Annonce
Nordsjælland

Covid 19-kaos før grænseåbning: Svenskere må komme alligevel - uden test

ForSea
Først var udmeldingen, at svenskerne skulle fremvise negativ Covid 19-test, men nu oplyser Nordsjællands Politi, at de blot skal dokumentere deres adresse i enten Skåne, Halland eller Blekinge.

HELSINGØR: Fra lørdag åbnes grænserne til Sverige, og Sundbusserne og ForSea vil være klar til at fragte de svenske gæster til Helsingør.

Op til åbningen af grænsen har der været skiftende udmeldinger om kravene til indrejse, men fredag eftermiddag bekræfter Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad, at svenskerne fra Skåne, Halland og Blekinge må rejse ind i landet uden at fremvise en Covid 19-test.

- Jeg kan bekræfte, at svenskerne fra Halland, Skåne og Blekinge fra lørdag klokken 7 må rejse til Danmark, og det er ikke nødvendigt at fremvise en test, siger David Buch, vagtchef hos Nordsjællands Politi til Helsingør Dagblad.

Annonce

Men de skal dokumentere, at de har adresse i enten Skåne, Halland eller Blekinge, fastslår han.

Ind til nu har udmeldingerne fra regeringen og politiet - som i skrivende stund stadig står på politiets hjemmeside - været, at svenskerne skal fremvise en negativ test, som maksimalt må være 72 timer gammel.

Tidligere skrev Helsingør Dagblad, at det derfor ville være svært for mange svenskere at få indrejse-tilladelse, da Region Skåne ikke tilbyder corona-test til symptomfrie borgere.

Men det krav er altså blevet ændret i 11. time, når det gælder de svenske naboregioner.

Færger sejler som planlagt

Det har både Sundbusserne og ForSea også fået bekræftet af dansk politi.

- Rejsende er velkomne på vores færger. Det er den besked, vi har fået, siger Hans Froholdt, der er administrerende direktør for Sundbusserne.

For nylig blev der lavet en aftale på offentliggjorde Udenrigsministeriet nye rejsevejledninger og grænseregler, der vil træde i kraft fra lørdag den 27. Juni.


Det er ikke altid, at retningslinjerne går samme vej, og det kan ændre sig hele tiden. Uanset hvad er vi klar med kaffe og wienerbrød, når de første svenskere kommer i morgen, og vi glæder os til at se dem

Benedikte Kiær, borgmester i Helsingør Kommune


Når de nye indrejse-regler træder i kraft, er det væsentligste kriterium er, hvor mange nye smittede, der er blevet konstateret i de enkelte lande. Ligger tallet under 20 smittede per 100.000 indbyggere per uge, er der således grønt lys for turister.

I Region Skåne har der inden for den seneste uge været 30,4 smittede per 100.000 indbyggere. I Helsingør er tallet dog endnu højere - her har der i løbet af de seneste syv dage været 31,9 smittede per 100.000 indbyggere.

Borgmester Benedikte Kiær siger, at de skiftende udmeldinger og retningslinjer “er meget sigende for, hvordan det har været at arbejde i denne her tid”.

- Det er ikke altid, at retningslinjerne går samme vej, og det kan ændre sig hele tiden. Uanset hvad er vi klar med kaffe og wienerbrød, når de første svenskere kommer i morgen, og vi glæder os til at se dem, siger borgmester Benedikte Kiær.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Fra sin altan kan Tommy se parkeringspladsen ved Sundhedscenteret: - Det er det rene kaos

Danmark

Ny smitterekord: Onsdagens coronatal er det højeste på et døgn under hele epidemien

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Helsingør

Forældre bekymrede over mulig lukning af skoler og SFO før tid: - Det bliver en svær situation for mange familier, og eleverne er allerede bagud fagligt

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Sygeplejerskerne er ikke de eneste, der har knoklet under coronapandemien

Helsingør

Onsdagens corona-tal: Smitten stiger især i Espergærde

Helsingør

Industriforeningens formand sukker: - Det her er et skridt i den forkerte retning

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Hornbæk For abonnenter

Se den vilde video: - Jeg har aldrig set brandmænd så store i Øresund

Helsingør

Se billederne: Nissepiger spreder glæde i gågaderne

Helsingør

Gerda har mistet begge sine børn og Annelise har sagt farvel til flere venner: Denne dag er noget helt specielt for dem begge

Coronasmitte kan igen sende børn hjem til onlineskole

Helsingør

Her rammer besparelserne: Daginstitutionerne lukker tidligere – men måske opdager du det ikke

Debat For abonnenter

Helsingør Dagblad mener: Vi er usle, dumme, tarvelige og ubegavede ...

Erhverv

Efter Barslund-konkurs: Medarbejder på 57 skrev ansøgning på Facebook

Annonce