Annonce
Helsingør

Helsingør-borgmester om corona-hjælp: - Det er godt at vi er blevet bemærket

Borgmester Benedikte Kiær er glad for at der nu kommer mere hjælp til bekæmpelsen af coronavirussen i Helsingør Kommune. Foto: Lars Johannessen.
Det er stadig uklart, hvor meget ekstra hjælp Helsingør får til at holde corona-virussen i skak, men Benedikte Kiær glæder sig over, at den kraftige smittestigningen er blevet bemærket og at der nu reageres på den.

CORONA: Der skal testes mere i Helsingør Kommune, men det er ikke afgjort helt præcist hvordan det skal ske. Helsingør Kommune får også hjælp til at forbedre kommunikationen til især  over for de unge.

På mindst to områder får Helsingør Kommune således en hjælpende hånd fra stat og region. Det var det håndfaste resultat, der blev præsenteret, da nye coronatiltage i 17 kommuner i Region Hovedstaden blev annonceret tirsdag eftermiddag.

Annonce

Pres for indsats

Det er kun godt 24 timer siden Helsingørs borgmester i et åbent brev kraftigt anbefalede Region Hovedstaden at give Helsingør Kommune mere testkapacitet. Brevet blev sendt samme dag som Helsingør havne på en andenplads blandt de kommuner, hvor der hurtigst kommer nye coronasmittede.


Jeg er glad for, at det er blevet bemærket, at vi har haft en meget kraftig stigning og nu med raketfart er kommet op på andenpladsen, blandt de smittede kommuner.

Benedikte Kiær


I de seneste dage har Helsingør Kommune arbejdet ihærdigt for at komme med i den indsatspakke, der nu rettes mod 17 kommuner.  Det er det arbejde, der nu ser ud til at have båret frugt, selv om Helsingør Kommune tilsyneladende ikke er kommet med i selve indsatspakken.

Sundhedsminister Magnus Heunicke nævnte dog specifikt Helsingør Kommune i sin præsentation af de nye tiltag.  De kommende dage vil nok vise, om nogle, eller alle de tiltag, der nu sættes i gang i de 17 kommuner også indføres i Helsingør Kommune.

Her og nu nøjes Benedikte Kiær med at være meget tilfreds med, at der nu også er kommet fokus på situationen i Helsingør Kommune.

- Vi har haft et rigtigt godt samarbejde med sundhedsministeren regionen og de øvrige borgmestre. Jeg er glad for, at det er blevet bemærket, at vi har haft en meget kraftig stigning og nu med raketfart er kommet op på andenpladsen, blandt de smittede kommuner, siger hun.

Annonce

Opfordrer til hjemmearbejde

Allerede inden tilsagnet om at teste flere blev givet har Helsingør Kommune selv foretaget nogle stramninger for at begrænse den hurtige smitteudvikling.

Lederne af de administrative områder i kommunen har fået besked på at det fysiske fremmøde skal begrænses mest muligt frem med juleferien. Derfor opfordres medarbejderne til at arbejde så meget hjemmefra, som muligt. Kommunen har også kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed for at finde ud af, om man kan gøre mere for at forbedre smitteopsporingen.

På helsingordagblad.dk kan du læse mere om de nye foranstaltninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce