Annonce
Sport

FC Helsingørs direktør: Nu er der igen mulighed for at se fremad

Administrator Jim Kirks (FC Helsingør) efter kampen i 2. Division (Oprykningsspil) mellem FC Helsingør og Thisted FC den 27. juni 2020 på Helsingør Ny Stadion (Foto: Claus Birch).
Oprykningen til 1. division giver nye perspektiver på fremtiden, konstaterede den amerikanske direktør, Jim Kirks, kort efter lørdagens triumf.
Annonce

FODBOLD: For et år siden valgte den amerikanske ejerkreds i FC Helsingør at satse. Satse på oprykning til 1. division allerede i første forsøg. Det har kostet mange penge, og der har været mange udfordringer på vejen.

Det er uvist, hvad der var sket, hvis 'Projekt Oprykning' var gået i vasken, men det er der ingen grund til at snakke om nu. Der kigges fremad.

- Det er fantastisk for klubben. Ikke bare spillerne, som har fortjent hyldesten for det arbejde, de har leveret, men det er en stor triumf for alle de mennesker, der er i og omkring klubben. Nu kan vi endelig se fremad igen, for vi har selvfølgelig været nødt til at se udfaldet af denne sæson, før vi arbejdede videre. Fremtiden ser lys ud for FC Helsingør, sagde FC klubbens amerikanske direktør, Jim Kirks.

Han var lørdag taget turen til Pandrup Idrætscenter i den nordvestlige del af Jylland. Her så han en spændende kamp, hvor de sidste 10 minutter var særdeles nervepirrende.

Sådan var det også i USA, hvor klubbens bestyrelsesformand for selskabet, Jordan Gardner, havde svært ved at holde nerverne i ro.


Det er fantastisk for klubben. Ikke bare spillerne, som har fortjent hyldesten for det arbejde, de har leveret, men det er en stor triumf for alle de mennesker, der er i og omkring klubben. Nu kan vi endelig se fremad igen, for vi har selvfølgelig været nødt til at se udfaldet af denne sæson, før vi arbejdede videre. Fremtiden ser lys ud for FC Helsingør.

Jim Kirks, FCH-direktør


- Han stod op de sidste 10 minutter med nerverne uden på tøjet foran skærmen og med sin hustru i sofaen bag sig, og med de amerikanske investorer på Zoom, så de også kunne følge med. Vi fik vist alle et chok, da Jammerbugt ramte stolpen. Det var et vanvittigt øjeblik, men nu kan vi alle sammen ånde lettet op efter et utroligt hektisk år, og Jordan er meget, meget glad, fortalte Jim Kirks.

- Det ærgrer mig lidt, at Jordan ikke fik mulighed for at være her i dag, men det tillod coronaen ikke. Der er lagt så meget i det her projekt, og der taler jeg ikke om penge, men om passionen. Det er så fantastisk at opleve det her sammen med spillerne og tilhængerne og så videre, fortsatte Jim Kirks.

Hvad der skal ske de kommende uger, vil han ikke sige meget om. Der er kontraktudløb til flere nøglespillere, og truppen skal generelt balanceres med 1. division.

- Det gode ved det her er, at vi er i 1. division. Det dårlige er - for mig - at nu kan jeg ikke komme hjem til USA i sommer. Hahaha. Nej, det er fint, for det er meget spændende, det vi skal i gang med, og det glæder jeg mig over at være en del af, konstaterede direktøren.

Annonce

Opmærksomme i markedet

Den sportsligt ansvarlige, Brian Gellert, er en af de figurer i FCH, der får ansvaret for at samle holdet til næste sæson.

- Vi er mange om opgaven, og det bliver da vildt spændende. Der er flere, som vi gerne vil forlænge med, vi har en god dialog med Kenneth Rasmussen og resten af talentafdelingen om fremtidens talenter i FC Helsingør, og så er vi jo altid opmærksomme i markedet. Men nu skal vi alle lige have lov at være glade og fejre den her, sagde Brian Gellert lige efter kampen.

Hvordan ser du den her klubs muligheder i 1. division?

- De er gode. 100 procent. Der er en masse talenter, og der er nogle stærke rutinerede kræfter, som de unge kan  læne sig op ad. Det er en god gruppe med en god balance. Men det er da klart, at det altid kan blive bedre, og det må vi jo arbejde med i den sportslige ledelse, noterede Gellert.

Annonce

Vil gerne forlænge

Cheftræner Morten Eskesen er lidt mere konkret. Spillere som Andreas Holm, Thomas Kristensen og Nikolaj Hansen har udløb efter denne sæson, og dem er der umiddelbart brug for ifølge træneren.

- Vi har nogle stamspillere, som vi gerne ser fortsætte, og det skal vi se på. Jeg er selvfølgelig godt klar over, at økonomien er en væsentlig faktor. Nu må vi se den kommende tid. Mandag runder vi af, og så kommer der en meget tiltrængt ferie, sagde Morten Eskesen.

1. division er endnu ikke overstået for denne sæson, og det er derfor endnu ikke planlagt, hvordan den kommende sæson ser ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce