Annonce
Debat

Debat: Der mangler konkrete svar

Anne-Marie Møldrup, Helsingør har mange spørgsmål, hun mangler helt konkrete svar på, førend hun kan tage stilling til, om hun ønsker en fast HH-forbindelse.Foto: Lars Johannessen.

DEBAT: Jeg har endnu ikke bestemt mig for, om jeg ville sige ja eller nej til en fast HH-forbindelse, hvis jeg blev spurgt.


Jeg vil have mere konkret viden, for eksempel hvilke arealer, der i givet fald skulle bruges til ramperne ved tilslutningen af biltunnelen til motorvejen.


Jeg savner bedre og mere reel information. Jeg kan ikke bruge politiske eller følelsesladede udmeldinger, og slet ikke misinformation til min stillingtagen.

For eksempel skrev Allan Nilsson i Helsingør Dagblad den 30. marts, at en fast forbindelse vil fjerne vores livlige besøg af svenskere i Helsingør. Det kan jeg ikke se ville ske. Vores svenskere kommer som gående eller cyklende, og ikke i bil. (Hvorfor betale for en bil, når det er Helsingør, de vil besøge, og det er svært at få en p-plads). Der vil stadig være behov for færger til gående og cyklende trafikanter mellem Helsingør og Helsingborg. En udvidelse af Sundbusserne.

Jeg synes, det ville være skønt at få fjernet den voldsomme trafik af biler og især store, tunge lastbiler op ad Flynderborgvej og ad Kongevejen. En veninde med hus på Flynderborgvej kan mærke størrelsen på hver lastbil, der kører forbi, ud fra rystelserne i huset. Og det er ikke få lastbiler i døgnet.

Jeg vil have mere konkret viden, for eksempel hvilke arealer, der i givet fald skulle bruges til ramperne ved tilslutningen af biltunnelen til motorvejen.

Og ja, der skal eksproprieres og bygges. Sådan er det ved alle større anlæg. Og det er ofte et helvede for de involverede. Men tit bliver vi glade for resultatet bagefter. Metroen? Storebæltsbroen? Lige nu bygges der for eksempel en letbane fra Kongens Lyngby. Med mange ekspropriationer og lang byggetid. Men vil vi ikke gerne en forbedring af den kollektive trafik der? Så det er altid en afvejning af plusser ved resultatet og minusser ved anlægsomkostningerne.

Men altså, gerne flere fakta og mindre propaganda (positiv eller negativ) til os, der ikke på forhånd har besluttet os.

Er det ikke en opgave for Dagbladets journalister?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport For abonnenter

Divisions-formand kalder forslaget et frontalt angreb - eks-OB-direktør Thomas Christensen ser hele fodbold-verdens balance truet

Sport

Alle engelske klubber trækker sig fra udskældt Super League: - Vi begik en fejl, og det undskylder vi for

Annonce