Annonce
Erhverv

Helsingør-hotel står klar med fem millioner kroner for at holde på landsholdet

Hotel Marienlyst Helsingør. Foto: Lars Johannessen.
Det har har været vanskeligt at se en fremtid for det danske fodbold-landshold i Helsingør, efter et baneprojekt viste sig alt for dyrt til det kommunale økonomi. Nu er Marienlyst Strandhotel parat til at gå med i projektet med fem millioner kroner og dermed holde DBU som kunde - og måske mange flere fodboldstjerner.

HELSINGØR: Kan fodboldstjerner som Kylian Mbappe, Neymar og Erling Haaland i fremtiden være at finde i Helsingørs bybillede? Det håber man på Marienlyst Strandhotel, der er parat til at udvide forretningen for at skabe rammerne til luksus-træningslejre for ikke bare det danske landshold - som man brændende ønsker at holde i byen - men også Europas storklubber, når de skal træne op til sæsonen.

Hotellet er klar til at gribe i lommerne og hive fem millioner kroner op, så virksomheden dermed kan være med til at finansiere anlægget og driften af en hybridbane ved siden af Helsingørhallen.

Ordknap direktør

Direktøren for Marienlyst Strandhotel Michael Lauritsen er en anelse ordknap, da Helsingør Dagblad fanger ham onsdag eftermiddag. I hvert fald i forhold til formalia om aftalen.

- Jeg vil gerne bekræfte, at vi fra Marienlyst Strandhotel har tilbudt at gå med i et samarbejde om en hybridbane i Helsingør. Hvordan og hvorledes det skal foregå, vil jeg gerne vente med at udtale mig om, for der er flere parter inde over, og det er i øvrigt ikke vedtaget endnu, siger han.

Annonce

Base siden 2008

Hotellet har været hjem for de rød-hvide drenge siden 2008 forud for landskampe og slutrunder, og den tradition bliver der nu kæmpet for at fastholde. Med etableringen og et medejerskab af  en hybridbane tæt på Marienlyst Strandhotel håber Lauritsen, at der er andre fodboldstjerner end Kasper Schmeichel og Christian Eriksen.

Der er fortsat mulighed for, at 'bane 6' bag Helsinørhallen bliver lavet om til en hybridbane, som skal danne ramme for fodboldlandsholdets træninger i fremtiden. Foto: Lars Johannessen.

- Vi er meget, meget glade for landsholdet på Marienlyst, og vi håber de bliver mange år endnu. Men vi håber, at vi kan udvide den del af forretningen, så der er andre store hold, som kan se en god idé i at lægge en træningslejr i Helsingør. For eksempel de store europæiske klubber. Og hvad vil være en bedre anbefaling til det end det danske landshold, spørger Michael Lauritsen.

Annonce

Tre millioner fra kommunen

Byrådet har tidligere bevilget otte millioner kroner til en hybrid-træningsbane, hvor belægningen er en blanding af kunst- og naturgræs. Dansk Boldspil Union skulle selv komme med en million kroner, og da budgettet var udregnet til cirka ni millioner kroner, var den nye bane nærmest på vej. Lige indtil udbudsprisen fra tre forskellige firmaer kom ind til kommunen. Over 17 millioner kroner lød prisen på, og så var det lige pludseligt mere end sandsynligt, at landsholdslejren i fremtid ikke havde udsigt til Kronborg og Sverige fra Marienlysts altaner.


Vi er meget, meget glade for landsholdet på Marienlyst, og vi håber de bliver mange år endnu. Men vi håber, at vi kan udvide den del af forretningen, så der er andre store hold, som kan se en god idé i at lægge en træningslejr i Helsingør.

Michael Lauritsen, direktør for Marienlyst Strandhotel


Nu er håbet tilbage, og finder politikerne tre millioner kroner mere i budgettet, vil økonomien til hybridbanen været på plads. Dertil skal der så aftales driftsansvar og driftsøkonomi, men det løser sig, forventer borgmester Benedikte Kiær.

- Jeg er simpelthen så glad for, at Marienlyst er kommet med det her løsningsforslag, og det er skønt, at selskabet bag hotellet er parat til at investere på den måde i vores skønne by. Jeg er sikker på, at det betyder noget for folk i byen, at vi er hjemsted for landsholdet, og det ser ud til, at de bliver her i fremtiden også. Det er dejligt, men jeg kan da godt forstå dem. Helsingør er et godt sted at være, siger Benedikte Kiær.

Hun er parat til at stemme for tillægsbevillingen på tre millioner kroner. Sådan lyder anbefalingen da også fra Center for Økonomi og Ejendomme og Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt også til kommunens økonomiudvalg, inden udvalgsmødet på mandag.

Det vil fortsat være muligt for byens unge fodboldspillere at træne og spille på hybridbanen, når den ikke er i brug af landsholdet og måske Barcelona, Juventus og Paris SG.

Det forventes, at banen kan tages i brug i begyndelsen af 2023. Indtil da skal landsholdet træne på det gamle stadion.

Hybridbane i Helsingør

DBU ønsker at landsholdet fremover skal træne på hybridbaner. Sådan en er der ikke i Helsingør, hvor landsholdet ellers holder til, når de samles op tilkampe i Parken og slutrunder.

Tidligere har kommunen budgetteret med 8 millioner kroner til en bane, men prisen viste sig at være mere end 17 millioner kroner. Projektet blev skrinlagt, men er nu taget frem igen, fordi Marienlyst Strandhotel er villige til at skyde fem millioner i projektet i et delejerskab.

Det vil kræve, at Helsingør kommune finder tre millioner kroner yderligere på budgettet.

I dagsordenen til Økonomi-udvalgets møde på mandag lyder indstillingen:

Center for Økonomi og Ejendomme og Center for Dagtilbud, Skoler, Fritid og Idræt indstiller,

1. at det godkendes, at der indgås en delt ejerskabsmodel med Marienlyst Strandhotel med henblik på etablering af en hybridbane.

2. at der gives en tillægsbevilling på 3 mio. kr. til anlæggelse af hybridbanen i 2022.

3. at der bevilliges op til 850.000 kr. til afledt drift af hybridbanen i budget 2023-2026 og frem, samt at der bevilliges 300.000 kr. til afledt drift af den nuværende bane på Gl. Strandvej i 2022

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Helena blev kun 20 år: 'Mor, jeg har glemt mit træningstøj, jeg vender lige om nu og henter det', og så blev der helt stille

Sport

Faldt om i januar: Hjertestop har ramt flere unge fodboldspillere

Annonce