Annonce
Helsingør

Så er det afgjort: Kendt Helsingør-parti giver op

Jan Ryberg. Foto: Lars Johannessen
Nu er der over 1.500 løse stemmer til november-valget.

HELSINGØR: Den 16. november i år kommer vælgerne til at lede forgæves efter partiet Lokaldemokraterne på stemmesedlen. I januar kunne Helsingør Dagblad skrive, at partiets frontfigur, Jan Ryberg, forlader politik ved valget. Nu står det klart, at Lokaldemokraterne også forlader den politiske scene i Helsingør.

Det var i 2010, at Jan Ryberg blev valgt ind i Helsingør Byråd for Lokaldemokraterne. Og ved de efterfølgende to valg har der været stemmer nok i partiet til et enkelt mandat i byrådet. Efter Rybergs bebudede farvel har Lokaldemokraterne dog ikke haft held med at finde en ny spidskandidat, og på en generalforsamling er det blevet vedtaget at lukke partiet.

- Der har været kæmpet meget for at finde en afløser til den afgående formand og det nuværende byrådsmedlem, altså mig. Men det er desværre ikke lykkes. Og derfor er der taget en beslutning om, at vi lukker og slukker, siger Jan Ryberg.

Annonce


Lokaldemokraterne har haft sin tid

Jan Ryberg


Sorg i sindet

Det bliver den 28. januar næste år, at den politiske nøgle bliver drejet om - altså efter det valg, som Lokaldemokraterne ikke stiller op til. Datoen er ikke tilfældig. Den dag kan partiet nemlig fejre 15 års fødselsdag.

- Det er da med sorg i sindet fra alle, at beslutningen om at nedlægge Lokaldemokraterne blev taget. Men jeg har været så meget en del af det, og der har ikke været en oplagt efterfølger. Jeg mener nok også, at Lokaldemokraterne har haft sin tid, men jeg er stolt af, at vi har været en vigtig spiller i oppositionen i så mange år, erklærer Jan Ryberg.

Partiet blev i sin tid stiftet omkring utilfredshed med byggeriet af kulturcentret Kulturværftet i Helsingør. Den slags sager er der ikke længere, mener Ryberg.

Annonce

Løse stemmer

Lokaldemokraterne fik over 1.500 stemmer ved valget i 2017. Det svarer til lidt mere end et mandat, og der er ingen tvivl om, at flere af de andre byrådspartier håber, at de kan tiltrække nogle af de Ryberg-stemmer, som bliver løse ved valget i november.

"Jeg har snart siddet i byrådet i 16 år og har brugt rigtigt meget tid på det politiske arbejde. Nu synes jeg, at jeg har nået en alder, hvor jeg skal prøve at lægge min tid et andet sted. Og det bliver helt klart hos familien og ikke mindst børnebørnene", sagde 60-årige Jan Ryberge om sit livsvalg til Helsingør Dagblad tidligere på året.

I byrådet siden 2009

Lokaldemokraterne fik 1.523 stemmer ved kommunalvalget i 2017.

Det svarer til 4,3 procent af stemmerne og gav et mandat ud af de 25 i Helsingør Byråd.

Partiet har på egne stemmer været repræsenteret i byrådet siden valget i 2009.

Jan Ryberg blev oprindeligt stemt ind i byrådet i 2005 for Socialdemokratiet, men blev efterfølgende løsgænger og derefter stifter af Lokaldemokraterne.

Annonce
Hornbæk For abonnenter

Sandra lader ukrudtet vokse vildt: Vi skal simpelthen stoppe med at slå hinanden i hovedet med, hvordan vores haver ser ud

Danmark

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Helsingør

Vitaminindsprøjtning efter corona: Sådan vil 58 foreninger rejse sig

Helsingør For abonnenter

Politikere efter kritik af kommunens behandling af sårbare: Sådan vil vi løse problemerne

Debat

Klumme: To stik betalt af skatten

Sport

Kom med på det eneste wildcard: 17-årige Olivia imponerede ved EM i golf

Helsingør For abonnenter

Selvmordstruede Marcus fik flere afslag på botilbud: Nu kritiserer Ankestyrelsen kommunen

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Helsingør

Unge holdt højlydt fest på skole

Helsingør For abonnenter

827 boliger i kommunen har stået tomme i mere end tre måneder - men ingen ved hvorfor

Helsingør

Brødrene har arbejdet sammen i 30 år: Der findes ikke noget lignende i hele kommunen

Nordsjælland

To borgere holdt 37-årig tilbage: Havde stjålet breezers i Netto

Debat For abonnenter

Byggebøvl og -forsinkelser: Kommunen har ikke udvist rettidig omhu

Hornbæk

Efter seks måneder: Komiker har solgt kæmpe-villa i Hornbæk

Annonce