Annonce
Holdet

Holdet: Kommunen skal lade sig inspirere af andre byer

Henrik Møller. Privatfoto
Holdet blev i denne uge spurgt om, hvad de mener der skal til for at Helsingør Kommune kan blive mere erhvervsvenlig. Læs et udpluk her.

Henrik Møller:

Hvis Helsingør Kommune ønsker at fastholde og få nye virksomheder til byen, så kræver det at virksomhederne føler sig velkomne, og som en vigtig del af byen. Det vil sige hurtig sagsbehandlingstid og imødekommenhed, når virksomheden er i kontakt med kommunen. Desværre er det et område, hvor der er plads til forbedringer. Derudover er det også vigtigt, at de handlende i centrum har gode muligheder for at drive handel, opstille boder med mere til fornuftige priser, der kan være med til at tiltrække turister og lokale borgere til bymidten. Jeg kunne godt ønske mig et endnu bedre samarbejde med for eksempel Helsingør Handel.

Svend Algren. Privatfoto
Annonce

Svend Algren Nielsen:

Jeg synes ikke, kommunen behøver at blive mere erhvervsvenlig ved at give erhvervslivet større mulighed for at påvirke beslutningerne. Se bare hvordan man skalter og valter med bevaringsværdige landskaber og bygninger for at tækkes bygherrer. Men måske kunne man være mere præcis med sine byggeregulerende bestemmelser, så bygherrer og investorer hurtigt kunne få klar besked om udviklingsmulighederne, og om hvad der gælder og ikke gælder.

Kåre Mulvad Steffensen. Privatfoto
Annonce

Kåre Mulvad Steffensen:

Tjaa, man kan jo starte med at lytte til det garvede makkerpar, som nu har dannet en ejerforening i byen. Det handler vel i sidste ende om en oplevelse af manglende service, som skal ændres på. Enhver der har drevet egen forretning ved hvad det indebærer, og det er det som skaber grundlaget for din forretning. Har du det ikke, kan det næsten være ligegyldigt med et godt produkt. Vi har jo et godt produkt i Helsingør på mange fronter. Det kan vi sagtens blive enige om med beliggenhed, natur, folkene omkring os og så videre. Som erhvervsdrivende har man behov for hurtige beslutninger, eller i det mindste at blive holdt opdateret - proaktivitet under hele processen, kunne man kalde det. Kommunen skal jo gerne være en sparringspartner frem for en boksepartner. Så kan jeg være ligeglad med diverse statistikker som måtte kunne findes i kommunens interne systemer, hvis den opfattede service er ringe, så er den ringe - uanset hvad tallene siger.

Betina Grønbæk. Privatfoto
Annonce

Betina Grønbæk:

Kommunikere med borgerne. Ansætte en stadsarkitekt, som kan arbejde med en samlet vision for byen, men integrering af erhvervslivet.

Klavs Wulff. Privatfoto
Annonce

Klavs Wulff:

Brancheforeningerne er legitimt nok lukkede instanser, men har stor indflydelse på samfundslivet gennem sin aktive deltagelse i kommissioner og lignende. Imidlertid er der ikke mange muligheder for borgerne, for at komme i dialog med samme instanser. Vi er imidlertid repræsenterede via de politiske partier, men er det visionært nok, for at sikre kontakt og samtale med borgerne?

Nina Lenstrup. Foto: Lars Johannesen
Annonce

Nina Lenstrup:

Måske skulle det ikke være frivilligt, at forretninger kan vælge at være medlem af Helsingør Handels forening. Ved at være med i foreningen, kan vi måske få flere penge til arrangementer og oplevelser i byen, som kan tiltrække kunder fra andre byer.

Kjeld Leth. Privatfoto
Annonce

Kjeld Leth:

Attraktive byggegrunde. Erhvervsvenlige skatter. God infrastruktur. Uddannelsesmiljø især til tekniske uddannelser. Et stærkt erhvervsnetværk.

Mette Dalby. Privatfoto
Annonce

Mette Dalby:

Det forekommer mig, at man i Helsingør kommune har snakket om dette i mange, mange år. Måske der skal en mere gennemtænkt handling til. Søg inspiration i for eksempel Hillerød eller lignende. Spørg nuværende og potentielle erhvervsvirksomheder om, hvad der skal til med hensyn til de kommunale rammevilkår, infrastruktur, beliggenhed, befolkningens erhvervskompetencer med videre. Sæt igang med flere forslag og inddrag byens borgere.

Henrik Malmgreen. Privatfoto
Annonce

Henrik Malmgreen:

Jeg er sikker på, at det uanset partifarve ligger alle lokalpolitikerne på sinde, at erhvervslivet i Helsingør Kommune skal klare sig godt og have gode vækstmuligheder. Til gengæld er jeg også ret sikker på, at det lokale erhvervsliv - i hvert fald i nogle situationer - oplever en markant forskel på de politiske ambitioner og den praktik, som dagligdagen byder på. En praktik, der kan begrænses af såvel jura og teknokratiske spidsfindigheder som det faktum, at embedsmændene ikke nødvendigvis bor i kommunen, eller har det lokale tilhørsforhold, der er så vigtigt. Mange opfatter embedsværket som et regnearksfokuseret monster, der kun er sat i verden, for at gøre hverdagen besværlig. Det er langt fra den fulde sandhed, men jeg tror politikerne skal blive bedre til at rodfæste det lokale engagement i embedsværket og udbrede vigtigheden i ikke kun at tænke i administrativ sagsbehandling, men også at tænke i sagsbehandling med de lokale briller på inden for de rammer, det nu er muligt.

Sascha Hirtsgaard. Privatfoto

Sascha Hirtsgaard:

Lytte. Ganske enkelt lytte. I årevis er de blevet gjort opmærksom på manglende forståelse for erhverv. Derfor har Hillerød også et stort område med store butikker. Helsingør sov i timen. Så mange jobs gik tabt. Nu det på tide. Så vi kan tilbyde endnu mere, end vores smukke historiske by.

Jytte Kæraa. Privatfoto

Jytte Kæraa:

Jeg mener, at kommunen skal blive bedre til at lytte og spørge borgerne og de erhvervsdrivende. Og så skal der være en noget hurtigere beslutnings proces i kommunen. Det vigtigste er, at få det kreative og udviklende arbejde i gang, og at vilkårene for de erhvervsdrivende bliver fornuftige.

Julie Kongsbak:

Umiddelbart lyder det ved siden af, men jeg tænker, at der skal flere uddannelsessteder til, så det tilfører flere unge og dermed tiltrækker en anden form for liv - og erhvervsliv - i Helsingør.

Janne Fjeldborg Krogh. Privatfoto

Janne Fjeldborg Krogh:

Det er et meget stort spørgsmål, som næsten er umuligt at svare på. De der har interesse i de store erhvervsmæssige udviklinger og investeringer, skal selvfølgelig inddrages. Når det gælder om, at få fyldt de tomme butikslokaler, vil det være en god idé, at inddrage borgerne meget mere. Her skal virkelig tænkes anderledes og kreativt.

Nikolaj Vincent Olsen. Privatfoto

Nikolaj Vincent Olsen:

Jeg har andetsteds kunnet få borgmesterens øre, og vi har begge et ønske om, at få kommunen væk fra bundplaceringen - til tider kan man dog have den fornemmelse, at udarbejdelse af planer og høringer og så videre har mere fokus end handling, eller at horisonten er meget langt væk. Det er min opfattelse, at vi rent praktisk mangler hænder til at servicere virksomheder med kommunale behov - men jeg kan også se at flere småbyer i kommunen mangler lokalplanændringer, for at kunne få mere vækst til deres byer. Der er andre typer virksomheder end produktion, og selvom man godt kan have serviceerhverv, så kan dette godt kræve et lokale - dog får vi ikke skabt iværksættere, ved at have mangel på små billige lokaler i byen. Coronaen har også sat fokus på (i al fald i vores kontorhotel), at der er behov for "hjemmearbejdspladser uden for hjemmet". Det er fint, at vi har mulighed for at få store kontorer i byen, men de små giver nogle muligheder for selvstændige, som vi ikke kan servicere lige for tiden. Når man laver nye byområder, bør der indtænkes blandet erhverv og bolig, og i eksisterende bydele uden erhvervsmuligheder, bør vi overveje, om der så ikke skal laves ændringer, som giver nye muligheder. De fleste borgere forbinder industri med forurening. Som en af landets eneste CO2-negative bogholdere, bør vi vise at industri er andet end forurening. Lokale arbejdspladser er også velfærd - og grebet rigtigt an kan Helsingør udvikle sig til at blive en grøn arbejdsplads.

Claus Helge Nielsen. Privatfoto

Claus Helge Nielsen:

Prioritering af erhvervslivets vilkår og interesser har været for dårlig. Der er ensidigt fokuseret på, at kommunen skal være en "oplevelseskommune", hvor det er rart at bosætte sig eller besøge som turist. Det er i 11. time, at der nu sættes ind på at sørge for, at vi bliver mindre sårbare, som er helt evident under denne covid-19 krise, samt at vi arbejder på, at etablere flere private arbejdspladser til dem, der ønsker at flytte hertil. En "Grundejerforening" blandt butikker med videre er bestemt et godt sted at starte, og bør være blot et af de mange initiativer, der skal tages. Kommunen må igang, vi må bruge midler på at lægge strategier og lære af andre.

Ken Nilsson:

Få fat på kreative og innovative privat- og erhvervspersoner, der kan give vores sovende politikere nogle værktøjer og anvisninger på hvordan man kommer op af det sorte hul, som kommunen har befundet sig i, gennem alt for lang tid.

Søs Hougaard:

At sagsbehandlingen i forvaltningen ikke trækkes i langdrag. Har man investorer, der er villige til at smide penge i kommunen, og deres ønsker holder sig indenfor kommunens udviklingsplan, skal sagen behandles hurtigt. Måske skal det også være mere gennemsigtigt hvem i kommunen man skal sparke døren ind hos, hvis man har ideer til investeringer, og har investorer på hånden.

Torben Hill. Privatfoto

Torben Hill:

Der skal en meget større dialog til mellem kommune og erhvervsliv - måske grupperet efter størrelse, branche eller andet relevant. Der bør være flere forelæggelser af mål, strategier, planer for borgerne, og der bør være nogle mekanismer så forslag, kritik, ros eller andet kommer derhen, hvor der kan tages fat om inputtet. De parametre der bruges i målingen af hvor erhvervsvenlig kommunerne er skal analyseres, og disse parametre skal optimeres i Helsingør, så vi kommer op ad listen.

Dorit Andersen. Privatfoto

Dorit Andersen:

Dialog med erhvervslivet. Hvad er deres behov, hvordan kan Helsingør Kommune indfri dem, og baggrunde for, hvorfor virksomheder flytter væk fra Helsingør? Hvad er begrundelsen for, at virksomheder siger nej til Helsingør, men ja til andre kommuner, som for eksempel Fredensborg/Hillerød? Sidst, men ikke mindst - hvilke størrelser virksomheder, vil vi have i kommunen og gå så specifikt efter dem. Vær opsøgende, kom i dialog vær kreative med forslag.

Jette Lützhøft. Privatfoto

Jette Lützhøft:

Udvikle værftets ledige kvadratmeter til liberale erhverv.

Nicholas Just. Privatfoto

Nicholas Just:

Hvor er erhvervsplanen? Kommunen har desperat brug for en strategi- og erhvervsplan, så vi kan sikre, at Helsingør bliver et attraktivt sted, at åbne og drive virksomhed. Alle undersøgelser i erhvervsvenlighed viser, at Helsingør kommune klarer sig dårligt, hvilket vi skal have gjort noget ved nu. Med en eventuel fast HH-forbindelse, vil konkurrencen stige markant i hele regionen, og netop derfor skal kommunen ud af hængekøjen, hvis Helsingør ikke skal køres over af Helsingborg og Hillerød. Helsingørs placering og kulturarv, giver optimale muligheder for at tiltrække virksomheder og flere turisterhverv.

Katrine Berthelsen:

Lette vejen for nye iværksættere. Inddrage borgerne i etablering af nye erhvervsområder. Man hører tit, at der ikke er erhvervsområder nok til at tiltrække virksomheder. Men hvilke virksomheder vil vi have, og passer det overhovedet, at vi ikke har egnede erhvervsområder?

Annonce
Helsingør For abonnenter

Flygtningen Ghalia bliver ikke hjemsendt til Syrien - Jeg er lykkelig lige nu

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Nu kan de mindes deres gamle 777'er-kammerat: 75 motorcykler fra ind- og udland kører mindetur for legenden Møller

Kultur For abonnenter

Rolf var offer for seksuelt overgreb som barn: Ny bog har vækket de grusomme minder til live

Sport

FC Helsingør skal på besøg i vestjysk galehus uden tre skadede profiler

Sport For abonnenter

Helsingør-profil inden dom: Kan være alt fra uger til mange måneder

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Holdet

Holdet: Hvis parkering skal koste noget, skal de første timer være gratis

Helsingør

Lars kørte sin scooter ud på Kongevejen: - Det var meget ubehageligt, men jeg kunne ikke komme forbi hækken

Navne

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Sport

FCH skriver kontrakt med hjemmeavlet målmand

Navne For abonnenter

Mindeord: Ester fulgte med på Nørrevej til det sidste

Navne

Passage Festival blev job-inspiration: Stine og Sofie har fundet teaterforbindelsen

Annonce