Annonce
Danmark

Willkommen: Annett fra Hamborg blev modtaget på den røde løber, da hun hentede nøgle til sommerhuset

Annett van Acken fra Hamborg var blandt de første tyske turister, der mandag ankom til Købmand Hansens Feriehusudlejning. Hun bydes velkommen af borgmester Erik Buhl Nielsen (V) og medejer af  bureauet, Carsten Holmegaard Hansen. Foto: Morten Nielsen
Der blev gjort noget ud af genkomsten af tysk sommerhusturisme i Danmarks vestligste kommune. Her beskæftiger turismen langt over 2000 personer.
Annonce

Grænseåbning: Annett van Acken fra Hamborg blev mandag morgen modtaget på den røde løber i Henne Strand. Hun var blandt de første tyske turister, der kom efter nøglen til et lejet sommerhus.

Henne Strand ligger i Varde Kommune. Cirka 10 procent af Varde Kommunes økonomi stammer fra turisme, og i kommunen med små 50.000 indbyggere er flere end 2000 arbejdspladser direkte forbundet med turisterhvervet. Oveni kommer afledte arbejdspladser som eksempelvis håndværk.

Derfor var der en særlig velkomst til de 350 hold tyske turister, der ankom til Købmand Hansens Feriehusudlejning mandag efter den tre måneder lange coronapause. Foruden den røde løber, var Vardes borgmester Erik Buhl Nielsen (V) om morgenen til stede for at give de første tyske turister en velkomst.

Det var altså derfor, at Annett van Acken så lidt overrasket ud, da hun blev budt velkommen af borgmester og ledelse i Købmand Hansens Feriehusudelejning.

Erik Buhl Nielsen lægger ikke skjul på, at den tyske turisme er så vigtig for Varde Kommune, at han gerne selv ville være til stede og markere, at grænsen til Tyskland nu er delvist åben.

Annonce

Christina er tilbage på arbejde

Af de 15 medarbejdere i Købmand Hansens Feriehusudlejning har syv været hjemsendt under nedlukningen. Blandt andre 39-årige Christina Sørensen fra Oksbøl.

Christina Sørensen har været hjemsendt, men begyndte på arbejde for to uger siden. Mandag morgen var hun klar i receptionen. Foto: Morten Nielsen

- Jeg kom tilbage på arbejde for et par uge siden, siger Christina Sørensen.

Det hjemsendte personale blev kaldt tilbage på arbejde, da det for lidt over to uger siden blev bekendtgjort, at grænsen fra og med denne mandag - den 15. juni - er åben for tysk turisme.

Lars Ravnholt er bureauchef i Købmand Hansens Feriehusudlejning, som råder over 850 udlejningshuse. Han havde sørget for, at der var åbent allerede fra klokken 05.00 om morgenen i sommerhusbureauet. Langt de fleste valgte nu at ankomme noget senere, og fra klokken 09.00 var der for alvor trængsel på de vestjyske veje med biler på tyske nummerplader på vej mod ferieområderne.

Han og Carsten Holmegaard Hansen fra Købmand Hansens Feriehusudlejning oplyser, at de fleste af de ankomne turister mandag morgen havde bestilt i god tid.

Christina Sørensen ekspederer ægteparret Knie fra Dortmund. Foto: Morten Nielsen

- Men der var en enkelt, der ringede og bestilte her til morgen, siger Lars Ravnholt.

Bureauet venter al kapacitet udlejet, når der om et par uger både er sommerferie i Danmark og i de nordligste tyske delstater Slesvig-Holsten og Hamborg.

Carsten Holmegaard Hansen sørgede for bobler til de tyske gæster. Foto: Morten Nielsen

Nordtyske delstater holder skoleferie samtidig

  • De to nordlige delstater Slesvig-Holsten og Hamborg påbegynder skoleferie i slutningen af denne måned.
  • Der er samlet 4,7 millioner indbyggere i de to delstater, som er vigtige for vestjysk for turisme.
  • Der er dansk sommerferie samtidig, så der ventes rift om sommerhuse, campingpladser med mere.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce