Annonce
Helsingør

Skål i Wiibroe: Helsingørs egen øl er på gaden igen

- Ja, det er en god nyhed. Der er mange, de har spurgt efter en Wiibroe, siger Mette Hansen, butikschef i Skotterup Købmanden. Foto: Lars Johannessen.
Produktionen af øl har været mindre i en periode på Carlsberg-bryggeriet i Fredericia, hvor en del af ølproduktionen i coronatiden er blevet omlagt til produktion af  alkoholbase til fremstilling af håndsprit. Men nu er ølproduktionen - også af Wiibroe - tilbage på højtryk.
Annonce

HELSINGØR: - Der er gået nogen tid, hvor vi ikke har fået nogen leverancer. Men nu er den tilbage.

Mette Hansen, butikschef hos købmanden i Skotterup, står midt i et propfyldt lager af  Wiibroe-øl. Kasse på kasse, stablet oven på hinanden.

For hende og mange andre her i området et savnet syn. I Helsingør har man ikke glemt, at Wiibroe-øl ind til slutningen af 1990´erne blev produceret på bryggeriet i Helsingør. Selv om Helsingør-øllen i dag produceres på Calsbergs bryggeri i Fredericia, så sværger mange stadig til en Wiibroe.

- Den er jo også billigere end andre øl. 10 øre billigere per flaske, siger Mette Hansen.

Og så kan man jo selv regne på den besparelse, man får ud af de 10 øre per flaske på lidt længere sigt.

- For flere mindre værtshuse har den prisforskel en betydning, siger Mette Hansen.

Ifølge Mette Hansen skyldes pausen i leveringen af Helsingørs velkendte øl, at der på Carlsberg-bryggeriet i Fredericia skete en fejl i produktionen. Derefter har det taget lidt tid, før en ny sending var klar, som det forklares i Skotterup.

Annonce

Omlægning af produktion

Pressechef i Carlsberg, Kasper Elbjørn, der er på ferie, men alligevel svarer på Helsingør Dagblads henvendelse, har ikke kendskab til, at der skulle være sket en fejl i produktionen.


Dette projekt med at producere alkoholbase til produktion af håndsprit til myndighederne har vi nu afsluttet. Lige nu er der tilstrækkeligt med håndsprit på markedet.

Kasper Elbjørn, pressechef i Carlsberg.


Derimod kan han fortælle, at bryggeriet i flere måneder har omstillet cirka halvdelen af sin produktion til at fremstille alkoholbase til brug for håndsprit under coronakrisen. Bryggeriet har leveret alkoholbasen til myndighederne.

- Dette projekt med at producere alkoholbase til produktion af håndsprit til myndighederne har vi nu afsluttet. Lige nu er der tilstrækkeligt med håndsprit på markedet. Det betyder, at vi efter samfundet er åbnet igen, producerer øl på højtryk.  Om denne produktion til håndsprit har haft indflydelse på Wiibroe-øllene, er jeg simpelt hen ikke vidende om, siger Kasper Elbjørn.

Wiibroes Bryggeri

Wiibroe (eller Wiibroes Bryggeri) er et nordsjællandsk bryggeri, der blev grundlagt i 1840 af Carl Wiibroe, da han overtog et lille hvidtølsbryggeri i Helsingør. Bryggeriets produktion har siden 1998 været varetaget af Carlsberg Danmark som har ejet bryggeriet siden 1964. Wiibroe har stadig egne lokaler i Helsingør.

Wiibroe var det første ikke-københavnske bryggeri som solgte øl på flaske i Danmark, og kun tre år efter at J.C. Jacobsen med Carlsberg lancerede det undergærede bayersk øl, begyndte bryggeriet også forsøg med øltypen der behøver en kold lagring under gæring hvilket man i starten klarede på Kronborgs kasematter.

Wiibroe er især kendt for sin Imperial Stout, der i 2006 kom tilbage på markedet efter i 2002 at have været trukket tilbage af Carlsberg efter for lave salgstal, samt sin årgangsøl, der som det eneste af produkterne sælges i det meste af Danmark. Wiibroe Porter blev oprindeligt lanceret i 1930, og blev også i en årrække solgt til udlandet.

I dag ligger Helsingør Erhvervspark i det tidligere Wiibroe Bryggeri i Helsingør. 

Mediehuset Nordsjælland med Helsingør Dagblad og lokalavisen Nordsjælland har redaktioner her.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Pfizer kan ikke levere - Danmark får 100.000 færre doser i første kvartal

Annonce