Annoncørbetalt indhold

Hvordan fungerer fibernet egentlig?

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Fibernet er den nyeste generation af internet, og du har højst sandsynligt læst om den flere steder, måske har du endda udskiftet dit gamle bredbånd med det nye fibernet.

Men kender du de tekniske specifikationer ved fibernettet, og ved du, hvad der giver forbindelsen den forbedrede hastighed?


Vi giver dig svar på, hvordan fibernet fungerer, og hvad forskellen på bredbånd og fibernet egentlig er her i artiklen.


Det er teknologien, der gør forskellen

Den primære forskel på fibernet og bredbånd er den teknologi, som forbindelserne leveres igennem. Fibernettet bliver leveret gennem de såkaldte lyslederkabler. Det er en helt ny kabel-teknologi, lavet af glas og plastik, hvor internettet bliver leveret via lys eller den såkaldte optiske fiber.


Det almindelige bredbånd bliver leveret gennem kobberkabler. Kobberkablerne transporterer dit internet gennem elektricitet.

De nye kabler kan bære langt mere forbindelse end de ældre kobberkabler, fordi internettet kan leveres med lysets hast, hvilket er op til 1000 gange hurtigere end ved det almindelige bredbånd.

Den hurtige hastighed giver større stabilitet og færre udsving

Den hurtige levering af fiberforbindelsen giver dig et langt mere stabilt internet, der kan håndtere en større belastning og flere enheder på forbindelsen samtidig.


Men det er ikke kun kablerne, der gør fibernettet til et hurtigere internet. Fordelingen af signalet mellem husstandene i dit lokalområde, er også med til at sikre et mere stabilt internet i hjemmet.


Det almindelige bredbånd bliver sendt til din husstand gennem en fællesantenne i området, der fordeler forbindelsen til flere husstande. Ved fibernet opsættes en privat fiberboks i hver husstand, så du får din egen, private forbindelse. Fiberboksen sikrer, at du får en symmetrisk internetforbindelse, der giver samme up- og downloadhastighed, og du undgår tab af internet, hvis du streamer eller downloader tunge filer i hjemmet.


Takket være den nye teknologi og en smartere fordeling af forbindelsen får du med fibernet et fremtidssikkert internet, der er bedre gearet til at håndtere kravene fra en moderne husstand. Med fibernet kan du både streame dine yndlingsserier på Netflix, mens teenageren gamer fra værelset, og der et andet sted i hjemmet bliver holdt onlinemøde fra hjemmekontoret – alt på samme tid, uden forsinkelser.

Hvem kan få fibernet?

Fibernettet er stadig under udrulning i Danmark, og for at du kan få fibernet, skal de nye fiberkabler være gravet ned i dit lokalområde.

På nuværende tidspunkt er der lagt fibernet ud til omkring to-tredjedele af alle husstande, så der er gode chancer for, at du også har mulighed for at opgradere til fibersignalet – især hvis du bor i eller omkring en af de større byer i landet.

Hvis du ønsker at udskifte dit bredbånd til fibernet, er det en god ide at vælge en udbyder, der har erfaring med den nye fiberforbindelse, og som tilbyder teknisk assistance gennem hele processen, så du kommer godt fra start med dit nye fibernet.


Waoo er kåret som Danmarks bedste internet 10 år i træk

Waoo er en internetudbyder, der udelukkende tilbyder fibernet til deres kunder for at sikre den bedste og hurtigste forbindelse på markedet.

Waoos fiberforbindelse er blevet kåret som Danmarks bedste internet ti år i træk af deres kunder, og kunderne er blandt de mest tilfredse og loyale i landet.

Waoo tilbyder fleksible abonnementsløsninger, så uanset om du bor alene eller I er en større familie med flere børn, der også kræver hurtigt internet i hjemmet, kan du nemt finde et en løsning, der passer til dine behov.

Når du vælger fibernet hos Waoo, sørger deres erfarne teknikere for al opsætning af hele systemet, så dit nye internet kører fejlfrit fra begyndelsen. Du får hastighedsgaranti, så du altid er sikker på at få den hastighed, du betaler for.

Hvis du gerne vil have fibernet, er Waoo ekspert på området, og her får du en fremtidssikker og lynhurtig forbindelse, der garanterer dig den optimale hastighed.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.