Annonce
Klumme

Klumme: Jeg har været en af de heldige, der kendte Lotte, tak for det

Debat

Debat: En dybfølt tak til personaletPlejehjemmet Birkebo

DEBAT: Min mand blev ramt af demens. Det er i sandhed en livsomvæltende sygdom.

Debat

Debat: Ældrebyrden længst muligt i eget hus

DEBAT: Ældre mennesker har ofte brugt mange år på at skaffe sig og indrette boligen præcis som de vil have den. Men lige så snart de passerer de 60 år, begynder en masse uvedkommende at forklare dem, at de bør sælge og fraflytte til noget mindre, så de unge med børn kan få deres gode rummelige bolig.

Erhverv

Helsingør Dagblad mener: Derfor skal erhvervslivet fylde endnu mere i dit dagblad

Det danske erhvervsliv buldrer derudaf. Eksporten vokser, ordrebøgerne svulmer, virksomhederne skriger på arbejdskraft.

Debat

Debat: DTU til Helsingør: Hvad kan der gøres for at få den maritime uddannelse hertil?

Debat

Debat: Fællesspisning handler om fællesskab

DEBAT: Det ville have klædt Helsingør Dagblad, at journalisten havde researchet til artiklen om fællesspisning på Toldkammeret, så ville han nemlig have fundet ud af, at prisen for et måltid mad er 75 kr. og ikke 50 kr.

Debat

Debat: Åbent brev til Nordsjællands Politi

Annonce
Debat

Debat: Vi skal turde tale om vor kultur i Danmark

DEBAT: En nations åndsliv, vil altid skulle kunne genkendes af mennesker for at få en selvfølgelig autoritet, som noget der er varigt. Danskernes nationale venlighed, også over for det fremmede, er selve ”kemien” i den nationale kultur.

Debat

Debat: Kære Marlene Harpsøe

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Helsingør er blevet snydt af regeringen

Det lokalt valgte folketingsmedlem Birgitte Bergman er efter eget udsagn rasende. Og det er hun ikke ene om, for det er virkelig nederdrægtigt irriterende, at Danmarks Tekniske Universitet har opgivet at oprette en videregående maritim ingeniøruddannelse i Helsingør.

Annonce
Debat

Debat: De borgerlige må gerne bidrage til udvikle og ikke kun nedgøre ældreplejen

DEBAT: Nogle konservative folketingsmedlemmer (Mette Abildgaard, Birgitte Bergmann) forlyster ofte læserne af de lokale medier i Helsingør og Nordsjælland med at forherlige private potentielle leverandører af frihed til ældre borgere.

Debat

Debat: Tid til at Toldkammercaféen bortforpagtes

Debat

Debat: Der fråses med vores jordarealer

DEBAT: Ja, det er da naturligt at passe på naturen. Det føles næsten som om , at naturen er et nyt begreb.

Debat

Debat: Vi skal snart give pladshensyn til dem, som har skiftet bilen ud med elcyklen, el-løbehjul eller andre el-køretøjer

Annonce
Debat

Debat: Det er tid til at styrke psykiatrien

DEBAT: Der var engang, hvor psykiske sygdomme var noget, der kun ramte genboen eller som oftest blev pakket godt væk enten inden for hjemmets fire vægge eller på diverse institutioner. Da slet ikke noget, man talte om.

Debat

Debat: Kontanthjælpsskandale

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Derfor skal der bygges flere ældreboliger i Espergærde

Hvis du synes, at du møder flere og flere mennesker med rynker, stok og rollator, når du går en tur gennem Stengade eller Espergærde Centret, har du ret.

Annonce
Debat

Chefredaktøren indrømmer: - Jeg tog fejl. Heldigvis

Talrige gange har jeg skrevet på denne plads, at vores lokale detailhandel er truet. At den voksende nethandel vil få omfattende konsekvenser for vores handelsliv. At coronapandemien vil slå lokale butikker ihjel. At de lokale butiksejeres manglende lyst til at skabe egne webshops vil få betydning for de fysiske butikker i vores gågader og centre.

Debat

Debat: Åbent brev til Benedikte Kiær samt Idræts- og Fritidsudvalgets medlemmer

Debat

Debat: Vi kan faktisk sikre færre hjemløse unge

DEBAT: Noget af det, som et samfund kan kendes på er, hvor godt det er til at tage hånd om de mest udsatte. Derfor er jeg som nyvalgt formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget både glad og stolt over et pilotprojekt, som det tidligere udvalgt satte i gang for at bekæmpe hjemløshed blandt udsatte unge. At projektet er en succes, er ikke blot en påstand, men faktisk noget vi ved. Det gør vi, fordi projektet - der bærer navnet ’Helsingbo’ - er en del af et større projekt, der er støttet af Socialstyrelsens sociale investeringspulje. Projektet, der løber til maj i år og har deltagelse af i alt fem kommuner, er kendetegnet ved, at man bruger data aktivt til at dokumentere, om en indsats virker. Et projekt som Ugebrevet Mandag Morgen i denne uge fremhæver, og hvor data tydeligt viser, at indsatsen virker.

Debat

Klumme: Vi venter og venter, fordi vi frygter, vi ikke er gode nok

Debat

Debat: Helsingør Kommune som innovationscenter for ældrepleje

DEBAT: Statsministeren har i sin nytårstale åbnet op for en omkalfatring af ældreområdet, og det er både glædeligt og en stor mulighed for en kommune som Helsingør, der har masser af udfordringer i ældreplejen. Der er i den grad behov for ny lovgivning på området og for omfattende nytænkning.

Debat

Debat: El-biler bør parkere på samme vilkår som andre biler

Debat

Debat: Vi har ingen stadionkrise, kun et amerikansk firma hvis ansatte mangler en legeplads

DEBAT: Hr. Peter Hagmund-Hansen mener, at vi har en stadionkrise i Helsingør. Jeg er meget uenig med ham og ser kun et amerikansk firma, hvis ansatte mangler en legeplads. Hvis dette firma ønsker at give sine ansatte en milliondyr legeplads, synes jeg da at det er i orden, men de må da selv betale for den. De må i sagens natur også betale ejendomsskatter som alle andre firmaer og private her i kommunen.

Annonce
Annonce
Debat

Debat: Der mangler ikke ladepladseroffentlige arealer

Kommentar til Bertel Johansens indlæg den 18. januar.

Debat

Klumme: Helsingør Dagblad er ikke et medie

Debat

Debat: Tobaksproducenterne: Naturligvis skal du have en bøde for at svine

DEBAT: Hvad end det drejer sig om cigaretskod, mademballage eller noget helt tredje, så har vi alle et ansvar for at passe på vores natur og miljø. Derfor bør kommunerne investere i miljøvagter, der kan udstede bøder, så vi kan komme problemet til livs.

Annonce
Debat

Debat: Lad os nu få en sidste langsigtet corona-plan

Debat

Debat: Venstre taler imod Ellemanns egne ønsker om mere natur

Debat

Debat: Brug jeres sunde fornuft, når I tænker på sandfodring

Debat

Debat: En misforståelse om ældreplejen

Debat

Debat: Er det frækhed? Dumhed? Eller begge dele?

DEBAT: Det er med nogen vrede og forbavselse, jeg mandag oplever, at en yngre mand omkring de 30 år kommer gående fra Søstræde og stiller sit storskrald ud for vor ejerforening i Sct. Olai Gade 12-14. Han placerer to stole og en lampe ved begravelsesforretningen og en ejerbolig. Det skete omkring kl. 13.30-14.00 mandag d. 17.1.22, hvor der hentes storskrald mellem syv og otte om morgenen.

Debat

Debat: Kan det passe, Esperhaves beboere ikke skal kompenseres?

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Nu skal stadionkrisen løses

Hvor er det dejligt, at en flok engagerede FC Helsingør-fans i denne uge forsøgte at anvise en vej til at løse den stadionkrise, der plager den lokale 1. divisionsklub.

Debat

Debat: Statsministerlogik eller gak?

Debat

Debat: Klik - bestil - kom afsted

DEBAT: Kulturlivet genåbner og det betyder, vi skal til at ændre adfærd.

Debat

Debat: Når blodet flyder i Qatar, drypper det i Helsingør

Debat

Debat: Søndagens leder er et selvmål

DEBAT: Dagbladets leder skriver søndag den 16. januar, at Facebook kun bør benyttes til foto af hunde og katte og ikke til debat. Det kan man måske godt forstå, fordi dagbladet er en avis, eller måske mere et menighedsblad, hvor de fleste abonnenter er gamle helsingoranere, som er vokset op med dagbladet.

Annonce