Annonce
Helsingør

Spis med: Nanna laver mad med hele Helsingør

Nanna Maria Hansen er køkkenchef på Hotel Marienlyst i Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
For Nanna Maria Hansen er mad følelser. Hun håber, at hun i aften kan være med til at sende helsingoranernes tanker til Frankrig og solstråler.

HELSINGØR: Nok har Nanna Maria Hansen lavet mad til mange fra Helsingør, men aldrig har hun lavet mad sammen med dem. I hvert fald ikke på den måde, det kommer til at foregå torsdag fra klokken 17 og små to timer frem.

Her viser Nanna Maria Hansen, som er køkkenchef på Hotel Marienlyst, hvordan man laver blåmuslingesuppe - en ret, som hun kalder nem, festlig og sund. Knap 15.000 er allerede opmærksomme på arrangementet, »Lav lækker mad med Marienlyst«.

- Det er noget nyt for mig at lave mad på den måde. Det bliver sjovt og anderledes, siger hun.

Annonce

Sådan deltager du

Arrangementet, som begynder klokken 17, bliver sendt live på Facebook.

Du kan deltage og finde indkøbslisten her.

Drømmejobbet

Ligesom størstedelen er af Hotel Marienlysts ansatte, arbejder hun hjemmefra. Det er kedeligt, synes hun, og derfor glæder hun sig særligt til i dag.

- For mig er madlavning noget socialt. Jeg savner livet i restauranterne og snakken med glade gæster. Faktisk bliver jeg mere stresset af at være hjemme end af at have travlt på arbejdet, griner hun og fortsætter:

- Det er ikke det samme at lave mad hver for sig eller alene. Det smager bare ikke lige så godt, så jeg glæder mig til i aften.

Nanna Maria Hansen har været køkkenchef på Hotel Marienlyst i snart to år. Og hun håber, at hun har mange år endnu.

- Det her er jobbet for livet. Marienlyst står aldrig stille, og jeg har så meget frihed til at udvikle mig kreativt og gastronomisk, fortæller Nanna Maria Hansen.

Annonce

Mad fra barnsben

Interessen for mad opstod allerede fra barnsben, men det var ad omveje, at Nanna Maria Hansen blev kok. For egentlig var planen, at hun skulle være tøjdesigner.

Men i ottende klasse, da hun skulle på to praktikophold, valgte hun også at prøve kokkefaget af, og det viste sig at være en god idé.

- Allerede om torsdagen tilbød de mig en læreplads. Indtil jeg gik ud af niende klasse, arbejdede jeg som kok i weekenderne, og bagefter gik jeg i lære, husker hun.

I dag henter hun meget inspiration fra barndommen. Dengang brugte hun meget tid sammen med sin farmor, og sammen eksperimenterede de i køkkenet.

- Jeg kan huske, at vi engang prøvede at spise spegepølse med pålægschokolade ovenpå. Det smagte måske mærkeligt, men det var sjovt at få lov at være kreativ og sammensætte smage, forklarer Nanna Maria Hansen.

Hendes farmor og farfar havde en stor urte- og grøntsagshave, som de brugte meget fra til madlavningen, og også det inspirerer hende stadig.

- Det har gjort mig meget opmærksom på at bruge årstidens råvarer. Det gjorde vi dengang, og det gør vi meget her på Marienlyst, siger hun.

Annonce

Mad er følelser

Det er især følelserne, mad kan få frem, som imponerer Nanna Maria Hansen. Når man er glad, spiser man noget, mens man spiser noget andet, hvis man er ked af det, forklarer hun.

Og når muslinger á la Marienlyst i aften står på menuen, håber hun, at de deltagendes tanker bliver sendt væk fra corona-pandemien.

- Tænder man to lys og lægger en dug på bordet, er det næsten som at være i Frankrig, når man tager låget af gryderne, fortæller Nanna Maria Hansen.

- Mad er følelser og kan få dig til at reagere på forskellige måder. Det er jo ret fantastisk, tilføjer hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce