Annonce
Debat

Debat: Er det min by, de skriver om?

Jan Horn Petersen og Anders Wilsbech opfordrer til, at man helt dropper tanken om en ny HH-forbindelsen, da de ser en masse komplikationer og ikke mindst et uholdbart regnestykke.HH FÆRGER Foto: Lars Johannessen.

DEBAT: Mandag aften skal byrådets økonomiudvalg tage stilling til et udkast til planstrategi 2021, et oplæg til byens udvikling i årene fremover. Vi har kigget lidt på det, men må indrømme at vi ved første gennemlæsning var ved at få kaffen galt i halsen. Man har i udkastet blandt andet udlagt et såkaldt internationalt spor, som understreger Helsingør Kommunes "stærke fokus på bæredygtig turisme og kulturturisme". I forlængelse heraf taler man om Helsingør som "Porten til Norden" (et brand som Stadt Flensburg allerede anvender) og her kommer så det mest overraskende, nemlig at der står følgende:

"Med et fornyet HH2030 -samarbejde og det statslige arbejde om en fast forbindelse, er det nu, at vi skal igangsætte arbejdet om Helsingør Kommunes fremtid efter en HH-forbindelse"

Stop lige en halv, som man siger. Hvad er det egentlig, der står her?

Annonce

Hvis man ikke skulle vide det, er HH2030 den lobbyorganisation, som Helsingør Kommune nu i en årrække har medvirket til at sponsorere, og som har forsæde af danske vognmændsfællesorganisation. At HH2030 samarbejdet er fornyet er vist en nyhed, men fremfor alt, er det i særdeleshed slet ikke givet, at staten vil arbejde for en fast HH-forbindelse over Øresund.


Vi vil opfordre til, at man dropper tanken om en HH-forbindelse. Det vil sige, at man helt fjerner den fra ønskesedlen og ikke bevilliger penge til fortsatte undersøgelser.

Jan Horn Petersen og Anders Wilsbech


Om kort tid skal folketingets trafikudvalg forsøge at blive enige om fremtidens infrastrukturprojekter, og der er ikke meget der tyder på, at HH-forbindelsen kommer til at figurere på en prioriteret liste. Hvorfor i alverden lægger man så i kommunens planstrategioplæg op til: "...arbejdet om Helsingør Kommunes fremtid efter en HH-forbindelse". Ja, det kan man jo så tænke lidt nærmere over, men det er vel nok så sigende for, hvordan nogle politikere og embedsmænd ser byens fremtid.

Dette på trods af de mange problemer som den senere tids debat om HH-forbindelsen har åbenbaret.

Udover det surrealistiske og uholdbare regnestykke omkring finansieringen af projektet, er der grund til atter at opridse konsekvenserne for lokalsamfundene langs Sydkysten. Der er tale om otte, eller snarere 10 års anlægsarbejde. Med opgravning af fredede områder i Espergærde og omkring udløbet af Stubbedamsvej i Snekkersten, en fuldstændig forvandling af landskabet med sporarbejder og tunnelarbejde som kræver ekspropriationer i stor målestok og uværgerligt vil forandre lokalsamfundene på hele Sydkysten.

Spørgsmålet er så, om det er det, vi ønsker? Nej vel, og hvem tror egentlig på de løse forsikringer om forøget antal arbejdspladser og handel efterfølgende. Argumenter herimod er fremført på udmærket vis adskillige gange, så lad os her holde os til en velbegrundet undren over at man, som der også står i oplægget, opfordrer til at planlægge efter "...når færgetrafikken forsvinder...". Vi er mange, blandt andre undertegnede medlemmer af bestyrelsen i Snekkersten Borgerforening, som ikke hylder denne forestilling, og derfor har fundet det nødvendigt at finde sammen i borgerinitiativet www.stophh.dk, hvor du kan læse meget mere om sagen.

Tirsdag i denne uge har initiativet fået foretræde for folketingets trafikudvalg, hvor vi vil opfordre til, at man dropper tanken om en HH-forbindelse. Det vil sige, at man helt fjerner den fra ønskesedlen og ikke bevilliger penge til fortsatte undersøgelser.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Trods protester: Kommunen anlægger dyr superbane til fodboldlandsholdet

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Fire firmabiler skåret op: - Det er hamrende frustrerende

Helsingør For abonnenter

Celine spærres inde på sin konfirmationsdag: - Vi havde ikke fået noget at vide

Nordsjælland

Seks uønskede besøg hver dag i Nordsjælland:  Sådan kan du snyde tyven i ferien

Kultur

Nærheden er lige til at spise: Annette og Erik fra Villa Brinkly satser på bæredygtig hoteldrift og vilde råvarer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Det kunne være endt rigtig galt - jeg er dybt taknemmelig for hjælpen, jeg fik

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Bergs Bureau: De mystiske bølger på det blikstille sund

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Debat

Klumme: Opfordring: Det er tid til at selvvaccinere os mod frygt - og lidt om gylle

Debat For abonnenter

Det lykkelige babyboom kræver handling fra regeringen

Kultur

Fodboldfesten fortsætter på Marienlyst: - En kæmpe fornøjelse at have landsholdet som gæster

Annonce