Annonce
Nordsjælland

Bekymring i sommerlandet: - Det handler om at sælge så meget som muligt lige nu

For indehaveren af Hornbæk Strand Café er der der 20 ekstra arbejdsdage i denne sæson, og måske blive den forlænget. Og så gør han resultatet op. Foto: Lars Johannessen.
Mens mangle handlende i Hornbæk har et rigtigt godt år, så ser situationen helt anderledes ud for en del af deres kolleger. For dem handler det om at komme så smertefrit gennem sæsonen som muligt.
Annonce

Sommerland: - Jeg kan ikke mærke på min omsætning, at der ikke er Hornbæk Havnefest i år, fortæller Rasmus Engeborg, indehaver af Café Hornbæk Strand. Dermed skulle man tro, at han som mange andre handlende i Hornbæk var i gang med et rigtigt godt handelsår. Sådan er det desværre ikke.


Vi stopper netop som festen er på sit højeste, siger han om situationen, hvor han må lukke ved midnat, men der er de unge ikke klar til at gå hjem, så festen fortsætter udendøre.

Rasmus Engeborg


Ganske vist bidrager de mange gæster i byen til en god omsætning i dagtimerne, men Café Hornbæk Strand er udfordret af, at man var lukket i den første periode med nedlukning.

- Den omsætning indhenter vi ikke igen, men nu gør vi det så godt vi kan siger Rasmus Engeborg.

Annonce

Begrænset åbningstid

Den anden udfordring, som han som caféejer har er, at han har fået begrænset sin åbningstid.

- Vi stopper netop som festen er på sit højeste, siger han om situationen, hvor han må lukke ved midnat, men der er de unge ikke klar til at gå hjem, så festen fortsætter udendørs.  For Cafe Hornbæk Strand der har fem-bevilling er det især nu, hvor sæsonen er på sit højeste, at pengene skal tjenes.

Abelona Aagaard knokler på som indehaver af Angel Living. Foto: Lars Johannessen.

- Det er nu, at det virkelig begynder at gøre ondt siger han om situationen, for det er nu at Café Hornbæk Strand som musikcafé normalt har sit højdepunkt.

Annonce

20 ekstra arbejdsdage

I første omgang gør Rasmus Engeborg det eneste han kan, forsøger at få så god en sæson som muligt. Det betyder blandt andet at han har valgt at holde mere åbent.

- Jeg får 20 ekstra arbejdsdage i denne sæson, siger han. Og han kan godt forestille sig, at sæsonen der slutter 1. september forlænges et par weekender mere, hvis vejret tillader det, så lidt af den tabte omsætning kan reddes, og så bliver situationen vurderet.

For Abelone Aagaard, der er indehaver af livstilsforretningen Angel Living, og formand for Hornbæk Handelsstandsforening, kender mange kolleger, der klarer sig godt i denne tid, men hun er selv en af dem, der har en lavere omsætning. Hun har brugt støttepakken til at lønne en ansat, men nu er hun alene med butikken. Hun supplerer aktiviteterne med at montere gardiner og tapetsere for sine kunder, så arbejdsdagen bliver lang.

Annonce

Venter anden bølger

For Abelone Aagaard er det både fraværet af udenlandske kunder og de mange udlandsdanskere, der normalt tilbringer en del af sommeren i Danmark, der koster omsætning. Hun peger også på at hun har nogle varer, som der måske lige nu ikke er så stor efterspørgsel på, for eksempel udendørs møbler.

For hende handler sæsonen om at komme så helskindet igennem som muligt og så vurdere situationen. Men hun er ret sikker på, at vi ikke er ovre coronakrisen endnu. Ud over at der kan komme en anden bølge, så peger Abelone på at vi ikke har set effekterne af udløbet af hjælpepakkerne endnu.

Derfor er fokus for hende lige nu glasklart: Så få udgifter som muligt, og så mange penge i kassen der kan komme.

- Det handler om at sælge så meget som muligt lige nu, fastslår hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce