Annonce
Helsingør

Omstilling: Susanne og kattene er rykket ind på Kystens Perle

Balou er en meget energisk, men også en kontaktsøgende kat. Foto: Lars Johannessen.
Da Susanne Bondrop blev træt af sit arbejde i København, valgte hun at flytte til Snekkersten, hvor hun nu bor på en kendt adresse.
Annonce

LIVSÆNDRING:  Lige her, på Strandvejen 130, lå Kystens Perle engang. Den blev bygget i 1952 og var i sine velmagtsdage kendt for sin internationale underholdning og fester.

- Mine forældre har været her engang, vist sammen med Ellen Winther, men jeg var for lille, så jeg har aldrig oplevet det, fortæller Susanne Bondrop, mens hun er på vej op af vindeltrappen. Den selvsamme trappe, der engang lå i receptionen på Kystens Perle.

Susanne Bondrup har selv malet billedet af Mons, den fjerde kat hun havde med det navn. Foto: Lars Johannessen.

Det røde filttæppe er det samme som dengang, og det gælder også det røde tæppe, som man træder på for enden af trappen. Men det er også nogle af de sidste fysiske spor, der er tilbage fra Kystens Perle, der fra 1981 blev omdannet til ejerlejligheder.

Annonce

Mons 4

Vindeltrappen overlevede som en del af en tårnlejlighed, og her har Susanne Bondrup nu boet i næsten to år.

I arbejdslokalet øverst oppe i tårnlejligheden fortæller en stor computerskærm på den ene væg, at her bor en grafiker og designer. På billedet på en anden væg hænger Mons 4 og fortæller, at her bor også en stor katteven.

Det kan også ses på vindeltrappen og alle andre steder i huset, hvor kattene Balou og Marley sprinter veloplagt rundt i med- og modspil med hinanden.

De to katte er hovedpersonerne i bogen "Mig og Marley", der er Susanne Bondrups debut som børnebogsforfatter. Bogen, der er lavet i samarbejde med journalisten Christian Barfoed, fortæller om de to killingers mange oplevelser i de nye omgivelser i Snekkersten.

Annonce

Farvel til arbejdet

Ligesom kattene har Susanne Bondrup de to seneste år oplevet markante omvæltninger i livet. Hun er født og opvokset i København og har egentlig aldrig været i tvivl om, at hun ville være grafisk designer.


Jeg har altid gerne ville bo et sted med vandudsigt og havde løbende kigget på et par steder i Helsingør. 14 dage efter at jeg havde valgt at få en fratrædelse, dukkede lejligheden så op i en søgning på min skærm

Susanne Bondrop


Efter at været uddannet på Grafisk Højskole har Susanne Bondrop blandt andet arbejdet for Det Fri Aktuelt, Ekstra Bladet, B.T., Berlingske og Familie Journal som nyhedsgrafiker, kreativ chef og layoutchef. Årsagen til, at hun ikke længere er fastansat, giver katten Balou inddirekte i bogen, hvor han forklarer:

- Avisen skulle spare, og mor synes heller ikke, at det var sjovt at arbejde på avisen længere. Så hun valgte at sige farvel ligesom mange af de andre ansatte.

Katten forklarer også "at mor blev meget gladere, da hun holdt op med at arbejde på avisen".

Annonce

Jagt efter vandudsigt

For Susanne Bondrop gav det god mening at skifte adresse på samme tid, som hun holdt op med at være fastansat. Bopælen i Hellerup var praktisk, når man arbejder i København, men Susanne ville hellere bo et andet sted.

- Jeg har altid gerne ville bo et sted med vandudsigt og havde løbende kigget på et par steder i Helsingør. 14 dage efter at jeg havde valgt at få en fratrædelse, dukkede lejligheden så op i en søgning på min skærm, fortæller hun. Hun købte lejligheden, solgte huset i Hellerup og blev Snekkersten-borger.

Samtidig med at Susanne Bondrup er flyttet, har hun også indledt en ny karriere.

- Jeg vil stadig gerne arbejde med grafik og design, hvis der kommer opgaver, siger hun, men hun har også valgt at fokusere på andre kreative sider af sig selv.

Susanne Bondrup bor bogstaveligt talt der, hvor Kystens Perles reception var.  Foto: Lars Johannessen.

Ved siden af det grafiske arbejde har Susanne Bondrop de seneste tyve år malet, og hun har blandt andet udstillet så forskellige steder som Manhattan, Wien, Kerteminde og Hornbæk.

Kunstmaleriet og kattene går op i en højere enhed på Vangede Dyreklinik, hvor hun har en fast udstilling af kattemalerier.

Katte har været en del af Susanne Bondrops liv, siden hun var syv år gammel. Som det fremgår af titlen på billedet, har kattene ofte heddet Mons.

Den kurs er ændret med Balou og Marley, der - hvis modtagelsen af "Mig og Marley" går godt - vil blive kendt i mange hjem. Susanne Bondrop er sammen med Christian Barfoed allerede godt i gang med forarbejdet til bog nummer to.

En del af Nordens festlige hjørne

Kystens Perle i Snekkersten indgår i begrebet Nordens festlige hjørne, som Oscar Petersen fandt på.

Oscar Petersen ejede på det tidspunkt såvel Kystens Perle som Hotel Marienlyst og det daværende Hotel Hamlet i Helsingør.

Kystens Perle blev bygget i 1952 på samme sted, hvor Snekkersten Kro, der brændte ned i 1950, lå.

Sangerinden Lys Assia, der var gift med hotellets ejer, Oscar Petersen, gav fra starten Kystens Perle stjerneglans og status som et sted, hvor de kendte festede.

I halvfjerdserne stoppede festen for hotellet, der lukkede i 1975, og i 1981 blev det meste af hotellet omdannet til ejerlejligheder.

Mig og Marley

Kattekillingerne Marley og Balou, der flytter til Snekkersten sammen med deres menneskemor er hovedpersonerne i bogen  ”Mig og Marley”, hvor det er "lillebror" Balou, der er fortælleren.

Bogen er illustreret af kattens ejer Susanne Bondrop og skrevet af  journalisten Christian Barfoed.

Bogens handling er baseret på virkelige begivenheder i de to kattes første år.

”Mig og Marley” er udgivet på forlaget Bondrop & Barfoed.

Bogen skal ikke forveksles med John Grogans "Marley og Mig", der handler om en hundehvalp.

Susanne Bondrup bor i en unik lejlighed i Snekkersten, der engang var en del af Kystens Perle. Foto: Lars Johannessen.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Helsingør

Bølge af positive coronatests: 12 institutioner i Helsingør ramt af smitte

Annonce