Annoncørbetalt indhold

Checkliste: Sommerens Covid-regler

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Der har været lukket længe. Helsingør har ligesom resten af Danmark ligget stille hen under coronanedlukningen. Men nu sker der for alvor noget. Først var det forretningerne, der måtte lukke dørene op. Så frisørerne og andre serviceerhvervsdrivende. Og lige om lidt åbner restauranter for servering.

Spørgsmålet er bare, om du er klar til, at det alt sammen åbner op igen, så du kan bevæge dig sikkert igennem de mange tilbud, du måske kan huske, Helsingør er fuld af. Her får du en checkliste med noget af det, du skal huske, så du ikke går forgæves.


Husk afstand, mundbind og sprit  

Det er efterhånden blevet hverdag og helt almindeligt, at du tager et mundbind på og spritter, når du skal ind i en butik. Du har sikkert mundbind i tasken eller lommen, og sprit står som bekendt tilgængeligt i alle butikker. Der gælder også, at du skal holde afstand og give plads til andre kunder og ikke mindst personale.

Med den gradvise genåbning gælder mange af de samme regler. Skal du for eksempel have klippet corona-håret, skal du have mundbind på ind i butikken, men det må fjernes helt eller delvist under behandlingen.

Skal du en tur på museum, det kunne være det lokale Danmarks Tekniske Museum eller Museet for Søfart, skal du have mundbind på fra start til slut. Det samme gælder heldigvis ikke for servering af mad og drikkevarer. Der må du tage mundbindet af ved bordet.


Coronapas

Det gælder for alle de steder, hvor der er tæt kontakt mellem mennesker, at du skal kunne fremvise et såkaldt coronapas for at få adgang. Derfor er ubemandede solariecentre fritaget, som der står, mens du skal tage det med til kulturinstitutioner, restauranter og serviceerhvervene.

Hellere tage det med én gang for meget, så du ikke går forgæves.

Med et coronapas forstås en negativ covid-19-test, der er foretaget højest 72 timer før ankomst til lokalet. Det kan både være en PCR-test eller en antigen-test – det er den, du også kender som kviktest. Det er med andre ord hurtigt gjort, og du kan have svar indenfor et kvarter.

Du kan også medbringe en positiv coronatest, som er mindst 14 dage og højest 12 uger gammel eller dokumentation for, at du har gennemført et vaccineforløb. Du skal kunne vise dokumentationen både på papir og digitalt, og så skal du huske dokumentation, der kan bevise, det er ægte. Det vil sige et kørekort eller pas.


Støt de lokale erhvervsdrivende

Når alt det praktiske er på plads, er det bare at gribe pungen og støtte de lokale erhvervsdrivende, der har været lukket ad flere omgange og længe.

Hvis du oplever, at pengepungen ikke er helt tung nok til at tilfredsstille udlængslen, kan du overveje at minilån hos KreditNU, der kan opgradere sommeren. Her kan du nemlig låne et mindre beløb med 0 procent i månedlig rente og dermed forkæle dig selv lidt ekstra.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.