Debat

Annonce
Debat

Helsingør Dagblad mener: Den spejlblanke hav-dreng er et budskab om maskulinitet, der stadig i dag er relevant

Debat

Hvad er magt egentlig? : Så nemt kommer der ti kvinder mere på magtlisten

DEBAT: Dagbladet har den seneste tid kørt med en sjov idé om at lave en liste over de 50 mest magtfulde personer i Helsingør Kommune. Som man selv skriver i oplægget, vil listen og ”juryens” subjektive kriterier give anledning til debat, så det vil jeg gerne give mit besyv med på.

Debat

- Kom nu videre Benedikte Kiær

DEBAT: Nu må potten revne. Helsingørs borgmester har en mening til hun tager en ny.

Debat

Højere børnecheck: Hvorfor betænkes vi pensionister ikke?

DEBAT: Der bliver kræset for børnefamilierne. Højere børnecheck fra januar, og det siger ikke så lidt, for en familie med nogle børn bliver det et stort beløb, og det er skattefrit. Nu får børn og unge endnu flere penge til at snolde for. I frikvartererne stormer de til nærmeste supermarked eller købmand og køber alt det usunde. Det har jeg hørt andre har samme mening om som jeg. Vi kan ikke undgå at se det.

Debat

Livskvalitet: Generationsmøder styrker fællesskab

Debat

Børns trivsel: Der er langsigtede konsekvenser ved at tage klubtilbuddet fra børn

DEBAT: Kommunen skal spare igen.

Debat

Hvad mener kandidaterne om ”Inger Støjberg i Nordsjælland” til partistifterens danske kultursyn?

Annonce
Debat

Kommentar til Dyekjær om Spies: Påfaldende at han omtaler børn som morgenbolle damer

FN definerer et barn som en person under 18, og i Danmark er den grænse 15 – dog med det lille aber dabei, at resten af rettighederne følger først når personen bliver 18. Vi stiller altså personer mellem 15 og 18 i en særlig rolle, og har derfor også særlig beskyttelse af børn i den aldersgruppe; De må ikke indgå bindende aftaler, de må ikke tage imod penge for sex og de er også beskyttet i andre forhold. Derfor er det påfaldende at Gert omtaler børnene som morgenbolle damer når den retmæssige titel er morgenbolle børn. Vi ved jo godt hvor gamle de var, og selvom selv Leonardo De Caprio i dag har en regel om at han ikke dater piger ældre end 25, så var reglen for den anden person på 18. Og det gør det ulovligt.

Debat

Klimadage og affald i Helsingør: Vi skal have en cirkulær økonomi

Debat

Hold godt øje med budgetforhandlingerne: Busserne kan komme i farezonen – igen

DEBAT: Der står ikke noget om busbesparelser i det sammendrag om budgetforliget, der nu kan læses på kommunens hjemmeside under Nyheder. Tak for det. Men hold nu godt øje med, at det ikke det dukker op alligevel, inden alle brikkerne er faldet på plads.

Annonce
Debat

Lad os lige få historien om Simon Spies Plads helt på plads!

Jeg læste med stor tilfredshed i Berlingske fredag den 23. september, at vor borgmester her gav udtryk for, at pladsen skal have sit gamle navn Svingelport tilbage. Borgmesteren opfordrer dog stadig byens borgere til at meddele deres ønske om, hvorvidt pladsen skal omdøbes, og i givet fald, hvilket navn pladsen skal have fremtidig.

Debat

Helsingør Dagblad mener: Helsingør må ikke have over 100 hjemløse

Debat

Kære politikere: Skån de mest udsatte elever i Team V

DEBAT: En række partier har indgået budgetforlig, der bl.a. indebærer besparelser på skoleområdet i Helsingør Kommune. Det rammer også tilbuddet Team V, som er Helsingør Kommunes specialskole for elever med vidtgående svære fysiske og psykiske handicap som udviklingshæmning, autisme, Downs syndrom med mere.

Debat

Danmarks Radio dikterer byrådsdagsorden i Helsingør: Masser af udokumenterede antagelser

Annonce
Annonce
Debat

Regneark-politikeres Quick fix svigter Helsingørs børn og unge

Så nåede byrådet i mål med budgettet for 2023 og det har vist sig at være en ordentlig mavepuster for blandt andet, pensionister, børnefamilier, pædagogisk personale og især børn og unge i Helsingør kommune.

Debat

Solcelleanlæg ved Skibstrup: - Porten er åben for et kulsort anlæg

Debat

Her er det borgernes skattekroner politikerne leger med: Nyt for enhver pris

Ofte cykler jeg langs tennisbanerne ved Nordre Strandvej og glæder mig over synet af de mange glade spillere på et af landets ældste anlæg.

Annonce
Debat

Helsingør Kommune bidrager til, at de ældre bliver ensomme

DEBAT: Fredag den 26. august blev jeg på Cafë Monte Bello mødt af et nedslående skilt ved disken i caféen med følgende tekst: "Salg af mad stopper 1. september. Vi er blevet pålagt at stoppe salg af mad til borgere, der ikke har bopæl på plejehjemmet. Vi stopper derfor for salg til borgere udefra pr. 1. september. Vi beklager!"

Debat

Boliggårdens demokratiske deroute

Debat

- Jeg takker altid Gud, når jeg har klaret det uden at blive ramt af en racercyklist

DEBAT: I dag er der en hel side i avisen, om alt det cyklister kræver. Jeg er altså så vred over, at jeg ikke kan gå i fred og ro og være afslappet på skovstier. Pludselig kommer en racercyklist strygende op ad siden på mig, og det er i en sådan fart, at bare et skridt til siden, så er jeg ramt i ryggen, og ligger hårdt kvæstet eller død. Cyklisten farer bare afsted, og det er jeg sikker på, for han ved, at han slipper for ansvar med det til følge. Et opråb til jer som opfører jer sådan, at her kommer jeg, men måske kommer der en dag for dig.

Leder For abonnenter

Det er altså ikke sjovt at være Vladimir for tiden: Sådan lyder en taber, der er skræmt fra vid og sans

Debat

Helsingør Dagblad mener: Alt for få kvinder har magt

Når det kommer til debatten om ligestilling og køn, går der ikke lang tid, før der er tale om en reel skyttegravskrig.

Debat

Esrumvej 190 er løsningen til Nygård Skoles børn

Debat

- Det kan jo ikke være rigtigt

DEBAT: Det er jo ikke nogen hemmelighed at jeg stemmer socialdemokratisk, og mener at sætningen ”Gør din pligt og kræv din ret”, er et godt fundament for et velfærdssamfund.

Annonce
Annonce
Debat

Hvornår begynder Socialdemokratiet at fokusere på deres egen politik?

Nu har vi i efterhånden ugevis hørt Socialdemokratiet turnere rundt med en fortælling om, at vi konservative vil fyre 40.000 offentligt ansatte, hvis vi får magt, som vi har agt. At det er resultatet af vores skatteplan. Det passer selvfølgelig ikke. Alligevel bliver Socialdemokratiet ved med at sige det.

Debat

Helsingør svageste ældre skal bære den helt store byrde: En rædselsvækkende nedprioritering af ældreplejen

Debat

Miljø og svømmehal går hånd i hånd

Niels Bloch Jespersen skriver i et debatindlæg den 20. september, at Socialdemokratiet skal ”prioritere det massive behov for miljøomstillinger, der nødvendigvis må præge den politiske dagsorden i det 21. århundrede”. Det er jeg fuldstændig enig med ham i.

Annonce
Debat

Mette Frederiksens lille statskup

Debat

Må man have eneret til udsigten over Øresund?

Debat

Lars svarer igen på kritik af hans kvindesyn: "Jeg er ikke vred, bare realistisk"

Debat

Byggesager er stadig ekstremt længe undervejs: - Man kan ikke løse et problem før det er beskrevet

Debat

De skaffer et plus på 55 millioner: Ros til medarbejderne i jobcenteret

Beskæftigelse: Selvom mørke skyer truer i horisonten, så går det heldigvis godt med beskæftigelsen i Danmark. Gennem de seneste år har vi været begunstiget af et opsving, der gør, at vi er et af de lande i Europa, hvor flest mennesker hver dag går på arbejde. Selvom mange mistede jobbet i starten af coronatiden, så viser en undersøgelse fra AE, at Danmark var det land i EU, hvor den højeste andel af dem der mistede jobbet, kom tilbage i beskæftigelse efterfølgende.

Debat

Det budget kræver en forklaring fra forligspartierne

Debat

Helsingør Dagblad mener: Ingen overraskelse at mareridts-budget rammer de aller svageste hårdest

Tidligere var alderdommen i orden. Man blev respekteret for at være gammel. Det var et tegn på et godt levet, klogt liv. Sådan er det ikke længere.

Debat

Ny svømmehal til 160 millioner kroner mens klodens mest alvorlige miljøkrise er et faktum - er det en god idé?

Debat

Alting har sin pris

DEBAT: Privatlivets fred er ukrænkelig, men man kan brænde sig så gevaldigt, når man selv åbner op for posen - bl.a. over for pressen.

Debat

Gode kår for børn og unge skal være fundamentet for det gode liv

Bolig

Klumme: Ud med det gamle, ind med det nye

Jeg har været i gang med at rydde ud i kælderen. Efterhånden var det ikke til at sparke sig frem for ting og sager, som er kommet derned, fordi vi ikke syntes, vi havde plads til dem i lejligheden.

Annonce