Annonce
Erhverv

Fusion i Kvistgård: - Det her er en stor sejr for os

- Der er et stort udviklings- og markedspotentiale i vores fusion med Blue World Technologies, siger direktør i Danish Power Systems i Kvistgård, Hans Aage Hjuler. Foto: Torben Sørensen/Kalabas
Højteknologisk virksomhed i Aalborg opkøber Kvistgård-virksomhed.
Annonce

VIRKSOMHEDSFUSION:  Danish Power Systems, virksomheden i Kvistgård, der i mere end 25 år har arbejdet med og udviklet brændstofceller,  er blevet opkøbt af Blue World Technologies, en virksomhed i Aalborg, der udvikler og producerer methanol brændselsceller.

De to generalforsamlinger i de to virksomheder Blue World Technologies og Danish Power Systems har godkendt en sammenlægning af de to virksomheder, hvor Danish Power Systems opkøbes og efterfølgende fusioneres med Blue World Technologies.


Det her er en stor sejr for os og et vigtigt skridt i fremtiden for vores teknologi inden for den stationære energi, tung transport og biler. Vi har allesammen arbejdet på det her i årevis,

Hans Aage Hjuler, administrerende direktør i Danish Power Systems, Kvistgård.


Allerede i august 2019 opkøbte Blue World Technologies 15 procent af Kvistgård-virksomheden. Og de to virksomheder har også kendt meget til hinanden i lang tid før da.

- Det her er en stor sejr for os og et vigtigt skridt i fremtiden for vores teknologi inden for den stationære energi, tung transport og biler. Vi har allesammen arbejdet på det her i årevis, siger en glad direktør i Danish Power Systems, Hans Aage Hjuler.

Han ser også fusionen som et vigtigt skridt på vejen i den grønne omstilling.

Annonce

Flere medarbejdere

- Vi vil bruge methanol som brændstof, og det er stort set co2-neutralt. Der er et meget stort udviklingspotentiale i det her, siger Hans Aage Hjuler.

I øjeblikket er der ca. 15 ansatte i Kvistgård og 30 i Aalborg.

- På grund af det udviklingspotentiale, vi forventer at have, vil det samlede antal ansatte komme op på omkring 60 medarbejdere i løbet af i år, fortæller Kvistgård-direktøren.

Danish Power Systems har arbejdet med, som det hedder i fagsproget, høj-temperatur PEM (HT-PEM) teknologi, i mere end 25 år  og var en af de første virksomheder i verden, der startede forskning- og udviklingsaktiviteter inden for denne teknologi.

Danish Power Systems er kendt i hele verden for deres  MEA-teknologi (membrane electrode assembly). Siden Blue World Technologies blev grundlagt i 2018, er deres brændselscelleplatform netop bygget på Danish Power Systems’ MEA-teknologi.

Annonce

Erfaring og knowhow

- Den erfaring og knowhow, som  Danish Power Systems bringer ind i Blue World Technologies er i særklasse. I de 20 år, jeg har arbejdet med brændselscelleteknologi, har jeg ikke stødt på andre komponentleverandører, som er i stand til at levere det tilsvarende, siger Anders Korsgaard, administrerende direktør og medstifter af Blue World Technologies.

- I mange år har vores aktiviteter været centreret omkring forskning og udvikling. Nu ser vi meget frem til at være en del af Blue World Technologies og bidrage til det ambitiøse mål om at kommercialisere methanol brændselscelleteknologien. Det bringer os meget tættere på markedet, hvor vi virkelig kan se, at vores teknologi gør en forskel på vejen mod en grønnere fremtid, siger Hans Aage Hjuler, administrerende direktør af Danish Power Systems.

Danish Power Systems har ikke gjort brug af hjælpepakkerne under coronakrisen og har opretholdt sine aftalte leverancer.

Den grønne omstilling

  • Blue World Technologies' methanol brændselsceller vil på mange områder give en langt højere effektivitet sammenlignet med forbrændingsmotorer og generatorer.
  • Derudover giver brændselscellerne en ren og miljøvenlig drift, hvor udledninger af skadelige partikler som NOx og SOx elimineres.
  • Desuden kan driften af methanol brændselsceller enten være CO2-neutral eller have en betydelig reduceret CO2-udledning afhængigt af brændstoffets oprindelse, hvilket bidrager til bekæmpelsen af alvorlig luftforurening og klimaforandringer.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Taget på fersk gerning: Tre anholdt for tyveri mod varebiler

Danmark

Overlæge: Jeg har aldrig set en så langvarigt kritisk syg patient på intensiv som Flemming

Annonce