Annoncørbetalt indhold

En mini dinosaur fanget i perfekt stand i ravstykke

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

En mini dinosaur fanget i perfekt stand i ravstykke

Et fantastisk nyt fund blev opdaget i et stykke rav fra Myanmar. Inde i selve ravstykket, var der et kranie af den allermindste dinosaur, der nogensinde er blevet fundet. Fossilet viser, at dinosauren genetisk har mange fuglelignende træk og ikke er større, end nogle af de mindste fugle vi har i naturen i dag.


Selvom det kun er kraniet, der er fanget i ravstykket, så kan man udlede, at dinosauren i sin helhed ikke var større end en lille kolibri.


De fleste, der lever langs strande har prøvet at finde rav med det blotte øje, eller endnu nemmere, med en ravlygte. Ofte kan man endda være heldig at se, at der er små genstande eller fossilstykker fanget inde i ravstykket. En ældgammel historie, der sikkert er flere millioner år gammel, er hvad man reelt set står med i sine hænder.


Fanget i perfekt stand for 99 millioner år siden

Forskerne, der har fået ravstykket fra Myanmar i hænderne sidste år, regner med, at det lille dinosaur fossil er mindst 99 millioner år gammelt. På grund af de fuglelignende egenskaber, tænkes det også, at den lille dinosaur havde vinger med fjer, men intet kan siges med sikkerhed omkring, hvor flyve stærk den var, eller hvor meget eller hvor lidt den rent faktisk anvendte sine vinger.


Det er alligevel fantastisk, hvad der kan gemme sig i et stykke rav. Og, hvad man kan få af viden, ud fra de mindste fossiler. Også når man blot finder en lille del af hele fossilet.


Det kan godt være, at man ikke ved præcist, hvor meget eller lidt den lille dinosaur kunne flyve, men man kan godt se, at den bestemt ikke spise nektar - til trods for kolibri størrelsen.


En dinosaur på størrelse med en kolibri og tænder som et rovdyr

Den øverste del af næbbet på fossilet er fyldt med 40 meget skarpe tænder. Og det er også tydeligt, at dinosauren havde meget store øjne i forhold til hovedets størrelse. Begge, biologiske egenskaber der tyder på, at den var bygget til at være ekspert til at spotte og dræbe små byttedyr og insekter. Derfor, har den nyfundne dinosaur også fået navnet Oculudentavis - som henfører til de latinske ord for øje, tand og fugl.


Der findes faktisk ikke rigtigt nogle dyr i dag, som er bygget helt ligesom Oculudentavis. Fundet af det minimalistiske kranie i ravstykket betyder også, at der er fundet en helt ny dinosaur type. Noget, der skaber stor nysgerrighed og forvirring inden for palæontologien.


Ravstykket har simpelthen fanget et øjebliks moment af en miniature dinosaur, der har fantastiske nye proportioner. Miniature størrelsen kan ikke engang bortforklares med, at det måske ikke er en fuldt udvokset dinosaur, for forskere har fundet frem til, at det faktisk drejer sig om en lille dinosaur, der døde mens den var voksen. Hvilket kun gør dens minimale størrelse til et endnu mere fantastisk fund.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.