Annoncørbetalt indhold

3 fordele ved en varmepumpe

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

De fleste danskere står overfor en ekstra høj varmeregning i 2022. Det skyldes den store energikrise som påvirker hele verden.

Energikrisen påvirker især de traditionelle varme ressourcer som gas og olie. Prisniveauet på gas er eksploderet efter den globale corona-krise. Prisen på olie er alene steget med 25%. Det bliver altså dyrt at varme sin bolig op i de kommende vintermåneder.

Med en varmepumpe luft til vand kan man helt undgå, at de høje prisstigninger påvirker privatøkonomien yderligere. Det er dog ikke kun de høje priser på olie og gas man undgår ved en varmepumpe. Der er flere fordele ved en sådan investering.


Stor besparelse på varmeregningen

Med en varmepumpe slipper man på nuværende tidspunkt for de høje olie- og gaspriser. Når priserne igen rammer et normalt niveau, vil man med en varmepumpe stadig spare penge. Med et skift fra et traditionelt olie- eller gasfyr til en varmepumpe, vil man se en besparelse på sin varmeregning med op mod 50%.

Der findes to grunde til den store besparelse. El er typisk billigere end olie og gas og yderligere er varmepumper meget energieffektive. For hver ene kWh en varmepumpe bruger i strøm for man op mod fem gange igen i varme.

Med en allerede billigere varmekilde og en høj energieffektivitet vil man hurtigt kunne mærke på pengepungen at man har skiftet til en varmepumpe.


Lang levetid

Et skifte til en varmepumpe er ikke bare en hurtig løsning som man skal revurdere igen om et par år. Bliver en varmepumpe vedligeholdt ordentligt kan den have en funktionsdygtig levetid på op til 20 år.

Man er med en varmepumpe sikret grønnere energi i en lang periode. For at opretholde den lange levetid kræver det kun lidt vedligeholdelse. Ét årligt servicetjek fra en installatør er alt der skal til. Man skal dermed ikke selv gøre særlig meget når man først har fået en varmepumpe.


Staten hjælper med regningen 

En varmepumpe er en større installation, men installationen gavner ikke kun personligt, den gavner også miljøet og dermed samfundet. Lige præcis fordi de også er en grønnere løsning kan man ved installation få tilskud fra Bygningspuljen. Bygningspuljens midler har til formål at nedbringe energiforbruget og omstille varmeforsyningen i boliger i Danmark.

Med et tilskud fra Bygningspuljen kan du få dækket op til 20% af totalprisen på installation af en varmepumpe. I 2022 er der sat 375 mio kroner af til Bygningspuljen.

En yderligere økonomisk fordel ved en varmepumpe, er den reducerede elafgift. Den reducerede elafgift, gør det billigere for ejere af en varmepumpe at bruge den el der skal bruges til at have en varmepumpe kørende.


Få hjælpe til beslutningen

Der findes flere fordele end bare de ovennævnte, de nævnte er dog nogle af dem man konkret kan mærke på pengepungen. Med mere information om varmepumper og de andre fordele, bør det være nemt at tage beslutningen om hvorvidt en varmepumpe er den nye løsning i hjemmet.

Hos greenmatch.dk kan man finde mere information om varmepumper, læse mere om fordelene og om Bygningspuljen og hvilke andre tilskud der er ved anskaffelsen af en varmepumpe.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.