Annonce
Sport

Nyt stopchok i FC Helsingør: - Kroppen kan ikke mere

Kevin Stuhr Ellegaard stopper karrieren med omgående virkning. Foto: Claus Birch
Forrige uge fortalte topscoreren Sebastian Czajkowski, at han stopper karrieren. I den anden ende af banen bliver der også brug for nye kræfter, idet målmanden Kevin Stuhr Ellegaard stopper karrieren med øjeblikkelig virkning.

FODBOLD: FC Helsingør er blevet en stor profil fattigere, da den tidligere landsholdsmålmand Kevin Stuhr Ellegaard har valgt at stoppe karrieren med omgående virkning. Han er en af nøglepersonerne i klubbens succes de seneste år, men den 38-årige krop siger 'nej tak' til mere elitesport.

- Kroppen kan ganske enkelt ikke mere, og derfor har jeg valgt at stoppe nu. Det er en super svær beslutning, som har været vanskelig at tage, men jeg vil gerne kunne lege med mine børn og løbe en tur i skoven uden smerter, siger Kevin Stuhr Ellegaard om sin beslutning.

Beslutning undervejs

Det virkede ikke som om, at Helsingør Dagblad talte med en afgående målmand for nogle uger siden, da Kevin Stuhr Ellegaard dansede i omklædningsrummet efter sejren i Hobro. En kamp der altså blev den sidste i en 22 år lang professionel karriere.

- Det er ikke en pludselig beslutning. Jeg har ikke kunne træne ordentligt i et stykke tid, og når jeg endelig har været på træningsbanen, har det været på skånekost. Jeg gider ikke være et ringvrag, der skulle have taget den meget, meget svære beslutning tidligere. Derfor stopper jeg nu, siger Kevin Stuhr Ellegaard.

Annonce

Vildest i Jammerbugt

Han kom til FC Helsingør midt i den sæson, hvor FC Helsingør spillede i 2. division med et enkelt krav: oprykning. Den kom, og tiden i Nordsjælland har været en lang succestur.

- Jeg havde faktisk ikke drømt om, at jeg i min karrieres afslutning skulle prøve kræfter med så fantastisk et sted som FC Helsingør. Det har været en lang optur med en masse fantastiske mennesker lige fra holdlederen til fans, træner og ledelse. Jeg ville ikke have været den oplevelse foruden for noget som helst, siger målmanden, der i sin karriere var forbi Premier League, Bundesligaen, Æresdivisionen i Holland, Allsvenskan, Superligaen, inden det sidste fløjt lød i FC Helsingør.

Hvad var det vildeste, du oplevede i FCH?

- Jamen det har jo været det hele. Det har været to fantastiske år, men skal jeg pege på en enkelt ting, må det være oprykningen fra 2. division i Jammerbugt. Der var et sindssygt pres på os alle og kæmpestore forventninger. Også til mig selv. Og glæden ved at lykkes og rykke op var fantastisk. Vi lykkedes, og det var en kæmpe forløsning, som kun kan opleves som fodboldspiller, fortæller Kevin Stuhr Ellegaard.

Hvad skal der ske nu?

- Jeg ved det ikke, men jeg har tænkt at bruge tiden frem til sommer til at finde ud af det. Jeg vil ikke afvise, at jeg fortsætter i fodboldens verden i en eller anden form, men hvordan, det skal jeg lige ind i tænkeboksen og finde ud af, siger Kevin Stuhr Ellegaard.

Jeg gider ikke være et ringvrag, der skulle have taget den meget, meget svære beslutning tidligere. Derfor stopper jeg nu,

Kevin Stuhr Ellegaard, FC Helsingør
Annonce

Stor personlighed

- Kevin er en stor personlighed i den her klub, og vi kommer til at savne ham i vores dagligdag i Helsingør, men vi er også forstående for, at han er nødt til at passe på en krop, der har været i topfodbold i rigtig mange år, siger FC Helsingørs sportschef Brian Gellert til Helsingør Dagblad.

Hvad har Stuhr Ellegaard betydet for FC Helsingør i de to år, han nåede at spille i klubben?

- Han har betydet utroligt meget. På banen har det jo givet sig selv, at hans kvaliteter har hjulpet os meget. Samtidig har han været en fantastisk person at arbejde med i omklædningsrummet, hvor hans humør og professionalisme har rykket utroligt mange ting for os. Det er en stor personlighed, som siger farvel, lyder det fra Gellert.

- Vi må også bare anerkende, at sådan er fodboldens verden, og mens nogle stopper, så kommer andre til, og der er heldigvis nogle gode folk på vej ind, som vores fans af FC Helsingør kan glæde sig til, fortsætter Brian Gellert.

Hvem, der skal være ny førstekeeper i FC Helsingør, er endnu ikke på plads.

Annonce
Helsingør For abonnenter

Ikonisk strandvejsvilla med en festlig historie solgt: - Der har været holdt nogle vilde abegilder

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør For abonnenter

Benzinbiler forbudt: Her kommer de nye parkeringspladser til elbilerne

Helsingør For abonnenter

Rift om boliger gør køberne mindre kræsne: - Pludselig larmer Kystbanen ikke så meget

Helsingør

Varsel om forhøjet vandstand mandag morgen: - Kan føre til lokale kystnære oversvømmelser

Navne

Indian er blevet redet af tre generationer og sætter fortsat tempo på morgenturene i skoven: - Han er en god ven, der puffer til mig på dårlige dage

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Erhverv For abonnenter

Klar tale fra formand for erhvervs- og industriforening: 'Dybt foruroligende' sag bør ende i fyring

Sport For abonnenter

Først slog han hovedet, så brækkede foden: - I 2022 er det vist min tur med noget medvind

Helsingør

Pludselig forsvandt et fast element på Kulturhavnen: Hvad er der blevet af den store 'affaldsfisk'?

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Helsingør

Hvad giver man et fyrskib i gave: En ganske særlig 115 år gammel grøn silkegave

Erhverv For abonnenter

Søren har knoklet i over 45 år, men får nej til tidlig pension: - Det er jo ikke for sjov, at man søger det her

Helsingør

Aleyna, Anton og Martine har testet tusindvis under pandemien: - Der er både sjove og ubehagelige oplevelser

Annonce