Annonce
Debat

Debat: Til "Corona er en meget lille dræber"

Debat

Debat: DF ønsker konkret plan for børn og unge med særlige behov

DEBAT: En tidlig og forebyggende indsats er vigtig, når det handler om børn og unge med særlige behov. F.eks. i forhold til autisme kan følgerne af diagnosen væsentligt mildnes gennem en tidlig indsats.

Danmark For abonnenter

Meningsmager og mor til autist: Autist er noget, man er

Nogle gange er den måde, vi omtaler ting på, med til at definere vores opfattelse af disse ting, og andre gange er sproget bare ”klogere” end os. Har du nogensinde tænkt over, at nogle lidelser har man, mens andre lidelser er noget, man ér?

Debat

Debat: Undersøg solcelleparkens betydning for fuglelivet

DEBAT: I forbindelse med planer om opførelse af et 60 hektar stort solcelleanlæg i Ålsgårde er DOF-Nordsjælland (Helsingør) blevet spurgt om, hvilke gener et sådan anlæg vil have for fuglene, både stand- og trækfugle.

Debat

Klumme: Sommeren går på hæld - heldigvis

Debat For abonnenter

Tænk på andre end dig selv: Lad krabberne blive i bassinet

Det vrimler med krabber ved vores havne i øjeblikket. På en sommerdag fanger en familie helt sikkert en spand fyldt med krabber ved Hornbæk Havn eller Nordhavnen. Derfor er det med stor undren, at Øresundsakvariet har måttet konstatere, at nogle har følt sig i deres gode ret til at tage krabber med hjem fra Øresundsakvariets vandlaboratorium, der ligger på Nordhavnsvej. Det er til trods for, at der er skilte, der tydeligt siger det modsatte.

Debat

Debat: Jeg strejker for patientsikkerheden

Annonce
Podcasts

Lyt: Sosu'ernes ferie giver frygtelig sommer for Danmarks svageste

Sosu-hjælpere er umulige at få fingrene i i øjeblikket. Især lige nu, hvor vi står midt i ferieperioden.

Debat

Debat: En lykkelig skilsmisse

Debat

Debat: Hvad er man bange for?

DEBAT: Flere borgerlige læserbreve fra Espergærde bl.a. skriver meget negativt om de socialdemokratiske byrødder. Hvad er man bange for? At magten skifter efter KV21? Der har været borgerligt flertal i otte år, to perioder, så hvis ældreplejen ikke har fungeret, er der kun et sted at rette skytset: Byrådets flertal, KVOR.

Annonce
Debat

Debat: Mågerne skal tilbage, hvor de hører til

DEBAT: Nu er jeg gennem fire år blevet vækket mellem kl. 3-4 om natten af skrigende/hylende måger. Jeg har efterfølgende hørt på dem hele dagen til hen under aften hele sommerhalvåret.

Debat

Klumme: Vi skal være modige nok til at spørge om hjælp

Debat

Debat: Ingen bør hænges i stilhed

DEBAT: I Berlingske den 26.7 skriver advokat Leif Donbæk en kronik med titlen: Inger Støjberg havde en pointe - vi har ret til at følge med i rigsretten.

Debat

Debat: Lad mågerne være

Annonce
Debat

Debat: Enhedslisten er forrest ved håndvasken

DEBAT: Svar til Karin Claudia Steinbergs indlæg mandag d. 26. juli. Nu forholdt det sig jo sådan, at Dansk Folkeparti aktivt brugte sine mandater ved forhandlingsbordet til at sikre, at de enorme besparelser, de to største partier ville gennemføre i 2020 budgettet, blev minimeret og så vidt muligt kom af bordet. Og takket være Dansk Folkeparti lykkes det langt hen ad vejen, heldigvis. Det er politisk ansvarlighed at kæmpe for at minimere besparelser fremfor gang på gang at gøre som Enhedslisten og fralægge sig ansvaret.

Debat

Klumme: Er det tid til KUS?

Debat

Debat: Ulykkelig ulykke

DEBAT: Det er ubærligt, når et menneske mister livet ved en ulykke, der burde, og kunne, være undgået. Desværre ved vi, at det sker alt for ofte som følge af uopmærksomhed eller hensynsløshed.

Annonce
Debat

Historien om Marcus skal lære kommunen at håndtere psykisk sårbare bedre

Vi lever i et land med en stabil forvaltning og en lav offentlig korruption. Vi har nem adgang til et uddannelsessystem, og vi har et sundhedsvæsen af høj kvalitet. Vi har det med andre ord godt, fordi vi har et sikkerhedsnet. Det er også en af grundene til, at vi i en årlig FN-rapport gang på gang er blandt verdens mest lykkelige folkefærd. I år på en tredjeplads.

Debat

Debat: Stop med de nazistiske pamfletter

Debat

Debat: Hvad med "Zarchal"?

DEBAT: Det er godt, dygtigt og spændende at det lykkedes for både "Bjørne" og "Zarbanden" at skaffe de to perler til Helsingør. Ingen af dem har dog så dybe rødder i byen som den unikke gamle liner "Funchal", der nu på tredje år ligger for anker i Lissabon og afventer den grumme skæbne, der desværre snart tårner sig op forude. Hun er det flotteste passagerskib, der nogensinde er bygget her på værftet, og alle maritime kredse erkender at bedre eksempel på håndværk og dygtighed har knap været leveret fra Helsingør Værft. Damen fylder 60 år til november og fortjener da en bedre fremtid end ophuggerne. Det ville være skønt, hvis de dedikerede mennesker, der har arbejdet og virket for at bringe både "Bjørn" og "Zar” til nyt liv i Helsingør, gik ind for at skaffe "Funchal" hjem igen, evt. som et dejligt hotelskib med ca. 250 allerede indrettede værelser og suiter - for det har hun. Samt med barer, restauranter, svømmepøl, fitnessrum og sauna, for de er der allerede med en skøn terrasse og så placeret uden at genere udsynet til Kronborg fra hverken den ene eller anden sigtelinje. Nemlig på den plads ved Søndre Mole der i sin tid blev opført for det mærkelige leje til prinsesserne "Elisabeth" og "Annemarie", da de kom til for at aflaste HH-Overfarten.

Debat

Klumme: To stik betalt af skatten

Danmark

Debat: En humanistisk funderet dagsorden for den teknologiske udvikling

Bedre sent end aldrig. Det fristes man til at sige ved mødet med regeringens hvidbog, som bærer titlen ”Mod et bedre samfund med tech-giganter”. Endelig har politikerne formelt fået øjnene op for, at virksomheder som Facebook, Google, Amazon og Apple spiller en fuldkommen afgørende rolle i snart sagt alle aspekter af vores liv og samfund.

Danmark For abonnenter

Meningsmager Bertel Haarder: Kurt Westergaard var en sand frihedskæmper

Debat

Debat: Lån bøger - men mod kontant afregning

DEBAT: Der har længe eksisteret en forretningsmodel, som mod kontant betaling, udlånte bøger til et læsende publikum. Under corona-epidemien kom der flere af den type tilbud frem - og på det seneste, må nogen have set en rigtig god forretning ved at udlåne bøger.

Annonce
Annonce
Debat For abonnenter

Byggebøvl og -forsinkelser: Kommunen har ikke udvist rettidig omhu

Det er egentlig ret enkelt: Helsingør Kommune har ikke udvist rettidig omhu på byggesagsområdet, og derfor står man nu med bjerge af forsinkede byggesagsafgørelser.

Debat

Debat: Køen ved håndvasken bliver længere og længere

Debat

Debat. Skal den kommunale slendrian fortsætte, eller vil valget skabe et nyt frirum?

DEBAT: Helsingør Kommune har ikke plads til Loui med autisme, var den bedrøvelige konstatering i pressen den 20. juli. Midt i den såkaldte politiske agurketid, hvor kommunalpolitikerne normalt er i dvale, og ikke vil tage stilling til reelle problemer. Før valgkampen, der i november vil afgøre om de kan fortsætte med endnu fire år, hvor de ikke behøver at gøre alverden for deres vederlag.

Annonce
Debat For abonnenter

Bilisterne må til lommerne: Derfor skal vi have betalingsparkering i Helsingør

Debat

Klumme: Sommerens sportspræstationer skaber glæde - og håb for fremtiden

Debat

Debat: Socialdemokratiet har opdaget den meget mangelfulde ældrepleje

Debat

Debat: Trykkerdammen er besat

Danmark

Debat: Hvorfor anbringer vi så mange børn uden for hjemmet?

Der findes ikke en uddannelse, som omhandler undervisning i at være gode og ”rigtige” forældre. Udfordringen ved at fungere som forældre er, at vi ingen uddannelse har inden for forældre og det gode børneliv - og derfor ofte famler i blinde.

Debat

Ugens kandidat: Hvem er Kari Jørgensen, egentlig?

Debat

Der er skrevet hyldevis af bøger om at leve sundt. Det kan give enhver gennemsnitsdansker dårlig samvittighed

Når vi hører om en person, som er blevet alvorligt syg, spørger vi næsten helt pr. automatik: ”hvad har han/hun da gjort?”. Underforstået: det er jo nok hans eller hendes egen skyld. For en forklaring må der til, hvis man skal forholde sig til en lidelseshistorie. Det er lige før, det er helt bibelsk.

Danmark

Stop vold mod børn - men med lighed for loven

Debat

Debat: Vaccination til forhandling

DEBAT: Sundhedsstyrelsens og regeringens ansvarsflugt overfor covid-19-vaccinerne er helt uansvarlig. Og såkaldte eksperter blandt børnelæger følger trop med en nærmest infantil anbefaling af, at nytten af en covid-19-vaccination skal forhandles med 12-årige.

Debat For abonnenter

Domkirken rager op i landskabet, men er alligevel usynlig

Debat

Debat: Et forslag til ændring af lokalplanen

DEBAT: Med baggrund i dagbladets læserbrev vedrørende trafiktælling på Mørdrupvej fremsender jeg hermed mit forslag til ændring af lokalplanen 3.49 fremsendt 12/12 2018.

Annonce