Annonce
Helsingør

Kritik af dagbladet: Skriv mere om erhvervslivet

Peter Hagmund
I mandags havde læsere og abonnenter adgang til at ringe direkte til chefredaktøren. Det benyttede mange sig af.

Helsingør Dagblad har verdens bedste læsere. Det blev jeg bekræftet i, da vi i mandags afviklede Ring til chefredaktøren, hvor du og andre abonnenter og læsere kunne ringe med ris og ros til dagbladet.

Det var der mange læsere, der benyttede sig af. Og mange læsere roste dagbladets journalister og journalistik; ”det er en virkelig god avis”, ”den nye avis er super”, ”jeg læser avisen med omhu og er meget glad for den” og mere af samme skuffe.

Der var imidlertid også mange, der havde kritiske bemærkninger til dagbladet, ligesom der var mange, der havde konstruktive forslag til, hvordan vi kan gøre dagbladet endnu bedre.

Annonce

Det var dejligt. Både, at vi fik ros. Og at vi fik kritiske og konstruktive bemærkninger. For begge dele er med til at motivere os til at lave en avis, der rammer dig og andre læsere endnu bedre end nu.

En af de gennemgående pointer var, at dagbladet bør skrive endnu mere om erhvervslivet. Ikke blot om de store, kendte erhvervsvirksomheder eller om de opsigtsvækkende butikker, men også om de mindre kendte virksomheder, som dagbladet ofte overser. ”Der ligger virkelig mange virksomheder i Kvistgård, som I aldrig skriver om”, sagde en læser således.

Der er ingen tvivl om, at dækningen af erhvervslivet er vigtig for dagbladet. Et stærkt erhvervsliv er vigtigt for jobskabelsen, for skattefinansieringen og for udviklingen af vores område, og derfor er det vigtigt, at Helsingør Dagblad dækker erhvervslivet grundigt. Så meget desto bedre, at en række læsere understregede netop dén pointe i mandags.

En anden gennemgående pointe er, at dagbladets journalister skal blive bedre til at bide sig fast i historierne og være mere kritiske. Der skal f.eks. bores i de betændte og problemfyldte byggesager i kommunen, og politikerne skal stilles til ansvar, understregede flere læsere.

Jer, der ringede, havde meget på hjerte - og I var ikke altid enige. En læser mente således, at vi skriver for meget om Helsingør. En anden mente, at vi skriver for lidt om Helsingør. En tredje påpegede, at vi skriver for lidt om Gurre. En fjerde ville gerne have flere artikler om de mindre sportsgrene. En femte roste dagbladets mange klummeskribenter, der ”ofte giver dybde i avisen, fordi de har noget filosofisk på hjerte”.

Alt, hvad der blev sagt, bliver taget med i arbejdet med at forbedre dagbladet. Og hvis du har meninger om dagbladet og dets journalistik, er du altid meget velkommen til at skrive til mig. Min mailadresse er peh@jfmedier.dk

I ugens løb bragte vi adskillige hundrede artikler i dagbladet og på helsingørdagblad.dk. Blandt dem har jeg udvalgt fem artikler om erhvervsfolk, som afgjort er værd at læse eller genlæse.

1 Røgeriejer tæt på at dø

- Det har været vildt hårdt og vildt sjovt, siger Tommy Raabo Fischer om at deltage i TV2 Fris serie. Foto: Lars Johannessen

Kokken Tommy Raabo Fischer, der er medejer af det nye Røgeri på Nordhavnen i Helsingør, har tabt sig gevaldigt af at medvirke i tv-serien "Fem fede kokke". Han, der tidligere vejede mere end 130 kilo, fortalte dagbladet, at han fik et wake up call, da han var tæt på at dø under en dykkertur ved Trykkerdammen.

2 Espergærde-par omsætter for millioner

Ægteparret Henrik Rosenkjær og Michael Søndergaard er stiftere af virksomheden Slow Studio. Foto: Privat

Espergærde-parret Henrik Rosenkjær og Michael Søndergaard fik ingen penge, da de medvirkede i DR's iværksætterprogram "Løvens Hule". Men nu har de omsat for over 1,5 millioner, fortalte de i dagbladet tidligere på ugen.

3 Blodrødt regnskab på ny café

Christian Wittendorf Christiansen er overbevist om, at han nok skal få Café Kaiser tilbage på benene. Foto: Lars Johannessen

- Jeg var overbevist om, at det ville blive et rekordår, husker indehaver af Café Kaiser, Christian Wittendorf Christiansen. Sådan blev 2020 imidlertid ikke, og cafén har derfor netop afleveret et blodrødt regnskab. Men det skal nok gå. "Det handler bare om at arbejde endnu hårdere", forklarede caféejeren i dagbladet.

4 Han hjælper virksomhederne af med stress

- Når vi sidder isolerede på vores hjemmekontor, har vi ikke noget eller nogen at spejle os i, siger Daniel Ostermann Borup Jensen. Foto: Lars Johannessen.

- Vi savner snakken ved kaffemaskinen og at kunne spejle os i andre, siger Daniel O.B. Jensen, stifter og ejer af virksomheden Lifeatwork. Her har man lavet særlige corona-pakker til virksomhedernes medarbejdere for at forebygge mistrivsel og stress, fortalte han i dagbladet.

5 Min største fiasko

Michael Lagoni driver Lagonis Kaffebar i Helsingør. Foto: Lars Johannessen

"Jeg bildte mig selv ind, at jeg skulle være cafékonge. Jeg vandt et udbud om at etablere en café i Ilva. Jeg vandt over store spillere og følte mig på toppen. Jeg skrev under og byggede caféen op. Men det kostede mig 250.000 kroner", fortalte caféejer Michael Lagoni i dagbladet om sit livs forretningsmæssige fiasko.

Annonce
Helsingør

Tag kandidattesten her

Helsingør For abonnenter

Fremmed kvinde fødte tre børn i Amandas hus: Nu skaber hun nyt liv i den gamle fødeklinik

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Radikale spidser: - Det er svært at se forskel på Kiær og Christoffersen

Helsingør For abonnenter

Svindlere prøver næsten dagligt at stjæle fra 85-årige Gert: - Det er noget forbandet svineri

Helsingør

Det endte godt: Farvel til Strien og ud til Laden

Hornbæk

Gasudslip i lokalt supermarked: Medarbejder kørt til tjek på sygehus

Debat

Debat: Pilen peger mod byens to store partier - ikke mod Donatzsky

Erhverv For abonnenter

Allan giver sit livsværk videre: - Det bliver ligesom at få min anden ungdom

Kultur

Karen-Lise Mynster: Man skal leve hver dag, som var det den sidste - men så ville jeg jo ikke sidde her

Helsingør

Ser du en valgplakat hænge her, må du anmelde det: Her er oversigten over ulovlige valgplakater

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sport

FC Helsingør måtte nøjes med et point mod bundhold efter rædselsstart

Hornbæk For abonnenter

En havneudvidelse har skabt splid i Hornbæk: Nu er en løsning på vej

Debat

Debat: Jeg kritiserer ikke alle offentlige ansatte

Annonce