Annonce
Helsingør

Jokeren fik et rap over fingrene:  Bøde og sur smiley til kaffebar

Jesper Dahl alias Jokeren, må slås med en sur smiley til Coffee Ten. Foto: Instagram-profilen Jesperjokeren
Coffee Ten i Helsingør Bycenter har ifølge Fødevarestyrelsen gjort sig skyldig uhygiejnisk opbevaring af fødevarer. De stod lige ved siden af et toilet. - Superærgerligt, men en misforståelse, siger Jesper "Jokeren" Dahl, der er kaffekædens "ansigt udadtil."

SMILEY:  Da inspektørerne fra Fødevarekontrollen var på besøg i kaffebaren Coffee Ten i Helsingør Bycenter i november, konstaterede de blandt andet, at "der opbevares fødevarer for eksempel Skumbar og køleskabe med fødevarer lige ude foran toilettet, der er således direkte adgang fra toilet til lokale, hvor der opbevares fødevarer," står der i kontrolrapporten.

Da kontrollanterne heller ikke kunne finde en dør i toilettets forrum, blev der ikke kun skrevet en sur smiley ud til kaffebaren, men også en bøde på 5.000 kroner. For det var ikke første gang, de ifølge Fødevarestyrelsen kritisable forhold blev konstateret på stedet.

Annonce

Halvsur i oktober

Allerede ved kontrolbesøget den 15. oktober, kort efter kaffebarens åbning, blev det indskærpet over for stedets indehaver, at der skulle sættes en dør op til toilettets forrum. Dengang slap Coffee Ten med en halvsur Smiley for forseelsen, men da den tilsynsførende vendte tilbage i november og der ikke var sket noget, blev den vekslet til en sur.

Coffee Ten i Helsingør har i sin korte levetid måttet slås med først en halvsur og siden en sur smiley.

Under fødevareinspektionens ophold i Coffee Ten, som ikke kun har kaffe, men også sandwiches og kager på menuen. udtalte en ansat ifølge kontrolrapporten at: "Vi har opsat en dør til sandwichproduktion, min chef har nok ikke været klar over det med køleskabet og de andre fødevarer."


Det er superærgerligt med den sure smiley, især fordi den skyldes en misforståelse omkring placering af et køleskab og intet andet.

Jesper "Jokeren" Dahl, Coffee Ten


Annonce

"Ansigt udadtil"

Ifølge CVR-registeret er Coffee Ten et datterselskab i virksomheden Global Capital ved Henning Andersen i Odense. Jesper "Jokeren" Dahl har tidligere har været beskrevet som medejer af kaffekæden, selv om hans borgerlige navn ikke optræder nogen steder i de officielle oplysninger om anpartsselskabet.

Som alle andre caféer, barer og spisesteder må også Coffee Ten her i Helsingør Bycenter holde coronalukket.  Men den sidste nye smiley skal alligevel hænge synligt i serveringsstedernes vinduer og døre. Foto: Lars Johannessen.

Han optræder nu som "partner" og "ansigt udadtil" for kæden, oplyser han og siger, at han ikke har noget med driften af Helsingør-kaffebaren at gøre. Jesper Dahl mener, at den sure smiley skyldes en misforståelse. Det fremgår af en skriftlig kommentar, som han har sendt til redaktionen:

Annonce

Godt samarbejde

- Vi har et rigtig godt samarbejde med Fødevarestyrelsen i alle Coffee Tens butikker rundt om i hele landet. Vi gennemgår altid vores nye butikker med dem, inden vi åbner, hvilket vi også gjorde i Helsingør. Det er superærgerligt med den sure smiley, især fordi den skyldes en misforståelse omkring placering af et køleskab og intet andet. Så vi ser frem til at blive inspiceret igen, når coronanedlukningen er overstået, så vi kan få smilet tilbage på vores smiley, som vi også har haft i alle vores andre butikker, skriver Jesper Dahl og tilføjer:

- Vi bruger tiden indtil vi kan åbne igen på at bygge nye butikker i Frederikssund og Esbjerg, og vi glæder os til at servicere vores kunder i hele landet med økologisk, fairtrademærket baristakaffe for en rund tier.

Annonce

Manglende smileyer

Men selv om Coffee Ten i Helsingør for tiden er coronalukket, så skal den sure smiley hænge synligt i vinduet eller i døren gennem hele lukningen, oplyser Fødevarestyrelsen.

Der hænger også en smileyrapport i kaffebaren i Helsingør Bycenter, men med bagsiden udad. På Coffee Ten's hjemmeside er der heller ikke, som Fødevarestyrelsen kræver, et link eller en henvisning til kaffebarernes smileyer.

Det har ikke været muligt at få svar på hvad Coffee Ten vil gøre for at rette op på de forhold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Debat

Debat: Biogas-skandale nummer to

Danmark

Formand for landets intensivlæger: - Børn med corona kan blive efterårets store udfordring

Helsingør

Politikere om hjemmepleje-ansattes tidsplaner: - Enormt ærgerligt at det bliver et minut-tyranni

Annonce