Annonce
Kultur

Cononapas spænder ben for biografer og fitnesscentre: - Et kæmpe problem for os

- Coronapasset er en barriere. Vi går glip af de spontane kunder, som tænker ‘skulle man lige se, hvad der er i biografen i aften’, siger Torben Villesen, der er direktør i Cinema Center. Foto: Lars Johannessen
Kravet om fremvisning af coronapas vil få mange kunder til at blive hjemme, lyder det fra lokal fitnesskæde og biograf.

HELSINGØR: En genåbningsfest - eller en genåbningsfuser?

Torsdag kan flere af byens kulturtilbud og institutioner igen invitere gæsterne indendørs, men både biografer og fitnesscentre kan allerede nu mærke, at mange kunder vil være tilbageholdende med at dukke op.

Den lokale fitnesskæde Forever Healthy Fitness, der har afdelinger i Helsingør, Espergærde og Ålsgårde, fortæller til Helsingør Dagblad, at de er blevet kontaktet af rigtig mange kunder, som er skeptiske over for kravet om at fremvise coronapas.

Annonce

- Det er et kæmpe problem for os. Vi har masser af kunder, som ikke vil komme på grund af det coronapas. De synes, at det er for bøvlet at lade sig teste tre gange om ugen, siger Stefan Brinking Nielsen, som sammen med sin hustru Elisabeth ejer kæden.


Jeg håber, at regeringen er inde over problematikken, og at der kommer en form for kompensation, for vi kan ikke undgå at falde i omsætning

Stefan Brinking Nielsen, Forever Healthy Fitness


Han er ikke i tvivl om, at det vil kunne mærkes på økonomien, som i forvejen er hårdt ramt.

- Jeg håber, at regeringen er inde over problematikken, og at der kommer en form for kompensation, for vi kan ikke undgå at falde i omsætning, siger Stefan Brinking Nielsen.

Hos Cinema Center, der også slår dørene op torsdag, går det sløvt med billetsalget, fortæller direktør og medejer Torben Villesen.

- Coronapasset er en barriere. Vi går glip af de spontane kunder, som tænker ‘skulle man lige se, hvad der er i biografen i aften’. Og det er også et problem, fordi vi skal have ekstra personale. Så vi bliver både ramt på omkostninger og omsætning, siger Torben Villesen.

Lokale fitnesscentre frygter, at mange vil blive væk på grund af kravet om at fremvise coronapas.

- Men nu starter vi stille op, og så håber vi, at det bliver bedre hen ad vejen - og at vi hurtigt slipper af med kravet om coronapas, tilføjer biografdirektøren.

Sikre forhold for gæsterne

Både biografer og fitnesscentre har indført en række særlige tiltag, som skal forhindre covid 19-smitte - blandt andet ved afmærkninger og skiltning, der skal sikre afstand, håndsprit-stationer og hyppig rengøring.

- Vi overholder alle de nødvendige restriktioner og retningslinjer. Og der er god afstand i biografsalen, hvor der skal være minimum en meter mellem hver gæst eller gruppe, som ikke kommer samlet, siger Torben Villesen.

I Forever Healthy Fitness får alle kunder udleveret en mikrofiberklud og en håndsprit-flaske, som de tager med sig rundt i centret.

- Og vi har været ekstra forsigtige i forhold til, hvor mange kunder, der må opholde sig i fitnesscentret på samme tid. I Helsingør-afdelingen må der maksimalt være 125 personer ad gangen fordelt på næsten 2000 kvadratmeter, siger Stefan Brinking Nielsen.

Cinema Center tillader, at op til 140 mennesker opholder sig i biografens foyer, så der er minimum fire kvadratmeter per gæst. I kiosken må der være maksimalt 10 ad gangen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Eriksen har sendt besked til Inter-spillere i gruppechat

Helsingør For abonnenter

Maiken er blevet glad for hjemmekontoret: - Jeg er blevet en bedre mor og kone af at kunne arbejde hjemme

Annonce