Annonce
Sport

Kæmpe chok i FC Helsingør: Ung målmaskine stopper pludseligt

Sebastian Czajkowski sluttede karrieren med en stribe mål for FC Helsingør. Foto: Claus Birch).
FC Helsingør skal ud og lede efter en ny angriber. Det er konsekvensen af, at topscorer Sebastian Czajkowski pludseligt har meldt ud, at han stopper karrieren. 25 år gammel.

FODBOLD: Der har været festligt i FC Helsingørs omklædningsrum i denne uge, hvor truppen lige har småtrænet op til ferien efter en halvsæson, hvor holdet har taget 1. division med storm og ved vinterpausen ligger nummer et. På sidste træningsdag faldt der alligevel lidt af en bombe, da en af hovedkræfterne bag den forrygende sæson pludselig fortalte, at han stopper fodboldkarrieren med omgående virkning.

En øjeblikkelig femteplads på topscorerlisten i 1. division efter ni mål i efteråret var afskedssalutten fra den 25-årige spydspids Sebastian Czajkowski.

- Jeg har et lille barn, som jeg vil være verdens bedste far for og derfor vil være mere sammen med - også i weekenderne - og så har mine mange skader sat sig sine mén i min krop, og jeg lever med konsekvenserne hver dag. Jeg vil ikke udsætte kroppen for mere på den konto, siger Sebastian Czajkowski i sit sidste interview som fodboldspiller til Helsingør Dagblad.

Annonce

Har været fri i hovedet

Han kom til klubben i sommeren 2020 og gjorde det med det samme særdeles godt sammen med Jeppe Kjær, inden en skade bremsede det helsingoranske eventyr helt op. I det meste af sin første sæson sad Czajkowski derfor ude med en skade, og det var svært at se, hvor karrieren ville gå hen. Men i sommer var han klar, og da cheftræner Morten Eskesen gav ham chancen, væltede målene ind.

Omme bag de mange glade målfejringer gennem de seneste måneder, har Amager-knægten vidst, at det var ved at være slut.

- Det er måske også derfor, det er gået så godt. Jeg har været afklaret gennem efteråret om, at det var det her, som skulle ske, når fodboldåret var slut. Derfor har jeg nok også været mere fri mentalt. Jeg har været afklaret i en lang periode, og derfor er det også en god dag for mig, selvom jeg selvfølgelig kommer til at savne fodbold, siger Sebastian Czajkowski.

Annonce

Måske for meget

- Fodbold betyder enormt meget for mig og måske for meget. Det har været en meget stor del af min identitet, og det har jeg været i gang med at skrue lidt på i forhold til omgangskreds udenfor fodbolden og så videre. Jeg er klar til næste skridt i livet, fortsætter Sebastian Czajkowski.

Annonce

Prøvede at overtale

Mens spillertruppen fik besked fredag formiddag, har Czajkowski talt med både sportschef Brian Gellert og cheftræner Morten Eskesen. Begge forsøgte at få ham på andre tanker, men det forblev et nej tak.

- De var selvfølgelig overraskede blandt andet fordi, jeg præsterede på banen. De kunne til dels godt forstå mine bevæggrunde, men de prøvede da at overbevise mig om, at jeg skulle blive. Jeg er meget afklaret, og det er jo ikke en beslutning, jeg har taget på én dag eller for sjov, forklarer Sebastian Czajkowski.

Sportschef Brian Gellert havde selvsagt gerne set klubbens topscorer fortsætte, men han har også forståelse for Czajkowskis valg og er samtidig ikke i tvivl om, at andre vil slå til.

- Sådan er det jo i en fodboldklub. Nogle kommer til, mens andre stopper. Det er ikke længe siden, vi sagde farvel til Jeppe Kjær, og her stod andre på spring for at slå til. Det kommer til at ske igen, og vi ønsker Sebastian alt det bedste fremover, siger Gellert.

Skal FCH ud og finde en direkte erstatning?

- Vi har en masse gode offensive spillere i FC Helsingør, som vi har stor tiltro til. I forhold til transfervinduet, så er vi altid opmærksomme på, hvad der rører sig, og det ændrer Czajkowskis stop ikke på. Vi er på en rejse med den her klub, hvor vi har brug for 100 procent dedikerede mennesker til projektet, og når vi finder dem, der passer ind, forsøger vi at ansætte dem, lyder det fra Brian Gellert.

Sebastian Czajkowski, der nåede at spille Superliga med Vendsyssel FF i 2018-2019 kom til FCH fra FC Roskilde. Hans kontrakt løb frem til sommeren 2023, inden han enedes med klubben om at ophæve samarbejdet med øjeblikkelig virkning.

Annonce
Navne For abonnenter

Et-årige Monas familie gør det, mange andre drømmer om: Familien har opsagt bolig og job for at kaste sig ud i et vildt eventyr

Danmark

Lørdagens coronatal: 402 indlagte med corona - og 427 er testet positive siden i går

Annonce

Seneste podcasts

Annonce
Annonce
Navne

Morten fortsatte med at arbejde og vise omsorg for andre trods lægernes dom: - Min far har lært mig sindssygt meget

Helsingør For abonnenter

Villa på gudevej solgt for 9.050.000 kroner: Her er ugens bolighandler i Helsingør

Debat

Helsingør Dagblad mener: 37 millioner gode grunde til, at kommunen skal bruge pengene anderledes

Erhverv

Alle skriger på arbejdskraft, men her drukner man i ansøgninger: - Det har vi aldrig prøvet før

En energiø i Nordsøen koster 210 milliarder kroner: Dan Jørgensen vil have endnu flere

Helsingør

Hver aften kigger Helle ud ad vinduet i håbet om at se en UFO - igen: - Jeg ved godt, jeg lyder som en, der skal indlægges

Helsingør For abonnenter

Familier i Espergærde ånder lettet op efter ændring i lokalplan: 'Det var et reelt scenarie at flytte herfra - nu har vi ro i sjælen'

Ingen vil væk fra lokal virksomhed i vækst: - Medarbejderne skal have en fantastisk dag, så skal indtjeningen nok følge efter

Helsingør

Ældre kan forsikre sig til et ekstra bad og kørsel: - Vi stiller højere krav til, hvordan vi vil have det

Det halter med udredning af astmapatienter: I fire år troede Janne, at hun havde astma, men medicinen hjalp aldrig

Helsingør

Rosestafet: Trine, dit hjerte sidder lige i skabet

Helsingør For abonnenter

Biler i flammer: Så mange sager om bilbrande har der været Helsingør siden 2019 - så mange af dem har politiet opklaret

Helsingør

Fejden om omstridt havneudvidelse fortsætter: Ny plan 'er at holde folk for nar'

Annonce