Annonce
Alarm 112

36-årig plejehjemsansat på Grønnehave anholdt: Sigtet for trusler mod 83-årig beboer

Grønnehaven plejecenter Helsingør. Foto: Lars Johannessen.

HELSINGØR: En 36-årig svensk bosiddende mand er tirsdag blevet sigtet for trusler mod en 83-årig dement kvinde. Truslerne blev fremsat, mens han i maj i år videofilmede kvinden på Plejehjemmet Grønnehaven i Helsingør med sin mobiltelefon.

Optagelsen blev delt med en kammerat og den 36-årige er derfor også sigtet for at have delt videoen med andre.

Manden nægter sig skyldig og efterforskningen fortsætter. Efter at have meldt sig selv til Nordsjællands Politi sammen med en beskikket advokat tirsdag, blev han samme dag afhørt sigtet og siden løsladt. Politiet vil ikke udtale sig om hans relation til den 83-årige kvinde.

Annonce

Vidste, de ville tale med ham

Men det har tidligere været fremme, at han arbejdede som SOSU-hjælpervikar på Grønnehaven Plejecenter og på videoen, som senere blev bragt på TV 2, kunne det ses, hvordan han svinede den kvindelige plejehjemsbeboer til, og blandt andet truede med at "smadre hende."

Nordsjællands Politi har i et stykke forsøgt at få kontakt til den 36-årige mistænkte, og anmodede for et par uger siden svensk politi om assistance til at opspore ham. Da han meldte sig til politiet var det fordi han vidste, at de gerne "ville tale" med ham.

Annonce

Datteren: "En lettelse"

Den forurettede kvindes datter, Anne, siger til Helsingør Dagblad, at hun er lettet over at manden nu er sigtet og at han har henvendt sig selv til politiet.


Jeg håber, han får den straf han nu engang har fortjent, og at han aldrig aldrig mere får lov til at arbejde med mennesker eller dyr

83-årig plejehjemsbeboers datter


- Men jeg er først rigtig lettet når retten har talt og giver efterforskerne ret. Jeg håber, han får den straf, han nu engang har fortjent, og at han aldrig mere får lov til at arbejde med mennesker eller dyr, siger hun.

I hendes øjne er der ingen tvivl om, at den sigtede har gjort sig skyldig i at true den 83-årige.

Annonce

Moren er velbevandret i engelsk

- Jeg kan tolke hendes kropssprog på videooptagelsen, og det er tydeligt, at hun begynder at nære frygt for ham. Min mor forstår udmærket engelsk, da hun på et tidligere tidspunkt i sit liv boede et halvt år i Australien. Men på grund af mandens modbydelige tone, trak hun sig tilbage fra ham uden at kunne omstille sig, siger Anne.

Hun har fortalt sin mor om episoden.

- Og hun har blot sagt, at det var forfærdeligt og at han burde have en "endefuld," fortæller datteren.

Så hårdt straffes den, der fremsætter trusler

§ 266 Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

En kikset familiefest eller en supersmitter i en fodboldkamp: Så tæt er dit sogn på at lukke

Annonce