Annonce
Alarm 112

Politiet: Tre børn er alle i live efter alvorlig badeulykke i Hornbæk

Tre børn på 6, 8 og 11 år blev tirsdag eftermiddag fløjet til Rigshospitalet, efter at de blev fanget i stærk strøm ved strand i Hornbæk.

HORNBÆK: Tre brødre på 6, 8 og 11 år er fløjet til Rigshospitalet, efter de tirsdag eftermiddag blev fanget i stærk udadgående strøm.

Det oplyser Nordsjællands Politi.

- De er kommet på hospitalet, og de alle tre i live, siger vagtchef Christian Kobbernagel tirsdag aften til Helsingør Dagblad.

Annonce

Han oplyser, at den ene af drengene alt taget i betragtning er rimelig frisk, men vagtchefen kan på nuværende tidspunkt ikke oplyse noget om tilstanden på de to andre drenge.

- De gik i vandet et uhensigtsmæssigt sted, hvor der er understrøm. Det er et decideret farligt sted at bade. Vi krydser alle sammen fingre for, at det ikke er så slemt, siger Christian Kobbernagel.

Ifølge politiet kom det ene barn selv i land, mens en livredder fik bragt de to andre børn ind. Der blev ydet førstehjælp til børnene på havnen i Hornbæk, og hjerte- og lungeredning til det ene barn, oplyser politiet.


De gik i vandet et uhensigtsmæssigt sted, hvor der er understrøm. Det er et decideret farligt sted at bade. Vi krydser alle sammen fingre for, at det ikke er så slemt

Christian Kobbernagel, vagtchef


Cheflivredder John Mogensen fra Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste, som ikke selv har været på vagt, har sagt til Helsingør Dagblad, at den ene af de tre drenge blev fundet uden vejrtrækning ved molen på vestsiden af havnen.

- Der er flere personer, der er blevet fanget i et hestehul ved molen på vestsiden af havnen. Det er et sted, hvor der står, at det er livsfarligt og forbudt at bade, siger cheflivredder John Mogensen til Helsingør Dagblad.

Cheflivredder John Mogensen forklarer, at hestehullerne kan skabe stærk udadgående strøm.

- Det er ligesom at springe ned i en flod med stærk strøm, så man skal holde sig væk fra de her steder, siger livredderen.

Hele havnen har været spærret af, og politi, læger og beredskab har været massivt tilstede i området.

Forsvarets redningshelikoptere blev også tilkaldt.

- Vi får alarm om en mulig drukneulykke ved Hornbæk og sender en redningshelikopter afsted, fortæller vagthavende officer ved Forsvarets Operationscenter Steffen Lunn til Ritzau.

Fakta: Revlehul/hestehul

Et hestehul eller revlehul er et hul i en revle, hvor der kan dannes en kraftig udadgående lokal og midlertidig strøm. Revlehullerne ligger med 100-400 meters interval langs stranden og opstår, når der er tilstrækkeligt meget vand inden for revlen grundet bølger, som giver et pres, der danner en udadgående strøm gennem revlen.

Navnet hestehul kommer af, at sømænd i gamle dage kaldte revler for heste, deraf navnet hestehuller.

Badende vil ved et revlehul – i sjældne tilfælde – kunne blive ført med strømmen ud på dybt vand. Strømmen er så kraftig (2-8 km/t), at det man instinktivt vil gøre – svømme mod land – er virkningsløst. Selv dygtige svømmere kan ikke klare det. Man skal slappe af og i stedet enten svømme langs kysten, så man kommer bort fra den udadrettede strøm, eller blot holde sig flydende. Så kan man måske svømme i land et sted hvor der ikke er udadrettede strøm.

Det er en skrøne, at badende vil kunne blive suget under vandet i hestehullet, men man mister fodfæstet, hvis strømmen er stærk nok, og bliver nødt til at træde vande eller svømme. Er hullet i revlen dybt nok, kan det i sig selv gøre, at man mister fodfæstet, når man træder ud i revlehullet.

 Foto: Lars Johannessen
Foto: Lars Johannessen.
Hele havnen er spærret af, og der er en helikopter i luften, fortæller et øjenvidne. Foto: Lars Johannessen
Foto: Lars Johannessen.
Annonce
Helsingør For abonnenter

Plejehjem glemte at følge op på kræftundersøgelse: - Der er ingen undskyldninger

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Morten trækker det længstre strå i langvarig kamp mod kommunen: - Vi har lært af vores fejl

Helsingør For abonnenter

Chokpris: Danmarks dyreste sommerhus ligger i Hornbæk

Helsingør

Debat: Der skal strammes op, og det haster

Helsingør

U-vending gik galt: To biler kørte sammen på Kongevejen

Debat

Ugens kandidat: Når drømme bliver til virkelighed

Helsingør For abonnenter

Koster tæt på en milliard kroner: Her skal Espergærdes veje og indkørsler graves op, så kloakvandet ikke ender i Øresund

Snekkersten

Ups - forkert adresse: Politi og redningsmandskab kørte forgæves

Nordsjælland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Helsingør

Første private lejer til nyt sundhedshus er på plads: - Vi vil gerne sætte endnu en nål på landkortet i Helsingør

Danmark

Se video med ældgammel elbil: 108 år gammel elbil havde vanvittig rækkevidde

Debat

Hvilken gave vi gerne vil give Helsingør i købstadsjubilæum?

Debat For abonnenter

Jeg gider heller ikke bruge 100.000 kroner på en kloak

Helsingør

Svane-drama har set sin afslutning: Sådan gik det med svaneungen Egon

Annonce