Annonce
117oplevelser

#124: Halfdan Rasmussens grav

Foto: Privat
Bodil Strandgaard Schau tipper om Halfdan Rasmussens grav til #117oplevelseriHelsingør.
Annonce

Note fra redaktionen: ”Hey, hov – var det ikke kun 117 oplevelser, I var på jagt efter til kampagnen #117oplevelseriHelsingør?”, tænker du nok. Og jo, det var det da egentlig. Men der er simpelthen sket det, at I har tippet om flere end 117 ting. Derfor lægger vi naturligvis også de ekstra tips ind, vi har fået på 117@hdnet.dk, så alle kan blive inspireret til dejlige sommeroplevelser. Rigtig god sommer! Og nu til det vigtige:

Bodil Strandgaard Schau fra Helsingør tipper:

HVILKEN OPLEVELSE VIL DU ANBEFALE?

Halfdan Rasmussens grav


Halfdan Rasmussen (1915-2002) ligger begravet sammen med sin anden hustru, illustrator Signe Plesner Andersen (1923-1996).

Bodil Strandgaard Schau


HVORFOR SKAL MAN OPLEVE DET?

Halfdan Rasmussen (1915-2002) ligger begravet på Hellebæk Kirkegård sammen med sin anden hustru, illustrator Signe Plesner Andersen (1923-1996).

På hans gravsten står de kendte linjer fra digtet "Med store undrende øjne går jeg", der er sat i melodi af Erik Sommer og optaget i Højskolesangbogen:

"...Jeg tror, der ligger et barn dybt

inde i alle levende ting, der gror,

et barn, der er som en fuglevinge,

en lille gud, der er evigt stor..."

I digtet nævnes også Hornbæk, og det var her - i en villa lige op til Hornbæk Plantage - at han levede og lod sig inspirere til at digte i de sidste næsten 50 år af sit liv.

På Signes gravsten har Halfdan sat et andet af sine digte:

”Al den varme gav du fra dig,

da du døde,

og nu strømmer den os

levende i møde.”

Del også dit oplevelsestip

Vi er på jagt efter #117oplevelseriHelsingør – og vi vil meget gerne have dit bedste tip til en oplevelse i kommunen også!

Send os en tekst og et foto på 117@hdnet.dk (og tjek lige kortet her først, så du ikke kommer til at tippe om noget, andre allerede har anbefalet)

Se alle tips på helsingordagblad.dk/117oplevelser

Annonce
Annonce
Annonce

Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Taktikken, der forhindrede katastrofe: - Vi skulle for alt i verden forhindre, at branden spredte sig til andre gamle huse

Annonce