Annoncørbetalt indhold

Kunsten at screene markedet for de mest sikre og ergonomiske autostole

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

De første mange år af et barns liv, er det lovpligtigt, at barnet sidder fastspændt i autostol, når det er passager i en bil.

I henhold til dansk lovgivning skal et barn under 135 cm. i højden være fastspændt i godkendt udstyr i forbindelse med kørsel i både person- og varebiler indtil 3.500 kg.

Der er dog også en række krav, som autostolen skal leve op til. Når du skal købe en autostol til dit barn, er det derfor vigtigt, at du screener markedet og vælger en model, der lever op til kravene.

Sådan finder du en sikker autostol

Når du skal vælge en autostol til dit barn, er det selvfølgelig vigtigt, at sikkerheden er i top. Måden hvorpå du sikrer dette er ved at sørge for, at den overholder gældende lovgivning.

Heldigvis er det nemt at finde de autostole, der lever op til kravene, da du kan holde øje med, om de har et ECE-mærke. Hvis de har det, så betyder det, at det er en stol, der lever op til de sikkerhedskrav, som EU stiller til autostole.

ECE-mærket er både bestående af bogstaver og tal, og i Danmark er det de følgende mærker, der er lovlige:

●     ECE-44-03

●     ECE-44-04

●     ECE-R-129

Mærket er monteret på selve stolen og vil typisk angive en bestemt vægtklasse for børn, som den konkrete autostol vil være egnet til.

Overvej også en i-Size-stol

ECE-R-129 er ECE-ordningens navn for en såkaldt i-Size-stol. Disse modeller er også udstyret med et mærke, der angivet et mål for, hvilken højde den konkrete model passer til.

i-Size-ordningen stammer fra 2013 og er derfor en nyere ordning end ECE. De stole, der er med i den nye ordning, bryster sig alle af at være blevet sidekollisionstestede. Fælles for dem alle er også, at de kun kan monteres med brug af isofix-beslag.

Vælger du en sådan stol, er det ikke nok, at du kender dit barns vægt. Det er nemlig også nødvendigt, at du kender dit barns højde, hvis du vil sikre, at du finder en passende model. Som sagt fremgår højden på alle stole, der er med i i-Size-ordningen.

Vil du købe en sådan autostol, så overhold altid de vægt- og højdeanvisninger, der er angivet af producenten, da det sikrer, at autostolen giver den bedst mulige beskyttelse af dit barn.

Gå ikke på kompromis med dit valg af autostol

Står du over for at skulle købe en ny autostol til dit barn, er det meget vigtigt, at du ikke går på kompromis. For at sikre, at du ikke gør det, bør du skabe dig et overblik over reglerne, så du ved, at du får fingrene i en model, der lever op til dem.

Uden at have kendskab til hhv. ECE- og i-Size-ordningerne samt de regler, der danner fundamentet for dem, er det nemlig ikke muligt at finde de mest sikre autostole på markedet.

Ydermere er det også vigtigt at understrege, at kvalitetsrigtige autostole med en sikkerhed i top ikke er billige. Derfor skal du forvente, at du bliver nødt til at betale for det. Husk dog på, at det er dit barns sikkerhed, det drejer sig om. Det er altså ikke på dette område, at man bør spare.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.