Annonce
Debat

Debat: For hvis skyld?

Peter Kirkeby, Helsingør mener ikke der er belæg for at sige, at Helsingør by vil blive en død by. Han mener, at Sundbusserne kan få et opsving, og at danskere som svenskere fortsat vil tage på indkøbs-/hyggetur.Foto: Lars Johannessen.

DEBAT: Modstanden mod en fast HH-forbindelse fylder meget i Helsingør Dagblad og er præget at mere eller mindre saglige/usaglige argumenter - argumenterne er først og fremmest baseret på en lokalinteresse-og følelsesladet baggrund.


De mange dieseldrevne lastbiler gennem tætbebygget byområde giver selvsagt mange gener for borgere i Helsingør, hvad angår NOx, CO2 og svære støjgener ved de gentagne stop/start ved lysreguleringer på Kongevejen/E47, til og fra færgelejet.


Annonce

Det er kendetegnende for langt de fleste modstandere, at de ikke er bosat i nærområdet af Helsingør havne, og derfor ikke har den samme viden og erfaring som os, der bor tættere på havnen og E47 som er til-og frakørselsvejen til færgelejet for nutidens HH-forbindelse.

E47 er, som navnet antyder, en Europavej som starter i Lübeck og slutter i Helsingborg.

Hvor motorvejen slutter 6 kilometer før Helsingør, bliver E47 en landevej i ét spor i hver retning, hvor mange og tunge og op til 25 meter lange lastbiler bevæger sig frem til færgelejet, gennem tæt bebyggelse blandt andet med skoler.

Vi, der bor tættere på færgelejet, oplever flere gange dagligt lange korteger med op til 15 - 20 lastbiler hvor modulvogntog kan være op til 25 meter lange, hvilket naturligvis vanskeliggør passage af den enkeltsporede E47.

De mange dieseldrevne lastbiler gennem tætbebygget byområde giver selvsagt mange gener for borgere i Helsingør, hvad angår NOx, CO2 og svære støjgener ved de gentagne stop/start ved lysreguleringer på Kongevejen/E47, til og fra færgelejet.

Motorvejen er bygget og forberedt til den tunge trafik, men hvor motorvejen ender, fortsætter E47 ad Kongevejen, som ikke er planlagt og anlagt til den trafik, som man oplever i dag. Derfor er det rettidig omhu og rigtigt at anlægge en HH-forbindelse syd for Helsingør, hvor motorvejen ophører og dermed fører den tunge trafik uden om Helsingør by, via en fast forbindelse til Sverige, idet tendensen med den tunge landtransport er stigende.

Argumenter om at Helsingør by vil blive en død by, er alene udtryk for en skrækretorik, som der ikke er belæg for. Sundbusserne kunne derimod få et opsving, idet danskere som svenskere fortsat vil tage på indkøbs-/hyggetur mad den korte sejltur på sundet, og endeligt er der alligevel ingen af de køretøjer, der kører til færgelejet, der først aflægger bymidten et besøg og ikke kan tilbyde den nødvendige parkering.

Hvor mange vil kunne påstå, at de tilbragte en eftermiddag i Korsør inden de sejlede til Halskov? - eller hvor mange tilbragte en eftermiddag i Ystad, på vejen til Bornholm?

Den stigende trafik af biler og tung transport kræver rettidig omhu, nytænkning og en udbygning af vejnettet til og fra Sverige - om ikke andet, så for Helsingør og borgernes skyld.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Trods protester: Kommunen anlægger dyr superbane til fodboldlandsholdet

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Fire firmabiler skåret op: - Det er hamrende frustrerende

Helsingør For abonnenter

Celine spærres inde på sin konfirmationsdag: - Vi havde ikke fået noget at vide

Nordsjælland

Seks uønskede besøg hver dag i Nordsjælland:  Sådan kan du snyde tyven i ferien

Kultur

Nærheden er lige til at spise: Annette og Erik fra Villa Brinkly satser på bæredygtig hoteldrift og vilde råvarer

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Debat

Debat: Det kunne være endt rigtig galt - jeg er dybt taknemmelig for hjælpen, jeg fik

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Debat

Bergs Bureau: De mystiske bølger på det blikstille sund

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Debat

Klumme: Opfordring: Det er tid til at selvvaccinere os mod frygt - og lidt om gylle

Debat For abonnenter

Det lykkelige babyboom kræver handling fra regeringen

Kultur

Fodboldfesten fortsætter på Marienlyst: - En kæmpe fornøjelse at have landsholdet som gæster

Annonce