Annonce
Helsingør

Lokale butiksindehavere: - Julenhandlen bliver corona-sikker

Udover julebelysning bliver julehandlen i år kendetegnet ved store mængder håndsprit og en god portion forsigtighed. Foto: Lars Johannesen
Et nummersystem til 500.000 kroner og særlige åbningstider hører til blandt de mange tiltag, lokale butikker sætter i værks for at skabe trygge rammer forud for julehandlen.
Annonce

HELSINGØR: Alt kan lade sig gøre.

Det er ordene, Christina Brødbæk Casparij bruger, da hun spørges ind til, hvilke tiltag hun har sat i gang for at sikre en coronavenlig julehandel.

- Hvis folk foretrækker at komme uden for åbningstid for på den måde at undgå smitte, kan de ringe til os og aftale nærmere, så løser vi det, siger indehaveren af Mr. August og fortsætter:

- Det er også muligt at ringe til os og aftale udbringning af varer hvis kunden ikke har mulighed for selv at komme i butikken.

Annonce

Hårde tider

Ligesom mange andre forretningsdrivende har også Mr. August mærket corona-pandemien på egen krop.


Julen er altafgørende. Det er ofte den, der bestemmer, om det bliver et år med overskud eller ej

Christina Brødkær Casparij, medindehaver af Mr. August


Frygten, virusset har skabt, medførte, at gader og stræder i perioder lå øde hen. Også i Helsingør, og det er selvsagt dårligt for forretningsdrivende som Christina Brødbæk Casparij.

- Men det er faktisk blevet bedre, som månederne er skredet frem. Lige indtil Mette Frederiksen sidst offentliggjorde de nye restriktioner. Siden har der været mærkbart færre mennesker på gaden, fortæller hun.

Annonce

Den vigtige julehandel

Siden forsamlingsforbuddet blev skærpet, har besøgende været færre. Og det er bekymrende, forklarer Christina Brødbæk Casparij, idet Mr. August står over for den vigtigste måned i kalenderåret.

- Julesalget er altafgørende for butikkerne. Det er ofte den, der bestemmer, om det bliver et år med overskud, siger hun.

Hos Mr. August udgør december-indtægterne rundt regnet 15 procent af den årlige omsætning. Derfor håber Christina Brødbæk Casparij, at gaderne i Helsingør står mindre øde hen i julen.

- Det skal selvfølgelig ske på en coronavenlig måde. Men jeg håber, at helsingoranerne køber deres gaver i Helsingør, så hjulene på det lokale erhvervsliv kan blive ved med at dreje rundt, siger hun.

Hun uddyber, at fysisk fremmøde ikke er en nødvendighed, hvis du ønsker at handle lokalt. Ligesom mange andre handelsdrivende har Mr. August nemlig en webshop.

- Her forsøger vi at give en lige så god service som i butikken. På grund af corona-pandemien skærper vi faktisk vores fokus på webshoppen, så vi kan imødekomme dem, som er ikke ønsker at handle fysisk, forklarer hun.

Annonce

Sprit, sprit og mere sprit

Ikke desto mindre foretrækker Christina Brødkær Casparij, at folk handler i butikken. Her ser de kunderne i øjnene, ligesom at de bedst muligt kan vejlede dem i deres køb.

Derfor gør de også alt, hvad de kan, for at kunderne føler sig trygge.

Alle kontaktflader bliver afsprittet flere gange dagligt, modtager de kontanter, afsprittes hænderne, og dankortterminalen bliver bliver rengjort time efter time.

Og det ser ud til at virke.

- Det er faktisk ikke min oplevelse, at folk føler sig utrygge. Der er ikke én, der har udtrykt, at de er nervøse for at handle hos, forklarer hun.

Annonce

Investerer 500.000 kroner

Heller ikke i Bergman Bog & Idé og Legekæden i Helsingør skal kunderne føle sig utrygge. Det sørger indehaver Peter Bergman for med sin nyeste investering: Et nummersystem til 500.000 kroner.

Nummersystemet kendes blandt andet fra apotekerne, der længe har anvendt dem. Foto: Privat

- Det er vigtigt for os – med flere store handelsdage som Black Days og ikke mindst julehandelsdagene lige om hjørnet - at kunderne oplever, at de kan være trygge ved at handle hos os, og at personalet er trygge ved at komme på arbejde, siger Peter Bergman.

Nummersystemet, som vi kender det fra apoteker, skal medvirke til at undgå og styre kødannelse

- I stedet for, at kunderne går direkte til kassen, trækker man et nummer, som sikrer, at folk cirkulerer trygt uden om de store køer, fortæller indehaveren.

Nummersystemet er købt med tanke på den forestående julehandel, som plejer at være Bog & Idé og Legkædens travleste måned, samt Black Friday.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Klumme: Der skal ikke så meget til…

Annonce