Annoncørbetalt indhold

3 muligheder for selskabsstiftelse

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

I Danmark er der tre måder, hvorpå man kan vælge at stifte en virksomhed. Kender du ikke til disse og er nysgerrig på at vide mere om, hvad reglerne gælder for de enkelte typer? Det kan være et spændende indblik at få, selvom du måske ikke selv har tænkt dig at starte din egen virksomhed. Måske du bare har lyst til at vide mere om emnet. Selskabsstiftelse er ikke nødvendigvis noget, man hører om, hvis ikke man selv undersøger det.


Enkeltmandsvirksomheder - den simple løsning

Den mest generelle løsning er oprettelsen af en enmandsvirksomhed. Her er der ikke meget at rafle om hvad angår, hvor meget der ejes. Det er stifteren selv, der ejer virksomheden fuldt ud. Heriblandt også hæfter for alle virksomhedens aktiver og gæld, der måske vil opstå i virksomheds navn. Når CVR-nummeret oprettes i virksomhedens navn, er det kun med ét navn som ejer.


En fælles virksomhed som anpartsselskab

Opretter man virksomhed i et anpartsselskab, også betegnet ApS, opretter man virksomheden med en anden virksomhed eller person som ejer. Denne løsning vil kræve et indskud på 40.000 kr for at blive oprettet, og er derfor ikke umiddelbart den simple løsning. Det kan være, det kræver et lån, for at komme igang. I så fald, en god opsparing. Ved stiftelsen af en anpartsselskab hæfter man ikke personligt for en opstået gæld. Det gør den virksomhed eller person, som står som ejer af virksomheden. Det kan være en smart løsning for at sikre dig selv, hvis det ikke går som planlagt. Du er på denne måde mere sikker, end hvis det var en enkeltmandsvirksomhed.


Aktieselskab - den dyre løsning

Den tredje mulighed indenfor selskabsstiftelse er at oprette et aktieselskab, forkortet med A/S. Her er stifteren af virksomhed også en person eller virksomhed, hvor andre kan købe sig ind ved køb af aktier. Denne mulighed er en stor del dyre, end de andre muligheder, da man skal betale et beløb på 400.000 kr for oprettelse. Dog skal man som ejer ikke betale andet, end sin egen del af virksomheden, hvis virksomheden går konkurs. Det er generelt større virksomheder, der drives gennem aktieselskaber, hvorimod mindre drives gennem anpartsselskab. Beløbet på 400.000 kr er meget at bruge, hvis du ikke er en stor virksomhed. Det er ikke sikkert, at virksomheden ligger inde med så store beløber. Af den grund starter mange med at oprette virksomheden som et anpartsselskab, og med tiden omdanner det til et aktieselskab.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.