Annonce
Helsingør

Årets håndværker for andet år: - Man skal holde, hvad man lover

- Jeg er da stolt over at blive Årets Håndværker inden for vores felt for andet år i træk, siger Michael Kruse, ejer af virksomheden A-Z Isolering og Totalentreprise i Helsingør. Foto: Lars  Johannessen.
A-Z Isolering og Totalentreprise i Helsingør har øget sin omsætning med 50 procent under coronakrisen. - Og vi har heldigvis været forskånet både for sygdommen og for at skulle i karantæne, siger Michael Kruse, der er blevet kåret som Årets Håndværker 2020 inden for sin branche.
Annonce

ERHVERV: - I år kommer folk ikke til Maldiverne på ferie. Og det kan vi altså godt mærke i vores branche. Aldrig har vi haft så travlt.

Michael Kruse, stifter og ejer af virksomheden A-Z Isolering og Totalentreprise i Helsingør, er for andet år i træk kåret som Årets Håndværker i kategorien "årets energi-isolatør med en til fire ansatte".

Men Kruse nøjes ikke med de to trofæer, han nu har stående på hylden som Årets Håndværker. Her finder man også en nominering til Børsens Gazellevirksomheds-konkurrence og flere andre hædersbevisninger.

Coronakrisen har skabt usædvanlig travlhed hos Helsingør-firmaet, der har specialiseret sig i isolering, men også udfører forskellige bygningsopgaver.

- Folk bruger deres penge på at forbedre deres bolig i stedet for at rejse, som man ikke har kunnet på grund af coronaen.  Det kan mærkes, siger den præmierede håndværksmester, der sidst på året kan fejre virksomhedens 10 års jubilæum.


Folk bruger deres penge på at forbedre deres bolig i stedet for at rejse, som man ikke har kunnet på grund af coronaen.  Det kan mærkes,

Michael Kruse, virksomhedsejer, Helsingør.


Det er et for denne branche lidt utraditionelt forløb, der førte frem til, at Michael Kruse for snart 10 år siden etablerede sig med egen virksomhed. Efter i en årrække at have været ansat i det daværende trykkeri på Helsingør Dagblad fik Michael job på Det Kongelige Teater.

Micheal Kruse A-Z Isolering og Totalentreprise i Helsingør får overrakt pokalen som Årets Håndværker inden for isoleringsteknik af Peter Birkelund, medstifter af portalen, hvor kunderne giver anmeldelser af det udførte håndværk.Foto: Lars Johannessen.

- Jeg lavede alt muligt der. Det var sjovt. Men også der skulle der jo spares. Så lige da finanskrisen var værst, besluttede jeg at lave mit eget fima. Man siger jo, at man skal starte den slags i krisetid. Og det har da også vist sig at holde, siger Michael Kruse, der nu også ejer et ejendomsselskab.

- Jeg er helt fra dreng vokset op med, at man holder, hvad man lover. Man kommer til tiden og man snakker pænt til folk. Det kan lyde lidt gammeldags, men sådan skal det grundlæggende være, hvis man vil drive forretning. Nogle farer i flint, hvis de møder kritik. Og det dur ikke. Nogle gange skal man lige sunde sig lidt og så se på det næste dag, fortæller Michael Kruse.


Jeg er helt fra dreng vokset op med, at man holder, hvad man lover. Man kommer til tiden og man snakker pænt til folk.

Michael Kruse, virksomhedsejer, Årets Håndværker 2020, Helsingør.


Annonce

Leveregel

En anden leveregel, der angiveligt har sparet ham for bekymringer undervejs, er, at han afholder sig fra at låne penge, så vidt han kan.

- Jeg vil gerne af med så mange udgifter som muligt. Min bankdame siger også til mig, at jeg er en gammel person i en ny form, smiler årets håndværker inden for isoleringsbranchen.

Michael Kruses kone Lone arbejder på deltid i virksomheden, mens han selv dagligt snupper 12 timer og hver anden weekend.

- Man skal kunne li' det, og det er sjovere, når det er ens eget.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce