Annonce
Navne

Gigtramt Ilse Jacobsen: 'Den ugentlige sprøjte holder mig væk fra kørestolen'

- Det gælder om, at jeg holder mig glad. Og ikke bliver stresset og ked af det. For det forværrer min gigt, siger Ilse Jacobsen. Foto: Lars Johannessen.
Den svære leddegigt, som Ilse Jacobsen har lidt af i mange år, har aldrig fået lov til at bestemme over hendes liv. Hun er ambassadør for Gigtforeningen og Dansk Røde Kors og har bygget Kurbadet i Hornbæk specielt indrettet til gigtpatienter.
Annonce

ERHVERV: - Jeg skal have en indsprøjtning én gang om ugen. Uden den klarer jeg mig ikke. Jeg har lært selv at tage den nu. Det er hver tirsdag. Og tager jeg den ikke, så sidder jeg i en kørestol inden for en måned.

Ilse Jacobsen, stifter af den internationale design-virksomhed af samme navn i Hornbæk, har i årevis lidt af en svær leddegigt. En sygdom, der kom snigende i 1998, efter hun havde etableret sin virksomhed og var blevet kendt for sine gummistøvler med snører og sine regnfrakker.

Annonce

Tog tid at få en diagnose

Selv om man skal stå tidligt op for at følge med designeren, så er der dage, hvor hun ikke kan gå, ikke løfte armene og ikke bruge sine hænder. Bare det at holde på en kniv og gaffel eller en kuglepen kan på de hårde dage være en umulig opgave.

- Jeg arbejder mig ud af det. Jeg ville ikke kunne holde ud ikke at arbejde, erklærer Ilse Jacobsen.

Selv om sygdommen viste sig første gang i 1998, så gik der mange år, før hun fik den endelige diagnose.


Jeg arbejder mig ud af det. Jeg ville ikke kunne holde ud ikke at arbejde

Ilse Jacobsen


Trods store smerter og forsøg med forskellige former for gigt-medicin gennem mange år har hun aldrig ladet sygdommen bestemme over sit liv.

Selv på dage, hvor smerterne gør, at hun næsten ikke har kunnet gå, er hun på arbejde. Til de store modeshows har man kunnet se hende gå på podiet - med stort besvær som følge af smerterne.

Annonce

Skal holde sig glad

- Når jeg er ked af det og stresset, så bliver sygdomsangrebene hårdere. Så det gælder om at holde sig glad, siger Ilse Jacobsen, der er ambassadør for Gigtforeningen og har lagt ansigt til mange af foreningens kampagner, lige som hun også arbejder for Dansk Røde Kors.


Når jeg er ked af det og stresset, så bliver sygdomsangrebene hårdere. Så det gælder om at holde sig glad

Ilse Jacobsen


Da hun byggede sit Kurbadet i Hornbæk, lod hun det netop indrette, så gigtpatienter kunne have glæde af vandtræning. En pool er indrettet i en særlig størrelse med en træningsbarre og med vandet, der holdes på en ganske bestemt temperatur, som er god for gigt.

Annonce

Til salg for den rette

Selv om Kurbadet ikke ligger hos en mægler i øjeblikket, så er det til salg for 32 millioner kroner, hvis den rette køber kommer forbi.

- Det er et fuldtidsjob at drive Kurbadet og da vi samtidig går ind i en meget spændende og hektisk periode for Ilse Jacobsen Hornbæk A/S, så er jeg nødt til at fokusere mine kræfter her, siger Ilse Jacobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Frank Jensen: - Man kan opfatte, at min glæde bliver for overvældende

Annonce