Annonce
Erhverv

Lokal mastodont går konkurs: Op mod 400 arbejdspladser er i fare

Barslund A/S kunne tidligere på året fremvise et underskud på 207 millioner kroner. Foto: Barslund
Advokat Henrik Steen Jensen oplyser, at det er arbejdet med motorvejen E4 mellem Helsingborg og Stockholm i Sverige, som har forårsaget konkursen.

ERHVERV: Den store anlægsvirksomhed Barslund A/S er gået konkurs. Det oplyser den på LinkedIn.

Her fremgår det, at beslutningen er taget med stort 'vemod', og at 'der arbejdes på højtryk for at finde en løsning således, at byggesager og medarbejdere kan fortsætte i et nyt regi'.

Indtil da vil al aktivitet på byggepladserne sættes på hold.

Annonce

Fortiden

Helsingør Dagblad bragte tidligere på året en artikel, hvor det fremgik, at Kvistgård-virksomheden med cirka 400 ansatte i Danmark og Sverige, kom ud af det seneste regnskabsår med et underskud på 207 millioner kroner.

- Tvisterne betyder, at vi har måttet nedskrive nogle krav, som vi har mod nogle kunder. Det mest frustrerende ved det her er, at det faktisk går rigtig godt i virksomheden. Vi har gode medarbejdere og en god kultur. Så det er udelukkende sager fra fortiden, der spiller negativt ind, sagde direktør Henrik Krabbe ved den lejlighed.

Annonce

Motorvejsprojekt

Dengang fortalte direktøren i øvrigt, at de kommende år ville stå i vækstens tegn. Det er virksomheden imidlertid ikke lykkedes med.

Kurator Henrik Steen Jensen fra Holst Advokater står sammen med Christian Jul Madsen for at afvikle situationen omkring konkursen, som han kalder 'chokerende'.

Henrik Steen Jensen forklarer, at det er motorvejen E4 mellem Helsingborg og Stockholm i Sverige, som har været skyld i konkursen.

- I Barslund har man haft en forventning om, at det ville vende likviditetsmæssigt, så man ikke skulle sende 10 millioner kroner derop om måneden kontinuerligt, men det har desværre ikke været muligt. Man kunne se, at det ville fortsætte negativt henover de næste fire eller fem måneder, og til sidst har man simpelthen ikke haft flere penge i kassen, forklarer advokaten.

Henrik Steen Jensen og andre er nu i gang med at undersøge, hvordan og om Barslund A/S får mulighed for at fortsætte i nyt regi. Kuratoren fortæller, at de allerede er i dialog med flere, men at tiden arbejder imod dem.

- Hvis det ikke lykkedes inden for en uge, bliver det svært, for så kommer vi over månedsskiftet, og vi kan ikke betale lønnen. Jeg gør, hvad jeg kan for, at det lykkes. Jeg håber det, men jeg ved det ikke, siger Henrik Steen Jensen.

Annonce

'Forfærdelig'

Helsingør Kommunes konservative borgmester, Benedikte Kiær, kalder nyheden 'ganske forfærdelig'.

- Det er en virksomhed, som har rigtig mange medarbejdere, og som har gang i mange spændende projekter. Jeg hæfter mig ved, at der bliver knoklet for at finde en løsning, og det håber jeg i den grad, der bliver, fortæller den genvalgte borgmester.

Benedikte Kiær fortæller, at det betyder rigtig meget for Helsingør Kommune, at den har store virksomheder som Barslund A/S.

- Hvis det skulle gå helt galt, så kan jeg sige, at vi står klar i kommunens jobcenter for alle dem, som har brug for hjælp, men jeg håber ikke, vi når dertil, siger hun.

Det samme siger Dansk Folkepartis Marlene Harpsøe, som er formand for Social- og Beskæftigelsesudvalget.

- Først og fremmest vil jeg bare sige, at jeg er enormt ked af at høre, at Barslund er gået konkurs, og at der er så mange mennesker, som bliver berørt af det, siger hun og fortsætter:

- Jeg håber, at der er tale om medarbejdere, som hurtigst muligt kan finde arbejde igen. Det håber jeg, fordi der lige præcis er mangel på nogle af de kompetencer, de har.

Marlene Harpsøe håber, at færrest muligt derfor vil få brug for jobcentret men forsikrer, at det er omstillingsparat, hvis det bliver nødvendigt.

Annonce

Farvel

På LinkedIn giver direktør Henrik Krabbe nu nogle sidste rosende ord til sine ansatte:

'I forbindelse med denne udmelding vil Henrik Krabbe gerne give alle medarbejdere i Barslund stor ros for deres enorme indsats. Barslund er en helt særlig virksomhed fyldt med hårdtarbejdende mennesker, der hver dag gør deres for at bidrage positivt til forretningen.'

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Tirsdagens coronatal: Der er 6324 nye smittetilfælde med coronavirus

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Regeringen holder pressemøde om restriktioner onsdag aften

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Helsingør

Kystbanen hårdt ramt: - Vi har 60 sygemeldte lokoførere

Annonce