Annonce
Helsingør

Politiker skælder ud på stadion til over 80 millioner: "Sjusket og rodet og uværdigt"

Ukrudtet står højt omkring Helsingør Stadion. Foto: Lars Johannessen.
I august sidste år blev Helsingør Stadion åbnet for første gang, men det ser allerede elendigt ud, mener Peter Poulsen.
Annonce

HELSINGØR: Det er knap et år siden, at Helsingør Stadion til over 80 millioner kroner blev indviet, men ifølge byrådspolitiker Peter Poulsen ligner Gl. Hellebækvej-idrætsanlægget slet ikke et nyt og dyrt byggeri. Det er han stærkt utilfreds med.

- Der er stadig alt for mange fejl og mangler. Og jeg må sige, at jeg bliver ked af det og skuffet og en lille smule gal over, at et nyt stadion til næsten 100 millioner kroner fremstår så sjusket og rodet og uværdigt, siger socialdemokratiske Poulsen.

Annonce

En lang liste

Politikeren er medlem af Helsingør Byråds udvalg for idræt og fritid og har klaget over stadion-tilstanden til Helsingør Kommunes ledelse. Listen over klagepunkter er lang.

- Jamen, udenomsarealerne ligner undskyld udtrykket lort, og ukrudtet står højt. Der flyder med skodder foran hovedindgangen, fordi der mangler askebægere. Inde på stadion ligner skrænterne bag mål og i hjørnene jeg ved ikke hvad med ukrudt og sten og jord, siger Peter Poulsen og fortsætter:

- Der er en masse sten, der bliver slæbt med indenfor, så gulvene bliver ødelagt. Der er døre, der binder, og døre, der burde have håndtag, men ikke har det. Der mangler toiletter på langsiden.

Ny stadion blev langt dyrere end budgetteret

Helsingør Stadion på Gl. Hellebækvej har en tilskuerkapacitet på 4.000 personer, heraf er de 1.000 siddepladser.

Det nye stadion har afløst Helsingørs tidligere stadion på Nordre Strandvej. Det nu ledige Nordre Strandvejs-areal vil Helsingør Kommune sælge til boligbyggeri.

Det nye stadion har kostet over 80 millioner kroner. Oprindeligt lå prisen på 57 millioner kroner, men budgettet kunne ikke holde.

Annonce

Konkrete svar

Socialdemokraten undrer sig blandt andet også over, at stadion er omkranset af et hegn, som gratister kan se igennem, når FC Helsingør har spillet hjemmekampe i 2. division. Efter oprykningen for nylig spiller holdet i 1. division, hvor turneringen begynder midt i september.

Byrådsmedlem Peter Poulsen finder Helsingør Stadions tilstand uacceptabel. Foto: Lars Johannessen.

- Vi er bekendt med de problemstillinger, som Peter Poulsen taler om. De ting, der kan være i orden, vil være i orden, når FC Helsingør spiller første hjemmekamp. Det har jeg skrevet til udvalget. Men før der kan komme konkrete svar på alle punkter, kræver det, at lederen af Helsingør Kommunes idrætsanlæg og chefen for Center for Økonomi og Ejendomme er tilbage fra ferie, forklarer Lars Rich, direktør i Helsingør Kommune.


Jeg må sige, at jeg bliver ked af det og skuffet og en lille smule gal

Peter Poulsen, Socialdemokratiet


Annonce

Entreprenør gik konkurs

Rich oplyser, at nogle af klagepunkterne handler om den almindelige pasning af stadion-arealet, mens andre - eksempelvis stadionskrænterne - hænger sammen med de økonomiske mellemværende mellem kommunen og stadionentreprenøren B. Nygaard Sørensen, der gik konkurs i begyndelsen af i år. De bliver næppe løst inden midten af september, forudser den kommunale direktør.

- Det stadion står bare ikke flot eller i en værdig stand i dag. Så det skal laves færdigt. Jeg vil have det skidt med, hvis der lige før turneringsstart skal laves en frygtelig masse, siger Peter Poulsen.

Det er den søndag den 13. september, at Helsingør møder Silkeborg på stadion på Gl. Hellebækvej.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce