Annonce
Sport

FC Helsingør-træner: Vi kigger opad

Sebastian Czajkowski er igen en mulighed for Morten Eskesen, når FC Helsingør møder Skive. Foto: Claus Birch
Når Skive gæster Helsingør søndag eftermiddag, kan FC Helsingør tage et formentlig afgørende skridt væk fra en af bundrivalerne. I FCH-lejren kigger de slet ikke den vej, hævder cheftræner Morten Eskesen.
Annonce

FODBOLD: Efter 14 dages landskampspause med den søde sejssmag fra opgøret i Fredericia tager FC Helsingør fat på 1. division igen med en hjemmekamp mod Skive fra bunden af rækken.

Mens de nordsjællandske oprykkere har leveret mange gode resultater med dertilhørende 12 point, har Skive kun fået et enkelt point. Derfor er der et stort skel mellem de to klubber, som bookmakerne havde til at kæmpe mod nedrykning i bunden af den næstbedste danske fodboldrække. Den arena spiller FC Helsingør ikke på i øjeblikket, og sådan skulle det gerne fortsætte mener træneren.

- Med den position vi har efter de første seks kampe, vil det da være uambitiøst at kigge mod bunden. De øverste pladser er lige foran os, og derfor giver det meget mere mening at kigge opad, siger Morten Eskesen.

FCH er nummer fem, men der er kun to point op til Viborg på førstepladsen.

Annonce

Forventede tættere række

Derfor er der heller ikke grundlag for et interview, der handler om at lægge yderligere afstand til bunden.

- Vi har 11 point til bunden, og det er langt bedre, end jeg havde forestillet mig før sæsonen. Jeg troede helt klart, at det ville være tættere mellem top, midt og bund. Det kan selvfølgelig stadig ske, men det tager lang tid at indhente 11 point. Vi går fortsat efter top 6, og der er der i hvert fald ikke snak om nedrykning, siger Morten Eskesen.

Annonce

Svære modstandere

Skive indledte sæsonen med fem nederlag, inden der senest kom et enkelt point på kontoen mod bundrivalerne fra Kolding IF, der ligesom skibonitterne kun har det ene point på nuværende tidspunkt.

En stor kontrast til foråret, hvor det kun var de senere oprykkere fra Vejle, der samlede flere point end Skive. Billedet er måske alligevel en smule skævt, påpeger Morten Eskesen.

- Hvis vi ser på, hvem Skive har tabt til, så er det alene klubber, som forventes at gøre sig i toppen af 1. division. De har så ikke formået at overraske positivt som underdogs, men kigger du på de enkelte kampe, har Skive ikke været favoritter, siger han.

Skive havde et startprogram, hvor der skulle kæmpes mod topholdene Viborg og Fremad amager samt de tre nedrykkere Esbjerg, Silkeborg og Hobro.


Vi har 11 point til bunden, og det er langt bedre, end jeg havde forestillet mig før sæsonen. Jeg troede klart, at det ville være tættere mellem top, midt og bund. Det kan selvfølgelig stadig ske, men det tager lang tid at indhente 11 point.

Morten Eskesen, FCH-træner


- I den sidste kamp mod Kolding, spillede Skive godt. De har mange spillere, der kan og vil noget med bolden, og de er stærkt organiseret. Vi skal som altid op og trykke på og se, om vi kan rokke ved deres fundament med vores aggressivitet, siger Morten Eskesen.

Annonce

Truppen er bredere

I de to uger der er gået siden sidste kamp, har han fået Sebastian Czajkowski skadesfri, mens Callum McCowatt har fået sin arbejdstilladelse.

- Det gør mulighederne flere, og det er altid glædeligt. Både Sebastian og Callum kan bidrage på hver sin måde i offensiven. Det er et godt tidspunkt, vi kan råde over dem, for nu går vi igen ind i et tæt kampprogram med tre kampe på syv dage, og så er det godt med bredde i alle kæder, siger Morten Eskesen.

Efter Skive venter en midtugekamp på udebane mod Fremad Amager, og i næste weekend kommer bundproppen Kolding IF til Helsingør.

FC Helsingør - Skive

Kampen spilles klokken 15.30 søndag eftermiddag på Helsingør stadion.

Forventet FCH-opstilling: Kevin Stuhr Ellegaard , Anders Holst, Jonas Henriksen, Philip Rejnhold - Elijah Just, Frederik Christensen, Daniel Norouzi, David Boysen.- Sebastian Czajkowski, Jeppe Kjær.

FCH ligger nummer fem i 1. division med 12 point. Skive har 1 point efter de første seks runder.

I sidste sæson blev Skive nummer fem i 1. division som oprykker. Lige over den anden oprykker - kolding IF. De to ligger i bunden med et point hver i denne sæson. Det point fik de i den indbyrdes kamp i runde 6 med et 1-1-resultat i Skive.

Seneste indbyrdes opgør:

FCH - Skive 0-0 (1. div, 2017)

Skive - FCH 1-0 (1. div. 2016)

FCH - Skive 1-1 (1. div. 2016)

Skive - FCH 0-1 (1. div. 2016)

FCH - Skive 2-1 (1. div. 2016)

FCH - Skive 1-0 (1. div. 2015)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce