Annonce
Øresund

Yderområder og sommerhuse er blevet mere populære: Boligsalget steg igen i marts

Hushandlerne sætter nye rekorder hele tiden. Foto: Lars Johannessen
Der er rift om huse og sommerhuse – også i Helsingør.

Det er alle boligtyper, der oplever en fremgang i salget. Men alene i marts er der solgt 7.421 huse i Danmark. Det er ny rekord for hushandlerne og 25 procent flere end i februar, hvor der ellers også blev sat rekord med knap 6.000 solgte huse. I Helsingør kommune er fremgangen ifølge boligsiden på hele 37 procent i forhold til marts måned sidste år

- Der var tryk på i forvejen, og alligevel er tempoet på boligmarkedet sat et ekstra gear op i marts måned. I ugerne op til påske så vi, at flere satte deres bolig til salg, hvilket resulterede i en lille stigning i det samlede udbud af boliger. Køberne har dermed haft friske varer at vælge imellem, og mange har haft held til at finde hjem i et nyt hus, siger Birgit Daetz, kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

Og hun suppleres af indehaver i home Helsingør Tobias Vadstrup Thomsen, som også har masser af kunder i butikken. Han forklarer salgsfremgangen med de fordelagtige lånevilkår og et øget behov for tryghed.

Annonce


Det er rigtigt, at der er stor fremgang. Folk har brug for en sikker base og trygge rammer midt i en svær coronatid. Samtidig er renten jo fantastisk lav, og der er kommet de nye afdragsfrie 30-årslån, så det giver nogle helt nye muligheder.

Tobias Vadstrup Thomsen


- Det er rigtigt, at der er stor fremgang. Folk har brug for en sikker base og trygge rammer midt i en svær coronatid. Samtidig er renten jo fantastisk lav, og der er kommet de nye afdragsfrie 30-årslån, så det giver nogle helt nye muligheder, siger han.

Hele kommunen rykker

Og mens salget tidligere måske var koncentreret om få særligt eftertragtede områder, er det nu i hele kommunen, bolighandlerne har fart på.

- Tidligere var det måske mest Espergærde og Snekkersten, men græserne rykker sig, så nu er det også populært at købe i for eksempel Ålsgårde og Hellebæk. Grænserne har rykket sig, og yderområderne er blevet mere attraktive, siger Tobias Vadstrup Thomsen.

Salget af sommerhuse er også steget markant. I marts er der solgt 1.915 sommerhuse, hvilket er en fremgang på 26 procent sammenlignet med februar måned.

-Vi kender vist alle historien om det eksplosive sommerhussalg under corona, og sidste kapitel er tilsyneladende ikke skrevet endnu. Mange kan se nytten af og glæden ved at have sin egen feriebolig til brug i weekender og ferie. Måske specielt nu, hvor eventuelle planer om en sommerferie sydpå forbliver noget usikre, siger Birgit Daetz.

Med 1.915 sommerhussalg i marts i år skrev den første forårsmåned sig ind som den tredjebedst sælgende siden 2011 – kun overgået af maj og juni i 2020.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Annonce