Annonce
Alarm 112

18 udenlandske håndværkere anholdt på byggeplads i Humlebæk

Politiet har lukket denne byggeplads i Humlebæk. Foto: Lars Johannessen
Annonce

HUMLEBÆK: I samarbejde med Arbejdstilsynet og som led i en aktion mod social dumping besøgte Nordsjællands Politis Udlændingekontrolsektion klokken 09.30 tirsdag en byggeplads på Teglgårdsvej i Humlebæk.

Her blev 18 albanske håndværkere truffet, sigtet for ulovligt arbejde og anholdt og er blevet præsenteret for bøder på 3000 kroner.

De udenlandske byggearbejdere forventes at blive fremstillet i grundlovsforhør i løbet af fredag.

Aktionen foregik ifølge Ritzau på Teglgårdsvej, hvor klyngehuse er under opførelse. Byggepladsen var noget atypisk, fortæller lederen af politikredsens udlændingekontrolsektion, Erik Pontoppidan.

- Den var meget lukket og forsynet med en del overvågning.

Enkelte forsøgte at løbe væk, da myndighederne ankom, oplyser han.

Det kroatiske firma er ifølge politiets foreløbige undersøgelser først blevet oprettet efter de 18 mænds ankomst til Danmark.

Annonce

Menneskelig tragedie

Ifølge politiet er reglerne om udstationering ikke blevet overholdt. Albanerne har arbejdet på stedet siden foråret. Lønnen var 1500 euro per måned for 57 timers ugentligt arbejde. Mændene har haft logi på værelser med plads til to eller tre personer.

I en såkaldt resolution har Udlændingestyrelsen bestemt, at de 18 skal udvises, og retten skal nu afgøre, om og hvor længe de skal være frihedsberøvet, indtil udsendelse kan ske.

Mændene har ifølge politiet berettet, at de var ansat i et albansk firma.

- Det er lidt af en menneskelig tragedie. Det er trist, for de troede, at alt var i orden, siger Erik Pontoppidan fra Nordsjællands Politi.- Det er lidt af en menneskelig tragedie. Det er trist, for de troede, at alt var i orden,

Politikommissær Erik Pontoppidan, Nordsjællands Politi.


Politiet undersøger nu, om der skal rejses sigtelse mod arbejdsgiveren.

Til Helsingør Dagblad siger fagforeningen 3F Frederiksborg at det er det kroatiske byggeselskab Level Up Construction, der står for byggeriet på Teglgårdsvej i Humlebæk og som går under navnet Teglgårdshusene.

Annonce

Konkursramt bygherre går igen

Bygherren er, oplyser 3F, Jacob Rasmus Christensen - den samme mand, som gik konkurs med Teglværksbakken ApS under opførelsen af boliger ved Krogebakke i Ålsgårde sidste år.

- Jeg ved ikke, hvad der sker. Politiet har ikke fortalt os noget. Men det er et kroatisk byggeselskab vi har indgået aftale med, og jeg har for længst sikret mig, at håndværkerne var registeret i RUT (statens Register for Udenlandske Tjenesetydere, red.) og at alt var i orden, siger Jacob Rasmus Christensen i en kort kommentar om sagen til Helsingør Dagblad.

3F kan bekræfte, at Level Up Construction er registeret i RUT.

Fagforeningen har forsøgt at få en overenskomst med byggefirmaet på adressen, men er blevet nægtet adgang, oplyser Peter Bøgh fra 3F.

Ifølge Helsingør Dagblads oplysninger er byggepladsen i Humlebæk nu lukket.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce