Annonce
Helsingør

Fremtidens butik er hybrid: - Vores drøm er at skabe et sted, hvor vores passioner forenes

- Vi oplever en enorm opbakning fra lokalsamfundet her i Hellebæk, siger ejerne af Mad og Møbler, Julie og Søren Dagø. Mad og møbler Hellebæk. Foto: Lars Johannessen.
På under et år er hybridforretningen Mad og Møbler i Hellebæk blevet en succes. Og parat til udvidelse. Det er en af kun ganske få butikker af sin slags i Helsingør-området.

NYT LIV I BYEN: Du kan købe dampende varm, hjemmelavet mad på de bedste økologiske råvarer. Og du kan gøre et sjovt og originalt genbrugs-fund i butikken, der emmer af kreativitet og overraskelser.

Mormors gamle kaffekande står side om side med hjemmebagt kage og bæredygtig take away. Finurlige fund i det rette miks med enkelte nye varer og velduftende simreretter skaber denne hybrid-butik. Fremtidens butik, hvor flere forskellige funktioner kombineres i én og samme forretning. Fremtidens butik, hvor man ud over sine varer får en oplevelse. Hvor man handler med holdning. Og hvor butiksejerne driver deres forretning med personlig passion.

Deres fælles drøm

For knapt et år siden åbnede Søren og Julie Dagø deres forretning Mad og Møbler på hjørnet af Bøssemagergade og Strandvejen i Hellebæk. Deres drøm var at skabe et sted, hvor deres to passioner kunne forenes.


Jeg havde mistet mit job inden for ledelse og kommunikation og gik og tænkte lidt over, hvad jeg skulle beskæftige mig med videre frem.

Søren Dagø, iværksætter og medindehaver af Mad og Møbler


Søren, Dagø, 44, elsker at lave god mad. Julie Dagø, 46, der er lærer på Hornbæk Skole, har i flere år som fritidsinteresse købt brugte møbler og andet genbrug, både i Danmark og i udlandet for selv at sætte det i stand og sælge det.

Mad og møbler i Hellebæk er en hybridbutik og en af de første af sin art i Helsingør-området.Hellebæk. Foto: Lars Johannessen.

- Jeg havde mistet mit job inden for ledelse og kommunikation og gik og tænkte lidt over, hvad jeg skulle beskæftige mig med videre frem. Hvorfor begynder du ikke at lave mad. Det er du så god til, sagde Julie til mig en dag, fortæller Søren.

Annonce

Succes fra dag 1

Efter et seks ugers kursus på hotel- og restaurationsskolen stod han med et hygiejnebevis og større kendskab til bæredygtighed i madlavningen i hånden. Tanken om at lave mad og kombinere det med genbrug begyndte at tage form. Hybriden var en succes fra dag 1.

Siden er Mad og Møbler kun vokset og vokset og nye ideer pibler konstant frem til, hvordan hybrid-butikken udvikles.


Når jeg satte hak ved både mad og møbler, så fik jeg at vide, at "sådan en hybrid eksisterer ikke". Det siger en hel del, at to så store spillere som Google og Instagram ikke kendte til sådan en hybrid

Søren Dagø, iværksætter og medindehaver af Mad og Møbler


-  At det er en helt ny måde at drive forretning på fik vi hurtigt et bevis for. Da jeg skulle oprette vores profil på Google og Instagram, skulle jeg sætte kryds ved den kategori, vores forretning tilhører. Når jeg satte hak ved både mad og møbler, så fik jeg at vide, at "sådan en hybrid eksisterer ikke". Det siger en hel del, at to så store spillere som Google og Instagram ikke kendte til sådan en hybrid, siger Søren.

- Når kunderne kommer ind for at købe mad med hjem, så sker det tit, at de også lige finder den kande, som de vil bruge til vase eller noget andet, som inspirerer dem. Mange kunder bliver her også lidt længere. De falder i snak med hinanden og hygger sig her, fortæller Julie, der har et sikkert flair for retro-stil og for at istandsætte sine fund.

Annonce

Selektiv stil

- Vi tømmer ikke dødsboer og den slags. Jeg er mere selektiv med, hvad jeg køber. Det skal passe ind i stilen her.

Parret havde på forhånd gjort sig tanker om, at det nok ville blive de travle småbørnsfamilier, der i første omgang ville blive kunder til sund, hjemmelavet takeaway. Men sådan er det ikke helt gået.

- I begyndelsen har vi primært set "det grå guld" som vores faste kunder. Et segment, der har taget den beslutning, at de vil leve bæredygtigt. Spise mad, der er lavet fra bunden i en ordentlig kvalitet. Og til hjemmet har de måske droppet Ikea og vil hellere købe secondhand, fordi det passer til en mere grøn og økologisk helhed.

Annonce

Det travle grå guld

- Det er mennesker, der er gået på pension og som har et travlt og aktivt liv og ikke altid har tid til selv at lave mad. Det er ikke lige som i gamle dage, hvor pensionisttilværelsen nok var mere passiv. Vi er dog også begyndt at få børnefamilier og i øvrigt Københavnere, der er heroppe for at gå nogle gode ture i naturen, som faste kunder, fortæller Søren.

25 procent af Mad og Møblers kunder handler her minimum én gang ugentlig. Menuen skiftes to gange om ugen. De retter, der ikke bliver solgt på dagen, fryses ned og sælges som frostvarer til reduceret pris. På den måde undgår forretningen  madspild.

Annonce
Helsingør For abonnenter

19 år og førstegangsvælger: - For mig er de ældre og deres velfærd et emne, som er meget vigtigt

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: - Det er min datter, det går ud over. Det er min datter, de ikke har tid til

Navne For abonnenter

Skoleleder for 'udsatte' unge: - Det gør mig glad og stolt, når vi lykkes med at gøre en forskel

Danmark

Kendisser på stemmesedlen har en fordel, men ingen nem genvej til valg

Sport

Tabte bundkamp med et brag: Nordsjælland Håndbold faldt igen helt sammen efter pausen

Danmark

Anbefaling: Fem forrygende serier til sofa og regnvejr

Helsingør For abonnenter

'Islam er den eneste levemåde, der kan befri kvinder i vesten': Onsdag morgen forsøgte ekstremister at påvirke gymnasieelever

Helsingør

Små 10.000 mangler: Inden nytår skal yderligere 900 sortere

Helsingør

Vicerektor om tragisk faldulykke: - Vi håber med alt, hvad vi kan krydse, at vores elev kommer sund og rask tilbage til skolen

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Helsingør

Sømænd ledte og ledte i 20 år: Nu er fanen fundet, men den er ikke længere deres ...

Sport For abonnenter

TV-ekspert efter FC Helsingør-opvisning: - Vi kunne meget vel have set den ene oprykker i dag

Helsingør

Fuld mand i 60'erne lagde sig til at sove på vejen: Nægtede at flytte sig

Annonce