Annonce
Helsingør

Der er store fordel ved en HH-forbindelse

Den strategiske analyses hovedforslag for en fast HH-forbindelse. Linjeføring for vej- og jernbane inklusive ny banetunnel fra Helsingborg C til Västkustbanan ved Maria. Kilde: Vejdirektoratet, Trafikverket, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen
Annonce

DEBAT: En fast HH-forbindelse vil blive af stor betydning. Fordelene ved en fast HH-forbindelse vil være store. Et link, der sammen med Femern-forbindelsen vil udgøre en vigtig nordøst/sydvest-akse med gode muligheder for at skabe arbejdspladser og vækst. Ikke kun Helsingør Kommune vil nyde gavn heraf, men hele Nordsjælland kan, hvorfor alle kommuner bør gå sammen og være med til at påvirke valg af løsning, og hvordan den skal udvikles.

Et ufravigeligt krav bør være en togforbindelse mellem Helsingør og Helsingborg, og måske en med service videre mod Hillerød. Vejanlæg bør føre tunnelerne 5–7 km indenlands, inden de kommer op. Derved vil bolig- og naturområder blive mindst muligt belastet. Til biler skal der være en ”lokal” af- og tilkørsel nærmere byen, således at Helsingør fortsat vil blive besøgt.

Bekymringen for generne er overdrevet. Den tunge bytrafik til færgerne vil forsvinde, og til den tid når løsningen står færdig, vil al transport være baseret på el, brint eller bio-brændstof, hvorfor miljøbelastningen samlet set vil være mindre end nu.


Bekymringen for generne er overdrevet.


Færgerne vil måske nok blive savnet, og hvem ved? Der vil måske forsat være basis for en service a la Sundbusserne. Omvendt vil store havnearealer blive frigivet til andre spændende formål. Flere interessante forslag er allerede fremlagt for, hvordan man kan udvikle hele området.

Sammen med udviklingen og styrkelse af erhvervspolitikken i kommunen, bør samarbejdet om dette vigtige projekt være en topprioritet for byrådet i 2022.

+

Der bliver også diskuteret politik uden for Helsingør Byråd. I HD Debat inviteres udvalgte partier, førende interesseorganisationer og andre til at skrive indlæg. I dag er det Claus Helge Nielsen fra Liberal Alliance.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Anmeldelse af 'Sommerdahl': Hyggeligt med nye mord i guddommeligt smukke omgivelser

Helsingør

Se video: Statsministeren svarer på dagbladets spørgsmål om hårdtramte caféer

Annonce