Annonce
Helsingør

Direktør afviser plagiat: - Trillebøre ligner jo også hinanden

Foto af den støvle, som Ilse Jacobsen mener er en kopi af hendes Rub-snørebåndsstøvle, men som nu er på vej ud i flere supermarkeder til en brøkdel af prisen for Jacobsens originale model.  Foto: Morsø Skoimport
Bjarke Larsen fra Morsø Sko Import i Skive ryster på hovedet af Ilse Jacobsens kamp for at få hans snørebåndsgummistøvle kategoriseret som plagiat.
SKIVE-HORNBÆK:  - Det varer vel ikke længe, før hun indbringer os for menneskerettighedsdomstolen.
Sådan siger administrerende direktør Bjarke Larsen fra Morsø Sko Import i Skive i en kommentar til, at Ilse Jacobsen vil fortsætte sin kamp mod kopier af sin snørebåndsgummistøvle, "Rub", i EU.
Han er uforstående over for Hornbæk-producentens stædige kamp for at få hans udgave af en snørebåndsgummistøvle stemplet som plagiat. Onsdag blev hendes påstand afvist i Højesteret
Annonce

Respekt for Ilses støvle

- Det er en kamp, der er tabt på forhånd, og det viser de tre retsinstansers afgørelse jo også. Hvis du går i byggemarkedet for at købe en trillebør, så kan du vælge mellem tre-fire modeller fra forskellige producenter, men de ser stort set ens ud alle sammen. Det samme gælder for træsko, og sådan kan vi blive ved, påpeger den midtjyske skoimportør.
Han har stor respekt for Ilse Jacobsens frembringelse og står ved at den snørebåndsgummistøvle, han importerer og som er beregnet til salg i Salling Groups supermarkeder, blandt andre Bilka og Føtex under mærket VRS,  ikke holder nær den samme kvalitet som den originale model fra Hornbæk.
- Den adskiller sig fra Ilse Jacobsens på så mange punkter, at det straks kan ses, mener han.
Annonce

Alle bliver inspireret af hinanden

- Og så koster jo også kun en brøkdel af hendes. Der er jo tale om mode og moden skifter hele tiden, og fabrikanter og designere bliver inspireret af hinanden. Det blev Ilse Jacobsen også, da hun tegnede sin støvle, for dengang lavede producenten Viking allerede en støvle med snørebånd. Den var der bare ikke nogen, der kendte, for den blev ikke solgt som et modeprodukt,  hævder Bjarke Larsen.
Hans virksomhed har brugt omkring 600.000 kroner på retssagen, men nu glæder importøren sig over at alle de snørebåndsstøvler, han har haft opmagasineret på et lager i det midtjyske, mens retssagerne kørte,  langt om længe kan sendes ud til kunderne i Bilka og Føtex.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce