Annonce
Helsingør

Zar har nået halv million kr. i folkeaktier: - Det går i den rigtige retning

Maritimt Værksted Hal 16 stod for arrangementet 'åbent skib' på Zar torsdag eftermiddag. Foto: Torben Sørensen
Torsdag eftermiddag var der ‘åbent skib’ på den tremastede skonnert Zar.
Annonce

HELSINGØR: Der stod kolde Wiibroe-øl på kajen, solen skinnede fra en blå himmel, og bandet var i gang med synge ‘alle sømænd er glade for piger’.

Omkring 30-40 mennesker havde samlet sig ved den tremastede topsejlskonnert Zar, da Maritimt Værksted Hal 16 torsdag eftermiddag arrangerede ‘åbent skib’.

Formålet var at skabe opmærksom omkring det smukke træskib fra 1942, der lige nu ligger i Helsingørs historiske havn.

Det er nemlig langt fra sikkert, at Zar også har hjemme i Helsingør i fremtiden. Ejeren Henrik Frederiksen har sat skibet til salg, og der skal samles fem millioner kroner ind senest ved udgangen af juni, hvis skibet ikke skal afsættes til andre interesserede købere - måske i udlandet.

Mange dukkede op for at få et syn af det smukke skib, der er det eneste træskib i verden, som holder sin klassifikation A1 – den fineste klassificering man kan opnå. Foto: Torben Sørensen

Som en redningsaktion har Maritimt Værksted Hal 16 taget initiativ til salg af folkeaktier, og der er nu solgt aktier for over en halv million kroner, oplyser formand Nicolai Vædele.

- Det er et tegn på, at det går i den rigtige retning. Og vi håber, at dagens arrangement kan være med til at få flere med. Så kan folk komme og ‘se giraffen’ og høre om vores tanker med skibet, siger Nicolai Vædele.

Annonce

‘Et levende maritimt visitkort’

Han mener, at Zar har potentiale til at blive et “levende maritimt visitkort” for Helsingør:

- Det er et skib, der matcher Kronborg og Kulturhavnen utrolig godt. Og det er et vartegn for byen, som kan have rigtig mange formål. Det kan være ture for børn, udsatte unge, firmaer og andre selskaber. Og det vil være en god ambassadør for Helsingør, når skibet ligger i havne i hele landet, siger Nicolai Vædele.

Blandt de fremmødte til torsdagens ‘åbent skib’-arrangement var Hans Peter Hviid, som bor i Helsingør. Han har også købt folkeaktier i Zar for at støtte op om bevarelsen.

- Det er jo en del af vores kultur og DNA at have skibsfart i Helsingør. Zar er et vartegn, der bidrager til atmosfæren i byen, siger Hans Peter Hviid.

Men der er ikke lang tid til deadline, tilføjer han.

- Så vi må virkelig håbe, at der er andre, der træder til. Det kan eksempelvis være fonde eller virksomheder, der kan købe et forudbetalt arrangement med en rabat, tilføjer Hans Peter Hviid.

Du kan læse mere om muligheden for at købe folkeaktier på Maritimt Værksted Hal 16's hjemmeside, mfs.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: De forbandede gule

Annonce