Annonce
Debat

Unge-debat: Vi tør ikke gå alene hjem

Debat

Lyt så, gamle! Her er de unges stemmer!

Dagens udgave af Helsingør Dagblad er markant anderledes end de tidligere udgaver, du har læst. For i dag har vi ryddet stort set hele avisen for at give plads til en række unge mennesker og deres synspunkter.

Debat

Unge-debat: Manglende accept af transpersoner dræber

DEBAT: Jeg har aldrig passet ind i den her binære forståelse af at være en “kvinde”. Det har aldrig været et stort problem; bare let kønsubehag. Jeg blev dog introduceret til andre muligheder, da jeg begyndte at få adgang til internettet, hvor jeg kunne høre andre menneskers kønsoplevelser, Virkelige mennesker tale om køn på en helt anden måde, end den jeg var blevet præsenteret for.

Danmark

Debat: Danske fiskere skal have kompensation for Brexit nu

Debat: Kort tid efter Brexit stod mange fiskere stod med håret i postkassen. For det betød, at de måtte vinke farvel til adskillige fiskekvoter og lide et stort økonomisk tab. Derfor gjorde det ondt, da Fiskeriministeren i sommers meddelte, at EU’s statsstøtteregler stod i vejen for at udbetale kompensation til de fiskere, der måtte sande, at det var blevet sværere at skaffe mad på bordet.

Debat

Unge-debat: Vi mangler transport om natten

Debat

Unge-debat: Faderens medbestemmelse: Sex kan ødelægge dit liv

DEBAT: I Danmark prøver vi så vidt muligt at gøre, så der er ligestilling. Mange kvinder klager over, at mænd har større indkomst end kvinder. Men kvinderne har andre rettigheder, som mænd ikke har. Kvinderne regner med, at mænd tjener det samme, og det kan jeg godt forstå. Men så skal vi også have retten til at bestemme, om vi vil have et barn eller ej.

Danmark For abonnenter

Meningsmager Marianne Lyngby Pedersen om at blive censureret på nettet: Ingen bare baller og våben her

Annonce
Debat

Unge-debat: - En af de mange forventninger jeg gerne vil leve op til, er at have styr på tingene

DEBAT: Jeg mener unge mennesker generelt har alt for høje forventninger til dem selv, og de jager dem som onde spøgelser. De mange høje forventninger finder jeg problematisk. Som ung kender jeg selv alt for godt til de mange høje forventninger. Ud fra min egen erfaring vil jeg sige, at de er de bygget op omkring de roller, jeg har sat mig selv i. De forventninger jeg følte andre havde til mig, var rent faktisk mine egne.

Debat

Unge-debat: Vi har brug for hjælp til vores forbrug

Debat

I tvivl om, hvem du skal stemme på? Dagbladet hjælper dig til at træffe det rigtige valg

Er du i tvivl om, hvor du skal sætte krydset ved det kommende kommunalvalg? Så fortvivl ikke: Dit dagblad skal nok hjælpe dig.

Annonce
Debat

Unge-debat: Mangel på ressourcer inden for pige- og kvindefodbold

DEBAT: Kan det virkelig passe, at drenge og mænd skal have flere ressourcer og højere løn end piger og kvinder, når det gælder fodbold? Mangel på ressourcer er et problem inden for pige- og kvindefodbolden.

Debat

Klumme: Skodder, dåser, slikpapir, McDonalds og snusposer: Ren Natur og penge i klubkassen

Debat

Unge-debat: Hvorfor straffer vi?

DEBAT: Kan man overhovedet forholde sig til straf, hvis man aldrig selv er blevet straffet? Jeg er selv vokset op uden straf i mit liv. Jeg har sjældent oplevet uretfærdighed og har aldrig været ude for at blive sendt op på værelset eller lignende. Jeg har altid fået forklaret, hvad der er rigtigt og forkert, og hvad jeg skulle gøre i stedet. I min familie og omgangskreds har jeg aldrig oplevet nære, der blev sat i fængsel. Da jeg så en dag, fik spørgsmålet ”Hvorfor straffer vi?”, satte det virkelig nogle tanker i gang. Fordi det har jeg faktisk aldrig skulle forholde mig til.

Debat

Unge-debat: Afskaf det fjerde modul i gymnasiet

Annonce
Danmark

Kronik: Skam er blevet et ideal, vi skal stoppe med at forfølge

Du skulle skamme dig!

Debat

Unge-debat: For hurtig voksen

Debat

Unge-debat: Din krop er ikke god nok

DEBAT: - Du har små bryster, var der engang, en dreng der sagde til mig.

Annonce
Debat

Unge-debat: Stræben efter studievalg giver stress

DEBAT: Vælg, vælg, vælg og vælg siger stemmen i mit hoved. Det er som en hyletone i mine ører og en stor byrde på mine skuldre. Det kommer slavisk og til sidst rammer dig med et slag i hovedet: De mange beslutninger, der har stor betydning for din fremtid.

Klumme

Debat: Når rodløsheden blomstrer, må nogen holde fast

Debat

Debat: Kan vi få bare lidt at vide - før valget?

DEBAT: Jeg er stadig lidt forundret over, at byrådet har valgt at udskyde deres forslag til besparelser på især det sociale område til efter kommunalvalget.

Debat

Klumme: Trafik: Helt trygt bliver det aldrig. Det er heller ikke meningen

Debat

Debat: Helsingør er blevet et mekka for islam

DEBAT: Hizb ut-Tahrir, der arbejder for et verdensomspændende kalifat baseret på sharia, delte i den forgangne uge løbesedler ud foran Helsingør Gymnasium.

Debat For abonnenter

Konservativt stjerneskud står bag urimelig kritik af kommunens ansatte

Debat

Unge-debat: Er det okay, at kvinder spiller online spil?

DEBAT: Som en fortsættelse af diskussionen om stereotypiserede kønsroller og kønsperspektiver i spilkulturen, der er initieret af henholdsvis Gamer-gate og Gambler-gate, ønsker jeg at udvide kvinders rolle i computerspil. Folk spørger sig selv med det samme, hvorfor har kvinder en så dårlig smag i computerspil? På samme tid ser det ud til at de spiller mest alene, spiller dårlige spil og kalder sig næsten aldrig spillere/gamere. Hvis du kun ser på tal og statistik, tror du måske, at kvinder har en betydeligt dårligere smag end mænd og ikke kan finde ud af at spille "rigtige" spil. Men fakta er mere kompliceret og dækker nogle vigtige aspekter af spilkulturen. Hvis vi vil spil, for at fortsætte aktiv udvikling og ekspansion skal vi være opmærksomme på dette punkt.

Annonce
Annonce
Debat

Unge-debat: Det uskrevne magthierarki

DEBAT: Her i verden findes der et uskrevet magthierarki mellem voksne og unge. Dette magthierarki har en kæmpe indflydelse på unges trivsel, om end det så er i skolen, på arbejdspladsen, derhjemme, ved fritidsaktiviteten eller noget helt femte.

Debat

Debat: Vi skal have flere unge i ældreplejen

Debat

Debat: Vi skal investere i vores børn

DEBAT: Det har store konsekvenser, når nedskæringer rammer fremtidens samfunds fundament - nemlig børnene. I daginstitutionerne er der på grund af dårlige normeringer et tidspres, som gør at børnene bliver presset til at gøre tingene indenfor en bestemt tidsramme. I en travl hverdag er det hurtigt og nemt at "overhjælpe" barnet, fordi man sparer tid. Men, hjælper man for meget, holder man barnet i en passiv modtagerrolle - og så lærer man at forvente service, barnet lærer at blive hjælpeløst.

Annonce
Debat

Debat: Lykkes vi i Helsingør at få et nyt syn på de almene boliger?

Danmark

Kronik: Arbejdsmiljøet i bund - Politikere overhører offentligt ansattes afgrundsdybe frustrationer

Danmark

Debat: Hvad gør myndighederne ved giften?

Danmark

Debat: Landsholdsfodbold i Qatar - Hvad er problemet?

Debat For abonnenter

Verdens vigtigste job: Men du bryder sammen af det

Hvilket plejepersonale skal passe dine ældre, når vi alle knækker?

Debat

Klumme: Kære efterår - jeg glæder mig

Danmark

Debat: Regeringen spiller hasard med uddannelseskvaliteten

Debat: Regeringen har flere gange vist, at der ikke behøver at være sammenhæng mellem ord og handling i deres politik. Det har vi netop oplevet endnu et eksempel på. Børne- og undervisningsministeren mener nemlig, at 15 danske byer med over 10.000 indbyggere skal have en ungdomsuddannelse tættere på. På overfladen syner det fornuftigt, men i virkeligheden tjener det intet andet formål end at skabe uro i uddannelsessektoren og ude i kommunerne.

Debat

Tak! Fortræffeligt arbejde af 112, ambulance og hospital

Debat

Debat: Hvorfor skal lokale kulturprojekter altid være styret af frivillige?

DEBAT: Redaktør Peter Hagmund-Hansen ønsker at lave en kulturjournalistik i Helsingør, fordi han med sine læserundersøgelser har konstateret, at kulturelle emner kun i ringe grad har læsernes opmærksomhed.

Debat

Debat: Alment eller privat boligbyggeri, eller begge former?

Debat

Debat: - Styringen af almennyttige boligforeninger er et pampervælde

DEBAT: Det skulle være så godt og så er det faktisk skidt.

Annonce