Annonce
Debat

Debat: En HH-forbindelse er realistisk og en god idé

Den strategiske analyses hovedforslag for en fast HH-forbindelse. Linjeføring for vej- og jernbane inklusive ny banetunnel fra Helsingborg C til Västkustbanan ved Maria. Kilde: Vejdirektoratet, Trafikverket, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen

DEBAT: Formanden for Espergærde Byforening, Keld Olsen, stiller her i avisen den 21. februar spørgsmålstegn ved, om en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg er realistisk.


I sit indlæg rejser Keld Olsen også en række konkrete spørgsmål omkring projektet. Han stiller for eksempel spørgsmålstegn ved, om en fast forbindelse vil være til gavn for hotellerne og de handlende i Helsingør midtby. Hertil er svaret også et klart ja.


Annonce

Hertil er svaret et klart ja. En fast HH-forbindelse er både realistisk og desuden en rigtig god ide. Alle hidtidige analyser har vist, at en fast forbindelse giver økonomisk mening, og vil være til gavn for borgere og erhvervsliv i Helsingør og resten af Nordsjælland. Forbindelsen vil skabe tusindvis af arbejdspladser og udvide arbejdsmarkedet for hundredetusinder.

I sit indlæg rejser Keld Olsen også en række konkrete spørgsmål omkring projektet. Han stiller for eksempel spørgsmålstegn ved, om en fast forbindelse vil være til gavn for hotellerne og de handlende i Helsingør midtby. Hertil er svaret også et klart ja.

Ved en fast forbindelse, som vil bestå af en tog- og vejforbindelse, vil togstationen komme til at ligge samme sted som i dag. Den vil dog være underjordisk og større. Det vil den skulle være, fordi en fast togforbindelse vil bidrage med 19.000 rejsende i døgnet - mod færgernes knap 10.000 i dag. Det vil sige knap en fordobling af de potentielt handlende som i dag kommer til byen med færgerne.

Samtidigt vil midtbyen, med en fast forbindelse, slippe for den tunge lastbilstrafik som i dag giver køer og forurening, hver gang færgerne kommer ind. Med en fast forbindelse vil den tunge gennemkørende trafik blive ledt udenom centrum i stedet for at skulle snegle sig ud gennem byen som i dag.

Der er ingen tvivl om, at en fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg er et stort og ambitiøst projekt. Derfor skal alle spørgsmål naturligvis også undersøges grundigt, så en beslutning kan træffes på et kvalificeret og oplyst grundlag. Dette er også baggrunden for, at vi i HH2030-gruppen, ovenpå den strategiske analyse, har anbefalet de danske og svenske regeringer at gå videre med en konkret undersøgelse af blandt andet linjeføring. Det håber vi, at Espergærde Byforening også kan se fornuften i.

Det eneste der i dag er helt klart er, at en fast forbindelse vil være til gavn for Helsingør. Mere vækst, flere arbejdspladser, mere handel og mindre forurening. Alt i alt en god udsigt, når corona-pandemien begynder at lette.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Flygtningen Ghalia bliver ikke hjemsendt til Syrien - Jeg er lykkelig lige nu

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Nu kan de mindes deres gamle 777'er-kammerat: 75 motorcykler fra ind- og udland kører mindetur for legenden Møller

Kultur For abonnenter

Rolf var offer for seksuelt overgreb som barn: Ny bog har vækket de grusomme minder til live

Erhverv

Helsingør smager af mere: - Vi har ambitioner om at få endnu flere med

Sport

FC Helsingør skal på besøg i vestjysk galehus uden tre skadede profiler

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Til "Corona er en meget lille dræber"

Helsingør

Lars kørte sin scooter ud på Kongevejen: - Det var meget ubehageligt, men jeg kunne ikke komme forbi hækken

Navne

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Sport For abonnenter

Helsingør-profil inden dom: Kan være alt fra uger til mange måneder

Navne For abonnenter

Mindeord: Ester fulgte med på Nørrevej til det sidste

Sport

FCH skriver kontrakt med hjemmeavlet målmand

Annonce