Annonce
Debat

Debat: En usaglig leder

Miss Bagel Lone Kok Espergærde. Foto: Lars Johannessen.

DEBAT: I HD’s leder fra d. 07. juni under overskriften ”Virksomheder bør kigge på arbejdsvilkårene” kommer redaktionschef Josephine Vedel med nogle ”interessante” betragtninger. Allerede i andet afsnit kommer det første postulat: ”I jobannoncerne ønsker arbejdsgiverne sig medarbejdere med flere års erfaring og fleksibilitet. Til gengæld tilbyder de ringe arbejdsvilkår og en dårlig løn.” Hvor ved hun det fra, må man spørge sig selv? Svaret – det eneste eksempel som er nævnt, og som man må forstå er gældende for alle brancher - er ifølge lederen en 15 timers stilling med skiftende arbejdstider på en restaurant! Tjaaa… for megen research kan jo ødelægge enhver artikel, men man kunne vel rimeligvis nok forvente en lidt ”dybere” og mere kritisk tilgang til emnet. Men sådan skal det ikke være i denne leder, som fortsætter: ”Netop derfor er det på tide, at vi forsøger at (gen)indføre en kultur på det danske arbejdsmarked, der som udgangspunkt værdsætter de ansatte - både dem med erfaring og dem, der ingen har.” Igen et udokumenteret postulat, som ukritisk bliver fremført.

Men heldigvis har Josephine Vedel selv løsningen på problemet: ”Derfor må virksomhederne, inklusiv Miss Bagel, sørge for at forbedre arbejdsvilkårene for deres medarbejdere.” Altså mere i løn og andre personalegoder. Jeg kender ikke arbejds-/lønvilkårene hos Miss Bagel og skal derfor ikke komme med postulater angående dette, men tænker de holder sig inden for rammerne af div. overenskomster. Hvorfra ved Josephine Vedel at fx mit firma, kollegaer, Miss Bagel m.fl. ikke har gode løn- og personaleforhold?


Annonce

Når HD lægger spalteplads til en sådan leder, må man som læser forvente at skribenten som minimum sætter sig bare en anelse ind i stoffet og har en kritisk tilgang til det. Her forekommer det mere som om, at det er en formålsparagraf fra et af 3F’s afdelinger, man har brugt som argumentation.


Svaret er ikke overraskende, at det ved hun ikke. Nej det er nemmere at køre en venstreorienteret tilgang til problemet, at arbejdsgiverne/kapitalisterne bare skal betale noget mere - så bliver alt godt! Ja, det er nemt at bruge af andres folks penge uden tanke på konsekvenserne. Det kunne fx være at Miss Bagel i yderste konsekvens må neddrosle deres forretning eller lukke, og så har de højtlønnede ”coronapodere” ikke mulighed for et job der, når ”podningsfesten” er overstået.

Når HD lægger spalteplads til en sådan leder, må man som læser forvente at skribenten som minimum sætter sig bare en anelse ind i stoffet og har en kritisk tilgang til det. Her forekommer det mere som om, at det er en formålsparagraf fra et af 3F’s afdelinger, man har brugt som argumentation. Det er usagligt og unuanceret at fremkomme med så enøjede betragtninger på lederpladsen i en avis, som – går jeg ud fra - gerne vil opfattes seriøst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Annonce