Annonce
Helsingør

Hanne gav de første vacciner: - Det var en festdag

Hanne Giersing holder til i klinikken Lægerne i Nordhuset. Foto: Privat
Coronavaccinerne er særligt sårbare, fortæller speciallæge i almen medicin Hanne Giersing. Derfor behandler hun dem, som var det sprængstof.

CORONA: Hanne Giersing har givet et utal af vacciner. Alligevel var det en anderledes oplevelse, da hun onsdag vaccinerede beboere og ansatte på Plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør.

Denne gang var der tale om coronavaccinen, og i modsætningen til tidligere, varslede de mange stik om en lysere fremtid.

- Det er på mange måder en festdag, fortæller Hanne Giersing, som er speciallæge i almen medicin hos Lægerne i Nordhuset.

- Forhåbningen er, at skyggerne, coronavirusset har kastet over os, driver væk med den nye vaccine, og at vi kan komme tilbage til en normaliseret hverdag, tilføjer hun.

Så mange er vaccineret

Ifølge den seneste opgørelse fra Statens Serum Institut er mere end én procent af den danske befolkning vaccineret.

I løbet af tirsdag blev 10.483 vaccineret med coronavaccinen udviklet af Pfizer og BioNTech, hvilket bringer det samlede antal op på 63.312 personer. Det svarer til 1,08 procent af befolkningen.

I løbet af denne uge forventes alle i ældreplejen, som vil, at have modtaget den første af to coronavacciner.

Annonce

Spændte

Da Hanne Giersing onsdag aften injicerede mange beboere og ansatte i armen med coronavaccinen, foregik stikket som normalt. Teknikken var den samme, og mange af beboerne er også velkendte ansigter.


Det var lige før, at vi behandlede vaccinen som var de sprængstof.

Hanne Giersing, speciallæge i almen medicin


- Alligevel er vi spændte. Ikke nervøse eller usikre, men spændte. Det er jo et skelsættende øjeblik, forklarer Hanne Giersing.

Derfor var det hele onsdag aften planlagt ned til mindste detalje, så alle beboere og ansatte, som ønskede det, kunne nå at blive vaccineret i de tre timer, lægerne var der.

Annonce

Sårbar vaccine

Én af de ting, Hanne Giersing og de andre læger er særligt opmærksomme på, er måden, coronvaccinen blev behandlet på. Modsat andre vacciner, kræver coronavaccinen en større forsigtighed.

- De er både følsomme over for temperaturudsving og fysisk påvirkning som rystelser, så vi er blevet nøje instrueret i, hvad vi skal gøre, forklarer hun.

- Det er lige før, at vi behandlede vaccinen som er de sprængstof, tilføjer Hanne Giersing grinende.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Klumme: Skyd bjørnen

Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Annonce