Annonce
Navne

Amalie snupper et sabbatår: 'Det er meget rart lige at få et pusterum'

Amalie Hammering Kristensen har valgt at holde en pause fra studierne og hellige sig arbejdet som tjener.  Foto: Lars Johannessen
Det haster ikke med at træffe et studievalg. Først skal der være plads til at mærke tilværelsen udenfor skolen, fortæller 19-årige Amalie Hammering Kristensen, som netop er blevet færdig med gymnasiet.
Annonce

HELSINGØR: Det er bestemt ikke, fordi karaktererne ikke er til at søge ind på en videregående uddannelse, men derimod trangen til at få et afbræk fra studierne, der har fået 19-årige Amalie Hammering Kristensen fra Helsingør til at beslutte sig for et sabbatår. Her i sommer blev hun student fra Helsingør Gymnasium.

- Jeg er tilfreds med både min indsats og mit snit. Jeg har et sommerjob som tjener på Restaurant Kaj (Helsingør Nordhavn, red.), som jeg fortsætter med. Det har været planen hele tiden, at jeg ville tage et sabbatår efter gymnasiet. Det er meget rart lige at få et pusterum og få nogle praktiske erfaringer. Det med ikke bare have et liv, hvor det hele kører efter et skema - prøve på at mærke tilværelsen udenfor skolen, siger Amalie Hammering Kristensen.

Den 19-årige student har endnu ikke lagt sig fast på, hvad hun vil arbejde med i fremtiden.

- Jeg vil gerne læse videre, men jeg ikke nogen decideret plan endnu. Det virker lidt forhastet, når jeg ikke er sikker på, hvad jeg vil. Det bliver nok et studie indenfor et humanistisk fag, siger Amalie Hammering Kristensen.


Jeg vil gerne ud og rejse, når det kan lade sig gøre. Måske til Asien. Og så vil jeg også gerne af sted på nogle fodboldrejser med min brødre og far

Amalie Hammering Kristensen, student fra Helsingør Gymnasium


Annonce

Vild med fodbold

Hun fortæller, at hun kender mange, der er blevet færdige med gymnasiet, som har valgt at tage et sabbatår.

- Jeg kender ikke én eneste, der ikke også har valgt et sabbatår.

Amalie Hammering Kristensen bor stadig hjemme. Planen er, at nogle af de penge, hun tjener mens hun er i arbejde, skal bruges til at rejse for.

- Jeg vil gerne ud og rejse, når det kan lade sig gøre. Måske til Asien. Og så vil jeg også gerne af sted på nogle fodboldrejser med min brødre og far. Fodbold er en familieinteresse. Vi er alle sammen vilde med fodbold.

Hendes favoritfodboldklubber er danske FCK og engelske Manchester City. Men hun er også trofast overfor det lokale hold FC Helsingør og var da også med til at fejre spillerne, da holdet blev hyldet for at rykke op i første division. Det foregik mandag aften på Værftets Madmarked.

- Det var rigtig hyggeligt. Der var meget Helsingør-stemning med både Gasbox og Wiibroe, fortæller Amalie Hammering Kristensen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce