er fra gammel og nyere tid. Det kan være, at alle skal hoppe afsted som frøer, eller måske bedstefar har gået til gymnastik og bare elsker at give den gas med ’fejesving’?

Sådan deltager du

HVOR

I bestemmer selv, hvor og hvornår på dagen

HVORNÅR

Lørdag d. 15. og søndag d. 16. august

HVORDAN DELTAGER JEG?

Alle deltagere får tilsendt en Bedsteræs-pakke ved tilmelding. Pakken indeholder en refleksvest, en Bedsteræs-guldmedalje, et flot diplom, et aktivitetskort med forslag til sjove aktiviteter og et afkrydsningskort, så I kan holde styr på, hvilke aktiviteter I har lavet, og hvilke I mangler.

Det koster 100 kr. + fragt pr. deltager. Tilmelding foregår på www.bedsteræs.dk.

HVEM GÅR PENGENE TIL?

Virtuelt Bedsteræs afholdes til fordel for Børneulykkesfondens forebyggende arbejde og initiativet Legeheltene, der arbejder på de danske børneafdelinger. Legeheltenes formål er at skabe aktiv leg og bevægelse hos de ca. 60.000 børn mellem 1-14 år, der hvert år indlægges i Danmark.

- At bevæge sig og være fysisk aktiv er vigtigt uanset alder. Og I en tid som denne, hvor mange bedsteforældre og børnebørn savner at tilbringe tid sammen, er det oplagt at mødes og være aktiv ude i den friske luft. Til Virtuelt Bedsteræs skal det ikke handle om at komme først igennem distancen. Vi håber derimod, at vi med dette initiativ kan skabe rammerne om en hyggelig dag fyldt med smil, grin og lidt sved på panden, udtaler Henriette Madsen, der er generalsekretær hos Børneulykkesfonden.

Inaktiviteten er steget i den danske befolkning, efter corona-epidemien lukkede landet ned tilbage i marts. Kort efter nedlukningen forklarede overlæge på Rigshospitalet og professor ved Københavns Universitet, Bente Klarlund, blandt andet, hvad blot to ugers inaktivitet gør ved kroppen:

- I forsøget udviklede raske forsøgspersoner en slags prædiabetes. De tabte muskelmasse, fik fedt omkring de indreorganer, udviklede insulinresistens og fik fedt i blodet, sagde hun til DR.

Det gælder altså om at komme ud og røre sig, men samtidig overholde myndighedernes retningslinjer.

De er en smule løsere her i slutningen af juli, end de var i marts, men det gælder fortsat, at man bør holde fysisk afstand til andre og udvise hensyn til personer i risikogruppen - hvilket bedsteforældre ofte kan være.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kultur

En offentlig nedsmeltning

Annonce