Annonce
Nordsjælland

Covid 19-kaos før grænseåbning: Svenskere må komme alligevel - uden test

ForSea
Først var udmeldingen, at svenskerne skulle fremvise negativ Covid 19-test, men nu oplyser Nordsjællands Politi, at de blot skal dokumentere deres adresse i enten Skåne, Halland eller Blekinge.
Annonce

HELSINGØR: Fra lørdag åbnes grænserne til Sverige, og Sundbusserne og ForSea vil være klar til at fragte de svenske gæster til Helsingør.

Op til åbningen af grænsen har der været skiftende udmeldinger om kravene til indrejse, men fredag eftermiddag bekræfter Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad, at svenskerne fra Skåne, Halland og Blekinge må rejse ind i landet uden at fremvise en Covid 19-test.

- Jeg kan bekræfte, at svenskerne fra Halland, Skåne og Blekinge fra lørdag klokken 7 må rejse til Danmark, og det er ikke nødvendigt at fremvise en test, siger David Buch, vagtchef hos Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad.

Men de skal dokumentere, at de har adresse i enten Skåne, Halland eller Blekinge, fastslår han.

Ind til nu har udmeldingerne fra regeringen og politiet - som i skrivende stund stadig står på politiets hjemmeside - været, at svenskerne skal fremvise en negativ test, som maksimalt må være 72 timer gammel.

Tidligere skrev Helsingør Dagblad, at det derfor ville være svært for mange svenskere at få indrejse-tilladelse, da Region Skåne ikke tilbyder corona-test til symptomfrie borgere.

Men det krav er altså blevet ændret i 11. time, når det gælder de svenske naboregioner.

Annonce

Færger sejler som planlagt

Det har både Sundbusserne og ForSea også fået bekræftet af dansk politi.

- Rejsende er velkomne på vores færger. Det er den besked, vi har fået, siger Hans Froholdt, der er administrerende direktør for Sundbusserne.

For nylig blev der lavet en aftale på offentliggjorde Udenrigsministeriet nye rejsevejledninger og grænseregler, der vil træde i kraft fra lørdag den 27. Juni.


Det er ikke altid, at retningslinjerne går samme vej, og det kan ændre sig hele tiden. Uanset hvad er vi klar med kaffe og wienerbrød, når de første svenskere kommer i morgen, og vi glæder os til at se dem

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune


Når de nye indrejse-regler træder i kraft, er det væsentligste kriterium er, hvor mange nye smittede, der er blevet konstateret i de enkelte lande. Ligger tallet under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge, er der således grønt lys for turister.

I Region Skåne har der inden for den seneste uge været 30,4 smittede per 100.000 indbyggere. I Helsingør er tallet dog endnu højere - her har der i løbet af de seneste syv dage været 31,9 smittede per 100.000 indbyggere.

Borgmester Benedikte Kiær siger, at de skiftende udmeldinger og retningslinjer “er meget sigende for, hvordan det har været at arbejde i denne her tid”.

- Det er ikke altid, at retningslinjerne går samme vej, og det kan ændre sig hele tiden. Uanset hvad er vi klar med kaffe og wienerbrød, når de første svenskere kommer i morgen, og vi glæder os til at se dem, siger borgmester Benedikte Kiær.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Danmark

Se klippene - udvalgte spørgsmål til statsministeren: Kan jeg bryde loven og via min uvidenhed slippe for straf?

Annonce