Annonce
Helsingør

Initiativ støtter kriminelle: Sådan skal det holde dem ude af fængsel

Ungdommens Røde Kors hjælper med frivillige indsatte i danske fængsler i løbet af deres studier. Formålet er at skabe grobund for et liv uden kriminalitet.
Studiestøtten hjælper i øjeblikket i omegnen af 30 indsatte rundt omkring i Danmark. Blandt andet i Horserød Fængsel. Planen er dog, at de skal udvide til samtlige af landets fængsler.

SAMFUND: Alle fortjener en chance til.

Sådan er holdningen i Ungdommens Røde Kors, som blandt andet støtter indsatte i danske fængsler. Det gør de med initiativet 'Netværk for Studerende Fanger', der med en stor flok frivillige tilbyder lektiehjælp og anden sparring til indsatte under uddannelse.

- Al forskning peger på, at den bedste vej ud af kriminalitet er uddannelse, fortæller Camilla Lyster, der er frivillig projektleder for initiativet i Ungdommens Røde Kors.

Annonce
Camilla Lyster er glæder sig over for så vidt muligt at kunne bidrage til at hjælpe folk på vej mod en fremtid, som ikke handler om kriminalitet. Foto: Privat

Fortiden

'Netværk for Studerende Fanger' tilbyder blandt andet hjælp til indsatte i Horserød Fængsel, ligesom det har været tilfældet med Peter Lund Jensen.


Uanset, hvad folk har gjort i deres fortid, tror vi på, at de kan bidrage positivt til samfundet. Og måske i endnu højere grad, hvis de får noget hjælp

Camilla Lyster, frivillig projektleder i Ungdommens Røde Kors


Ligesom med Peter Lund Jensen skelner de ikke til den kriminalitet, de indsatte har begået. Det fokuserer udelukkende på at tilbyde den bedst mulige hjælp, så folk, der har begået al slags kriminalitet kan komme tilbage på rette spor.

- Uanset, hvad folk har gjort i deres fortid, tror vi på, at de kan bidrage positivt til samfundet. Og måske i endnu højere grad, hvis de får noget hjælp, fortæller Camilla Lyster.

Annonce

Efter fængslet

Den frivillige projektleder fortæller, at de oplever en stor støtte til initiativet, der begyndte mange år tilbage. Faktisk er støtten så stor, at de i øjeblikket har flere frivillige, end der er brug for.

Derfor arbejder de på at udvide yderligere, så de ikke kun tilbyder hjælp til indsatte i Horserød og en række af andre fængsler men til alle landets fængsler.

Senest har de ligeledes oprettet et initiativ, som skal hjælpe borgerne, efter de er blevet løsladt fra fængslet.

- Tidligere har vi ikke fulgt dem på den anden side, men det gør vi nu. Og her bliver vi bare bekræftet i, at det i mange tilfælde hjælper. Det er meget bekræftende med de glade tilbagemeldinger, siger Camilla Lyster.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Søren stod på speederen for at redde sine dyr: - Så ringede naboen og spurgte hva' faen det var for en måde at køre på

Debat

Klumme: Når en leder tager fejl

Annonce