Annonce
Navne

Det sidste farvel til Marcu

Typograf Peder Marcussen delte i mange år sin tid mellem Helsingør Dagblads sætteri og politik.
Annonce

Nytårsdag sov 77-årige Peder Steen Marcussen stille ind efter et længere sygdomsforløb. Han boede de sidste to år på Plejehjemmet Falkenberg og blev bisat i stilhed i fredags.

Peder Marcussen var fra Holbæk og fik sin typografuddannelse i hjembyen på Holbæk Amts Venstreblad. Efter en kort overgang på Midtsjælland kom han sidst i 70'erne til Helsingør Dagblad og blev der, til trykkeriet lukkede ved årtusindskiftet. Herefter fik han job på Berlingskes trykkeri i Avedøre.

"Marcu" arbejdede de første mange år på Dagbladet med den del af processen, hvor journalisternes papir-manuskripter blev overført til hulbånd i skrivestuen og kørt ud i spalteformat og overskrifter på særlige maskiner. "Elektronhjerner" kaldte vi dem, når vi dengang viste besøgende rundt i bladhuset, for maskinerne kunne jo dele ordene nogenlunde korrekt - med lidt hjælp.

Peder Marcussen var politisk engageret og i en del år både formand for typograferne og kredsformand i Socialistisk Folkeparti samt udpeget som domsmand. I 1986-89 var han også medlem af Helsingør Byråd for SF. Siden lagde han sine kræfter i Diabetesforeningens lokalkomité, hvor han gik forrest for at få flere mænd til at gå til lægen og få en sundere livsstil.

Sin kone Ebba mødt han på Helsingør Dagblad, hvor hun bestyrede kassen, og sammen rejste de Verden tynd. I fritiden dyrkede Peder Marcussen også bowling og siden kegler om vinteren på Borupgårdskolen og petanque på Hymersvej om sommeren. Men kræfterne slap op, efterhånden som flere sygdomme fik overtaget, og han til sidst måtte flytte på plejehjem.

Peders Marcussen efterlader sin hustru og sønnen Christian fra et tidligere ægteskab. Han bor på Vapnagård, mens Ebba Marcussen efter mange år på Mariehøj i Helsingør nu bor på Lille Odinshøj i Ålsgårde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live:  Rekordmange smittede plejehjemsbeboere døde sidste uge

Annonce