Annonce
Helsingør

Afvist lanternefestival: - Ideen var at fortælle de store historier om Kronborg og Helsingør

- I Helsingør var tanken at lave en lokal version af festivalen under overskriften ‘Hamlet lanternefestival til lands og til vands og i luften’, fortæller direktør Peter Christensen fra BilletExpressen. Foto: Scanpix
Det var tanken, at den kinesiske festival skulle have et Hamlet-tema, forklarer Peter Christensen, der er direktør for BilletExpressen, som henvendte sig til Helsingør Kommune på vegne af kinesiske Zigong Lantern Group.
Annonce

HELSINGØR: 'Festivalen knytter ikke an eller kun i begrænset omfang til kommunens og Kulturhavnens kulturhistoriske fortællinger'.

Sådan lød hovedargumentet fra Kulturhavnens ledelse, der havde anbefalet kultur- og turismeudvalget at sige nej til den kinesiske lanternefestival, som arrangøren Zigong Lantern Group gerne ville afholde i Helsingør.

- Ønsket fra byen er at lave noget, der er mere unikt helsingoransk, lød det fra Kulturværftets chef Mikael Fock.

Men det var netop tanken at lave en skræddersyet lokal festival med udgangspunkt i Hamlet, fortæller Peter Christensen, der er direktør i eventbureauet og agenturet BilletExpressen, der på vegne af Zigong Lantern Group havde henvendt sig til Helsingør Kommune.


Med 100.000 besøgende fordelt over to måneder er der et stort potentiale for restauranter, cafeer, overnatning og detailhandel

Peter Christensen, BilletExpressen


- I Helsingør var tanken at lave en lokal version af festivalen under overskriften ‘Hamlet lanternefestival til lands og til vands og i luften’. Idéen var at fortælle de store historier om Kronborg og Helsingør i lys, og helt konkret skulle vi levendegøre fortællingerne om Kronborg, Holger Danske, Kong Frederik den 2., Hamlet og Skibsværftet i flotte lysinstallationer, fortæller direktør Peter Christensen.

Annonce

Fik input fra HamletScenen

For at få input og ideer til, hvordan festivalen kunne benytte sig af Hamlets historie som tema, havde Peter Christensen inviteret HamletScenens direktør, Lars Romann Engel, til et møde.

Den kinesiske lanternefestival

  • BilletExpressen og Zigong Lantern Group har henvendt sig til Helsingør Kommune med ønske om et samarbejde om afviklingen af en ny stor Kinesisk Lanternefestival i 2021.
  • Zigong Latern Group står bag verdens største kinesiske lanterne-festival og har tidligere været afholdt i blandt andet Gaillac i Frankrig med 1 mio. gæster på tre år, flere steder i USA, Irland, England med flere. I Gaillac var der alene i seneste udgave 430.000 besøgende.

Håbet var at gøre lanternefestivalen til et årligt tilbagevendende vinterarrangement i Helsingør.

- Med 100.000 besøgende fordelt over to måneder er der et stort potentiale for restauranter, cafeer, overnatning og detailhandel. Den Kinesiske Lanternefestival er en 2000 år gammel kulturarv , og festivalen er på et meget højt international niveau. Alene i Irland vandt festivalen otte priser i 2018 – herunder prisen som årets event, siger Peter Christensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Den ukendte hospitalsnormering

Annonce